Geen categorie

Sweeter than sweet

28 juni 2016
A Headerkopie

Roze… altijd goed

Als ik aan mijn dochter in de winkel vraag om een item uit het rek te halen, dan is het in eerste instantie meestal roze, liefst met een kleurrijke opdruk..

Gelukkig ben ik zelf ook fan van vrolijke kleurtjes in de zomer. Ze is net 5 geworden en we genieten nog van de kleurrijke kleding zolang het duurt. Hoe ouder ze worden, hoe minder (felle) kleuren ik vaak terug zie in de outfits van de stoere tieners.

Maar ik betrap mezelf er ook op. Toen bijvoorbeeld de Ninni Vi collectie uitkwam en ik mijn keuzes op de bank uitstalde, miste ik de kleur roze in het geheel. Snel nog een extra shirt en kousen besteld!

Een weetje…  Tot ongeveer de jaren veertig van de twintigste eeuw werd roze vooral voor jongens gebruikt, aangezien het dicht bij rood lag, een meer besliste kleur. Voor meisjes werd toen juist vaak blauw gebruikt, een kleur die beschouwd werd als delicater en vrouwelijker.

De zoetste items van deze zomer, shop je o.a. hier:

Ons zoetste item: fuchsia roze jurk van Waaaw met kniekousen van Unkk! De gouden laarsjes zijn van Retour.

 


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply