HAIR

Haren Wassen en Verzorgen van kinderen

5 oktober 2016
haren-wassen

Natuurlijk is het leuk om haren mooi in te vlechten en de leukste creaties te maken in het haar van je dochter (of je nichtje, kleindochter of bij jezelf) maar om het haar mooi en gezond te houden is het ook belangrijk het goed te verzorgen. Gelukkig vindt Seina het niet erg als haar haar gewassen moet worden. Ik moet dan ook wel eerlijk zeggen dat we het “buiten de vakanties” maar een keer per week wassen en dat is voor het weekend. Op school zijn vaak luizen en luizen komen op schoon haar af, vandaar.

  • Voordat ik Seina haar haar ga wassen borstel ik het van te voren goed uit, dat scheelt een hoop klitten na het wassen. Ik gebruik een Tangle Teezer, dat is een borstel wat haarbreuken voorkomt. Ik gebruik de producten van Keune, in dit geval de Vital Nutrition van de Care Line, dat is een milde shampoo die het haar goed reinigt en verzorgt.
  • Ik was het haar twee keer, de eerste keer is om het haar te reinigen en de tweede keer is voor de verzorging van het haar. Dit is erg belangrijk omdat het haar van veel meisjes vaak wat langer is krijgt het een hoop te verduren;  denk aan altijd maar borstelen, de staartjes, vlechten en het chloor tijdens zwemmen.
  • Ik spoel de shampoo goed uit het haar en zorg dat er geen restjes sop achter blijven. Ik gebruik geen conditioner maar gebruik op handdoek droog haar een Leave-in spray. Om precies te zijn de 2 – Phase spray van de Care Line, (Tip: Deze spray is ook heel goed tegen Berg:  Je sprayt het op de hoofdhuid en je zal merken dat het er gemakkelijk af te halen is.) Het woord zegt het eigenlijk al, zo’n spray hoef je niet uit te spoelen. Ik vind dat prettiger want je kan zelf bepalen hoe veel je er van gebruikt en je heb niet nog een keer het gedoe van uitspoelen. Ik spray het voornamelijk in de lengte en punten.
  • Tijdens het uitborstelen verdeel ik het haar over de breedte van het hoofd zodat ik dunnere plukken heb om uit te borstelen. Ik begin onderaan, dat zorgt er voor dat het niet nog meer gaat klitten en dus ook niet kan afbreken.
  • Als dat allemaal is gedaan laat ik het opdrogen, maar dat betekent dat het natte haar gaat druppelen en heel haar rug nat wordt en dat is niet fijn.
  • Daarom is de Turbie Twist  (verkrijgbaar bij Coolgift ) erg handig, het is gemakkelijk om het hoofd te wikkelen, het haar kan zo goed drogen en het zorgt er voor dat niet alles nat wordt

Heb jij nog fijne tips voor ons om het haar van onze kids goed te verzorgen? Laat het ons weten in de comments en wij zullen ze verwerken in onze blogs.

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

screenshot_20161006-204356
screenshot_20161006-204259
X, Denise


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nosah accessoires. EEN MOOI SCHOENCADEAU | Shopaholiek 16 november 2016 at 18:33

    […] Haren Wassen en Verzorgen van kinderen […]

  • Leave a Reply