TRAVEL

Vakantie aan de Costa Dorada, Vilanova Park via Vacansoleil

11 mei 2016
summer VibeS

EEN WEEK NAAR DE ZON VIA VACANSOLEIL co-starring Ninni Vi, MortenZ en Soft & Jolly

Bofkonten! Zo voelde het echt, we gingen met het koude weer weg en kwamen aan in het zonnige Spanje. Vilanova i la Geltru om precies te zijn. Na een volle week op de werkelijk prachtige camping Vilanova Park kunnen wij echt wel concluderen dat dit een vette GO is om vakantie te vieren. Zeker het plaatsje Sitges, zo’n 10 minuten met de auto van de camping vandaan, heeft mijn hart gestolen. Hier ga ik zeker nog een keer naar terug. En… als jullie nog twijfelen, want misschien denken jullie dat ik positief schrijf omdat ik op uitnodiging van Vacansoleil ben gegaan: check de PLOG maar eens. Zeker weten dat je het met mee eens bent. Vergeet niet onderop naar de filmpjes helemaal onderop te kijken voor een beter beeld van het zwembad, de mobile home en de minidisco :)…. Ook altijd leuk! We gaan gewoon ook af en toe een beetje vloggen….

Beetje info: het is met de auto vanaf Utrecht ruim 1550 km rijden. Wij hebben daarom gekozen voor vliegen. Je kunt natuurlijk overal vandaag vliegen naar Barcelona El Prat (half uurtje rijden naar de camping) of Reus (40/45 minuten rijden). Beiden zijn echt prima te doen. Heb je geen auto gehuurd? Ook niet erg… dan pak je de bus vanaf het vliegveld. Kan allemaal 🙂

Wil je meer informatie over deze camping van Vacansoleil: klik dan hier, hier vind je alle prijzen en beschikbaarheid van Camping Vilanova. Ik zeg: boeken :). Onderop vind je ook onze minpuntjes en eindconclusie.

IMG_0123De vlucht in Brussel was echt een regelrechte ramp. Natuurlijk snap ik dat dit vliegveld is veranderd in een fort, maar ze waren het weekend van 1 mei totaal niet voorbereid op de vertrekkende massa reizigers en dat wij de vlucht hebben gehaald mag een wonder heten. Dit alles overigens dankzij Ryan Air, die de naam heeft wat lastig te zijn. Gelukkig kunnen wij zeggen dat dat dus niet zo is, want ze hebben op ons gewacht, ondanks dat onze bagage niet ingecheckt was en dat we echt te laat waren door de enorme chaos en wachtrijen overal. Dus hierbij een dikke vette thumbs up voor Ryan Air. En sorry voor de medereizigers voor de vertraging…. Wij waren blij want we zagen onze vakantie zo goed als aan ons voorbij gaan. Gelukkig niet dus 🙂

IMG_0104

Aankomst in BCN. Dat ging gelukkig een stuk relaxter. Het superzachte pak van Eva is van Soft & Jolly, die heeft deze zomer echt een waanzinnig mooie collectie, die naar mijn mening wat meer aandacht verdiend. Dus vandaar dat er een hoop in mijn koffer zat van dit merk. Kris draagt hier zijn favoriete outfit van MortenZ. Helemaal stylisch vakantieproofIMG_0100

Op weg naar Sunny Cars om onze huurauto op te halen. Ook dat ging mis: de auto was een dag later pas gereserveerd, beetje dom van ons!  Kris had zijn nieuwe koffer bij zich van American Tourister. die hij zelf makkelijk kon meenemen. Superhandige rolkoffer en er kan een hoop in. Helaas moesten we bij de huurauto weer 2 uur wachten. Gelukkig zat Sunny Cars er bovenop en kregen we gelukkig toch nog onze auto mee. IMG_0092

We blijven lachen hoor. Wat een waardeloze reis hadden we tot nu toe gehad. We waren dan ook blij verrast toen we op Camping Vilanova Park aankwamen. Wat een waanzinnig mooie camping. Maar eerst hadden we honger 🙂

IMG_1257

Welkom op camping Vilanova Park in Vilanova i la Geltrú. Dat ziet er indrukwekkend uit 🙂 Palmbomen en een blauwe lucht. Love it!IMG_0113

Gewoon op de camping: deze heerlijk garnalen waren echt zo vreselijk lekker! Ik had zelf de kip met pruimen en abrikozen. Mocht je op de camping gaan eten: probeer dan die kip ook een keer. Die heb ik uiteindelijk 2 x gegeten deze week. IMG_0140

Toen gelijk even snel boodschappen gedaan met onze huurauto! En nee… ik kook niet als ik op vakantie ben. Al kan het wel heel makkelijk. Wij waren naar zo’n enorm grote supermarkt gereden, ik hou ervan, maar achteraf bleek dat onze campingwinkel ook echt alles heeft wat je nodig hebt. Iets van huis meenemen is dus gewoon echt niet nodig. Maar ik ben nogal een supermarktfreak, des te groter des te beter. Ik kan daar heel de dag zoet zijn met allerlei spullen die wij in Nederland niet hebben.IMG_0162

Het weer was echt zo belachelijk lekker! Het was gewoon echt een zomertemperatuur. En ondanks dat het water erg koud was hebben de kids naar hartelust gezwommen. Ik ben er niet in geweest. Ik vond het echt te koud 🙂IMG_0163

Ontbijten doen we dan natuurlijk weer wel lekker op ons terras. Het terras op de camping is echt heeeeeeel erg ruim, en ligt in de schaduw. Dat was nu soms wat fris, maar in de zomer zal het een verademing zijn als het echt warm is.

IMG_0218

Stoere chick die Eva, die bleef maar zwemmen. Er waren zoveel kindjes dat we ze bijna niet gehoord en gezien hebben. Heerlijk, want dan hebben wij ook lekker kunnen genieten 🙂IMG_0225

Die toetjes zijn echt vreselijk…… Lekker wel te verstaan. Deze cheesecake was echt verrukkelijk. En weer gewoon op de camping he?!IMG_0593Terwijl Kris de voetbalvelden onveilig maakt ging Eva nog even naar het zwembad. Die kreeg er geen genoeg van! Dit setje is trouwens van Soft & Jolly.

IMG_0273

Op de camping zijn ook prachtige sportvelden. Kris was dan ook niet van het voetbalveld af te slaan. Iedere dag waren er zoveel van die kleine Messi’s in de dop aan het spelen met elkaar. En zo leuk: ook al spraken ze allemaal een andere taal: in de sport is dat niet belangrijk  🙂

IMG_0300

Ik wil jullie niet jaloers maken hoor…… maar de zwembaden zijn echt zo prachtig aangelegd met grasweides en mooie houten vlonders. Wel denk ik dat het in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Wat mij betreft is de meivakantie echt de ideale periode om op vakantie te gaan.IMG_0432

Natuurlijk zijn we ook regelmatig naar de stranden in de buurt geweest. In mijn blog over de omgeving laat ik jullie daar meer over zien. IMG_0463

Te lief deze bikini van Ninni Vi. Heel eerlijk gezegd ben ik niet zo van het plaatsen van foto’s in bikini’s, maar ik kon het toch niet laten om deze te delen met jullie. IMG_0476

Dit is het kinderbadje, zoals je ziet ook een feestje op zich. En…. de kids kunnen rennen op de houten vlonders. Je hoeft dus niet constant te roepen: “kijk uit…niet rennen…. het is glad”. IMG_0545

Beetje wazige selfie, beetje expres, want echt lekker word ik tegenwoordig niet meer wakker. Iets met ouder worden…..

IMG_0546

Onze mobile home. Niet gek he?! Echt zeer luxe te noemen met 3 slaapkamers, een mooie badkamer en keuken. Hier onderop zal ik jullie een filmpje laten zien van de mobile home.IMG_0569

Het is net of het fruit in het buitenland net wat lekkerder smaakt dan bij ons. Iedere ochtend buiten ontbijten is sowieso een feestje natuurlijkIMG_0599

Het was warm! Dus goed smeren is echt een vereiste op die tere huidjes die nog geen zon gezien hebben. Beetje dom…. ik was bij mezelf mijn voeten vergeten in te smeren. Dat heb ik geweten. Drie dagen lang pijn gehad… zo verbrand waren ze. De kids waren goed beschermd met deze suncream met factor 50 van Kruidvat. Beetje jammer dat de rest van de sunprotectionlijn van Kruidvat in beslag werd genomen bij de douane doordat we onze koffers niet meer op tijd in konden checken. Erg jammer, want er was ook een fijne spuitbus met factor 30. Sorry Kruidvat. :(. Deze creme was overigens prima, en niet zo duur, smeert lekker uit en plakt niet. Daar heb ik namelijk echt een hekel aan… dat geplak: yak!IMG_0930

En weer garnalen…. deze waren helemaal hemels….. Alleen al voor het eten wil ik weer terug naar de Costa Dorado, de goudkust van Spanje.IMG_1024

Kris ging dit jaar voor het eerst zelf stokbrood halen. In Salou hebben we dit pak voor hem gescoord, dat stond al maanden op zijn wishlist. En natuurlijk niet uitgehad de rest van de vakantie. We missen nog net de Crocs :). Hoewel we die stiekem ook hebben hoor!IMG_1029

We proberen in de vakantie toch ook altijd een beetje fruit te eten, en dat gaat er eigenlijk ook altijd wel goed in bij Eva, die houdt van eten. Zelfs de garnalen,inktvis en olijven gingen erin 🙂IMG_1344

Ik schoot deze foto echt precies op het juiste moment. Ondanks dat het vroeg in het seizoen was waren er gelukkig genoeg kindjes om mee te spelen. De gezichtjes op de foto’s zeggen genoeg denk ik: één groot feest.

IMG_1378

Hebben jullie de details wel eens goed bekeken van deze shirts van Ninni VI? De halslijn is echt wel het vermelden waard toch?!IMG_1419

Iedere dag was het om 20.00 uur tijd voor de minidisco. Wij konden dan nog even rustig koffie drinken in het restaurant wat er naast zit. En zij maar dansen 🙂 Uiteraard in Ninni Vi. Dit was trouwens onze laatste avond.

IMG_0115

Vooruit…  nog één keer die lekkere chocoladebom.  Nothing beats this! Deze heb ik teveel gegeten deze vakantie. En de prijs was ook grappig: €3,50. Het eten op de camping is trouwens sowieso goed te betalen en goed!IMG_1425

Bij het terugbrengen van onze huurauto knalde deze auto nog op onze auto. Beetje dom natuurlijk zo net voor de deur. Ik hoop alleen niet dat wij daar nog iets over te horen krijgen. Heb ik in ieder geval nog deze foto als bewijs 🙂

Of er nog minpuntjes zijn: tuurlijk, we hebben tenslotte altijd wat te zeuren toch?! 🙂

  • de wifi was echt waardeloos. Ook daarom zat ik veel in het restaurant, al was daar de WIFI ook soms ruk. Ik ben heel slecht in slechte WIFI, haalt het slechtste in mij naar boven.
  • vraag in het voorseizoen een caravan die een terras op het zuiden heeft. Wij hadden daar niet over nagedacht, maar het was heel irritant dat de overburen heerlijk in de zon zaten en dat het bij ons zo koud was dat ik zelfs mijn gebreide omslagdoek om moest doen. Maar aan de andere kant: met hoogzomer zul je blij zijn met de schaduw
  • de camping is heel groot. De één vindt dat prettig, de ander niet. Ik ben echt verliefd geworden op deze camping en haar omgeving. Zelfden heb ik zo’n mooie, schone en luxe camping meegemaakt. Maar wel in de meivakantie i.v.m. schoolgaande kinderen. Maar nogmaals..dat is ieder voor zich. Met kleine kids kun je natuurlijk ook heerlijk in juni of september gaan.
  • Als je geen huurauto hebt ben je afhankelijk van de bus. Overal rijden bussen vanaf de camping, naar het vliegveld, Barcelona en de stranden. Wil je wat meer dingen zien dan heb je dus echt een auto nodig. Even wandelen naar het strand zit er niet in. Ik weet niet hoe dat zit in het hoogseizoen, maar wij konden heel mooi parkeren pal voor de stranden. So no problem for us. Heb je trouwens een huurauto geregeld: neem dan je eigen TomTom mee, belachelijk dat we daar 9 euro per dag voor moesten betalen. Of nog beter: scoor er eentje op marktplaats.

Als ik deze camping een cijfer zou mogen geven zou deze van mij echt een vette 8,5 krijgen.

Naast deze PLOG over de camping heb ik ook nog een PLOG gemaakt met mijn mooiste zwart/wit foto’s van alle outfits van de kids en een PLOG over de uitjes die we gemaakt hebben. Maar hieronder vind je eerst nog wat filmpjes die ik gemaakt heb, zodat je een nog beter beeld krijgt van de camping.

FILMPJES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply