Angelique

Fashion no’s: what not to wear

1 januari 2017

DIT KOMT ER ECHT NIET IN!

Ik val maar gelijk met de deur in huis: van sommige kledingstukken gaan mijn haren overeind staan. Ik kan me helemaal vinden in de uitspraak “kleding maken de man“. In dit geval, kleding maken het kind, want we hebben het natuurlijk over onze bloedjes. Sommige dingen kunnen toch echt niet meer? En echt… ik weet heus dat er mensen zijn met een laag budget maar via marktplaats of de facebookgroepjes kun je echt de leukste dingen scoren voor weinig geld. En goed(koop) shoppen kun je ook overal tegenwoordig.
Maar wat in mijn ogen echt gruwelijk is, kan voor een ander natuurlijk prachtig zijn. En laten we eerlijk zijn: een eerste levensbehoefte is het natuurlijk niet. Het is maar net wat je belangrijk vindt. En ik ben gewoon heel benieuwd wat er er bij jullie niet in de kast komt :).

Dus…. MIJN, (dus niet de mening van anderen…oke wel die van de andere Shopaholieks) wat er bij ons echt niet in komt:

  1. Echt alles waar Dora, Prinsessen, K3, Cars, Spiderman etc. op staat. Qua marketing kunnen we er allemaal een puntje aan zuigen, maar ik hou er  niet van.  Overigens vind ik dan de Disney figuren wel weer leuk (maar dan wel van Zara of Little Eleven Paris).
  2. Waar ik ook echt niet van houd is een witte legging. Wit lijkt zo’n mooie neutrale kleur die overal bij staat. Maar niets is minder waar, een witte legging trekt alle aandacht naar zich toe en zorgt er voor dat een outfit niet in balans is. Daarnaast is een witte legging heel snel vies. En nog erger dan een witte legging is een witte, vieze legging.
  3. Nummertje drie, trainingspakken! Echt uitdoen! Tenzij je gaat sporten, en bij kinderen onder de vier is dat vaak nog niet het geval. En ja, ook de matching joggingbroek en -trui vallen in deze categorie, zelfs die van Nik&Nik.
  4. Wat ik ook helemaal niet mooi vind, is een longsleeve onder een T-shirt of jurkje. Omdat het eigenlijk nog te koud is voor korte mouwen. Een T-shirt onder een jurkje met spaghettibandjes geeft me helemaal de rillingen. Is het nog fris, trek dan kleding aan die daarbij past en laat dat zomerjurkje nog even in de kast hangen tot de temperaturen stijgen.
  5. Ben je helemaal verliefd op een echt zomerjurkje, tropisch printje, luchtig katoentje, dan kun je de neiging hebben zo’n jurkje in de winter door te dragen met een vestje en maillot. Wat mij betreft een vette No, zo’n jurk en printje horen bij het gevoel en de sfeer van de zomer. Net als fake fur giletjes en jassen met bontrandje, die passen niet bij een frisse dag in juni.
  6. Kniekousen over een legging en dan de kous helemaal strak opgetrokken gecombineerd met lage schoentjes. Als je ze al over een legging draagt, niet te hoog optrekken. Combineer je ze met lage schoentjes, rimpel de kous dan, niet helemaal op gelijke hoogte voor een extra eigenwijs effect. Of combineer ze met een laarsje en zorg dan dat de kous daar net een stukje bovenuit komt.
  7. Logo’s! Ik vertik het…. oké, heel soms koop ik het wel eens, maar over het algemeen loop ik er hard voorbij.
  8. Ondergoed en rompers mogen van mij niet onder kleding vandaan komen. Wat ben ik streng hè?! Rompers heb je in allerlei modellen van lange mouw tot spaghettibandje, dus kies gewoon het juiste model bij de kleding. Zelfde verhaal voor ondergoed, je kunt een hemdje ook uit laten als het onder de kleding uitkomt.
  9. Gerard Joling zong het al (en als hij het zegt 😉 ) No More Bolero, echt bolero’s zijn zoooo jaren negentig. Sportvestjes, spijkerjasjes, grof gebreiden oversized vesten en bombers, zo warm je de outfit op anno 2017.
  10. Huidkleurige panty’s, voor jezelf kom je er misschien soms echt niet onderuit, maar voor kinderen no no no. Genoeg leuke leggings en maillots verkrijgbaar en is het warm genoeg dan kunnen de benen bloot.

Dit blog is een combinatie van twee oudere blogs met een aanvulling.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply