GIRL

Earrings are a girl’s best friend…

7 juni 2016
header def

Meisjes en oorbellen….

Vandaag zag ik het weer gebeuren… We lopen de Hema binnen voor sneakersokjes en dochterlief rent naar het oorbellenschap. Wat heeft dat toch een aantrekkingskracht op meisjes. Elk setje wordt één voor één aandachtig bekeken en de meest blinkende set verdwijnt, voordat ik het in de gaten heb, in mijn mandje. Bij gebrek aan gaatjes in haar oren gaan ze natuurlijk weer terug in het schap. Als ik haar bij de kassa vraag of ze gaatjes in haar oren wil, slaat ze haar handen over haar oren (alsof ik direct een tang uit mijn handtas haal).. en schudt overtuigend ‘NEE’.

Ik weet het nog heel goed.. ik was bijna 5 jaar.. en had een jaar daarvoor een blaasoperatie ondergaan. Ik zeurde al een tijdje over gaatjes in mijn oren en voor mijn 5de verjaardag nam mijn moeder mij mee naar de plaatselijke drogist. In een kamer achter in de winkel zou het gaan gebeuren. De drogist trok een witte schort aan.. ik kreeg direct een flasback naar de operatie van een jaar eerder en van schrik rende ik de winkel uit. Ik ben pas terug gegaan toen ik 13 jaar oud was…

Door vandaag ging ik er weer over nadenken. Wat is een goede leeftijd om tot oorbellen over te gaan? Moeten ze zelf kunnen beslissen of ze echt oorbellen willen of doe je het juist als ze heel klein zijn zodat ze geen angst hebben? En wat voor oorbellen kies je dan?

Ik ben benieuwd! Wat vinden jullie?


Facebook Comments


Jolanda Verbruggen

Jolanda Verbruggen

40+, samenwonend, dochter Bente 9 jaar. Woont in het gezellige zuiden. Bovenmatige interesse in fashion, travel & interior styling.
Jolanda Verbruggen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply