Angelique PERSONAL

De herfstvakantie komt er aan

11 oktober 2021

Volgende week is het herfstvakantie. Wij gaan naar Zeeland.

De bladeren vallen van de bomen, en alles kleurt alles weer in mooie herfsttinten. De herfst is toch wel één van mijn favoriete seizoenen van het jaar. Net als voorgaande jaren vieren wij deze periode in het prachtige Zeeland. Burgh – Haamstede om precies te zijn. Heerlijk de bossen in en genietend van een warme kop chocolademelk met slagroom op het terras in het najaarszonnetje. Ik kan me er nu al op verheugen.

Sportieve activiteiten

De kids willen helaas wat andere dingen doen, die vinden een terras maar saai en wandelen vinden ze meestal ook maar een half uurtje leuk! Nee…. er moeten wat actieve activiteiten plaatsvinden anders is de vakantie niet compleet voor ze. Gelukkig bruist het in Zeeland van de leuke dingen om te doen. Vlakbij Port Zélande kun je van alles doen in het water. Hou je van kayakken? Dan kun je daar op een opblaasbare kayak een superleuke tocht maken. Leuk voor de kids maar ook zeker voor jezelf. Wat ik zelf enorm leuk vind is suppen. Suppen is echt wel de hit van de afgelopen zomer. Toen was het uiteraard niet zo erg als je in het water viel. Als je in deze periode koppie onder gaat piep je wel anders. Maar het is alsnog prima te doen hoor. De keren dat ik afgelopen zomer het water in ben gevallen is bijna nihil. Dus ik pak op een lekkere dag ook nog mijn opblaasbare sup en waag nog een rondje in één van de prachtige wateren in Zeeland.

Culinair in Zeeland

Eten is ook altijd lekker daar: zeker als je van vis houdt zit je er gebakken bij! Mosselen, oesters, noem maar op: ik ben er zo gek op! Lekker met een goed glas wijn. Probeer Het Vissershuis eens in Westenschouwen. Ik durf wel te zeggen dat ze daar de lekkerste slibtongen ever hebben! Of Gewokte Mosselen in peterseliesaus. Het water loopt me nu al uit de mond. Mocht vis niet zo’n ding zijn voor je? Il Gallo zit ook in Westenschouwen. Italiaans op zijn best. Voor ieder wat wils dus.

Nog meer leuke uitstapjes

Dan heb ik het nog niet eens gehad over alle leuke strandtenten die de zeeuwse kust rijk is. Of het klimbos in Westenschouwen. Die moet je zeker niet overslaan als je in de buurt van Renesse/Zierikzee zit. Een ervaring op zich. Er is al een klimroute voor de wat kleinere klauteraars en voor de wat grotere/volwassenen is er ook een parcours wat uitdagend genoeg is.

Om te winkelen ga je natuurlijk naar Zierikzee of Middelburg. Beiden zijn leuk om een dagje voor uit te trekken. Slenter op je gemak langs de havens, koop wat leuks bij de lokale shops en vergeet vooral de zeeuwse bolussen niet! Een must eat.

Wat zijn jullie plannen? Gaan jullie wat leuks doen met de herstvakantie?

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply