Anouk PERSONAL

Personal: De avondvierdaagse

9 juni 2017
avondvierdaagse

De paden op, de lanen in…

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas. Met stralend oog en blijde zin. En goed gevulde tas. Dat is toch wel bij uitstek hét liedje van de avondvierdaagse. Veel basisschool kinderen hebben er in de afgelopen weken aan moeten geloven en voor sommigen staat de avondvierdaagse de komende weken nog op het programma.

Vroeger liep ik zelf braaf ieder jaar mee met de avondvierdaagse. Geweldig vond ik het. Sinaasappel met pepermunt en zakdoek eromheen mee en gaan. Gezellig kletsen en lopen met mijn klasgenoten, soms door weer en wind, maar eigenlijk deerde ons dat niet. Sinds vorig jaar loop ik met mijn eigen kinderen de avondvierdaagse. Vorig jaar alleen met Thije, nu ook met Benthe. Hartstikke leuk vinden ze het, zelfs de eerste avond toen we in hagel- en hoosbuien terecht kwamen. De ouders hadden het zwaarder dan de kinderen. Mijn goedkope poncho (geen aanrader ;-)) vloog alle kanten op, dus veel zin had die niet. Ook de meeste paraplu’s waren niet bestand tegen zoveel natuurgeweld. Maar de kinderen stapten dapper door. Eenmaal thuis was de warme douche natuurlijk extra fijn. Onze mede-Shopaholiek Jolanda die wat zuidelijker woont dan wij had die dag een droge en zelfs zonnige avondvierdaagse. Bijzonder hoe dat zo kan verschillen per regio.

De dag erop hadden we meer geluk, de zonnebrillen konden uit de tas en we hielden het de hele avond droog. Gister was het zelfs heet te noemen. De jassen waren mee, maar zeulde ik de hele avond mee in de rugtas. Maar alles natuurlijk beter dan de regen van de eerste dag.
Op het moment dat jullie dit lezen lopen we het welbekende defilé, de kinderen krijgen hun felbegeerde medaille en uiteraard ook wat lekkers. We hebben het weer gehaald!

Tips voor een geslaagde avondvierdaagse

  • Zorg voor goede degelijke regenjassen, bijvoorbeeld deze.
  • Vanuit school wordt er meestal gezorgd voor drinken en wat lekkers onderweg, maar wat extra meenemen in een rugtas kan natuurlijk geen kwaad.
  • Een rugtas of tasje voor elk van de kids vind je hier.
avondvierdaagse

Deze poncho was geen groot succes 😉

 

Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply