HAIR

Diadeem opvlecht

20 januari 2017

Rapunzel haar

Seina heeft altijd al redelijk lang haar gehad vergeleken met de rest van de kindjes van haar leeftijd. Iedereen zei altijd “het is net Rapunzel” En nog, ze heeft haar tot over haar billen, en daar zijn wij of ik kan ik beter zeggen heel erg blij mee. En hoe leuk is het om een Rapunzel pop te hebben waar je samen met je dochter hetzelfde kapsel bij kan maken. Wij hebben gekozen voor een diadeem opvlecht, want het is natuurlijk leuk om de mooie haren aan de achterkant los te laten hangen.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Puntkam
  • Klem
  • Klein elastiekje

Ik maak een scheiding over de breedte van het hoofd. Het overige haar zet ik vast met een klem. Ik begin aan de rechterkant net voor haar oor en ik eindig aan de andere kant net achter haar oor, zo krijg je dat de opvlecht mooi wegvalt onder de rest van het haar. Het begin is even lastig. Om het wat gemakkelijker te maken vraag ik Seina haar hoofd heel even schuin tegen haar schouder te leggen. Zo kan je er veel beter bij om een begin te maken. Halverwege kan Seina haar hoofd weer recht houden en maak ik de opvlecht af tot net achter het oor. Daarna vlecht ik een klein stukje “gewoon” door. Ik pak in het midden van haar nek een klein plukje haar, de vlecht maak ik met een klein elastiekje daaraan vast.

Seina heeft van Sinterklaas deze Rapunzel hairsalon (via deze link met 50% korting, maar er zijn er nog maar een paar) gekregen. Zou ze later ook kapster willen worden? Bij de Rapunzel pop heb ik dezelfde invlecht gemaakt. Bij de pop zit een stoel en gekleurde extensions die je bij de pop of bij je dochter gemakkelijk met een klipje er in kan zetten. Ook zit Pascal er bij, het bekende dierenvriendje van Rapunzel.  Nu hebben ze allebei hetzelfde haar en dat is toch echt wel super leuk toch!? De pop is hier verkrijgbaar.

~X~ Denise

met Seina maak ik de vlogs die je via ons  Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

20170112_115831

20170112_120101

20170112_115928

Screenshot_20170112-120825

20170112_135731

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply