DIY GIRL KERST

Homemade Christmasdress

19 december 2017
kerst feestjurk zelfgemaakt

Wat een feestmaand! Is het bij jullie thuis ook al zo gezellig versierd? Hier staat de kerstboom al vanaf 6 december, we waren er vroeg bij dit jaar! Inmiddels hangen er al diverse zelfgemaakte knutsels in de boom. En wordt er nagedacht over het kerstdiner op school, dat is morgen! Alle kinderen nemen iets zelfgemaakts mee. Wij maken gesmolten sneeuwman koekjes! Bij zo’n kerstdiner horen uiteraard ook feestelijke kleren!

dec imme kerst paillet mouw

Pailletten zie je veel deze winter, reversible pailletten, twee kleurige pailletten, we hebben zelfs reversible pailletten met een dierenprintje in de shop! Maar, ik ging voor wat meer ingetogen en koos voor deze mooie digitale stof, zwart met hertjes, blaadjes en rode bloemen ertussen. Daarbij koos ik voor paillettenband. Dit band is rekbaar, als je dit  op rekbare stof naait, blijft het ook goed meerekken. Handig bij kinderen!

Qua patroon koos ik voor een eenvoudig model, ook moeders hebben het druk deze maand! Het is de de Imme van From Niki With Love. Ik naaide al eerder een variant met raglanmouw. Bij dit patroon kan je ook kiezen voor een gewone mouwinzet en die nam ik dit keer!

zelf kleding naaien imme jurk paillettenband

Het was de eerste keer dat ik met paillettenband werkte. Hoe naai je pailletten? Om je te behoeden voor een aantal gebroken naalden zal ik je het geheim verklappen van naaien met pailletten. Het is namelijk goed te naaien, als je de juiste instelling hebt gevonden. Het geheim is de steeklengte; de instelling voor de steeklengte zet je op 5. In mijn geval was dit twee keer zo groot als ik normaal gebruik. Het kan per naaimachine een beetje verschillen. Vervolgens naai je op een rustig tempo het band vast. Dit ging bij mij prima! Ik raad je aan het even uit te proberen op een proeflapje.

Aan het eind kan je de pailletten wegknippen bij de naad. Naai je met paillettenstof? Dan raad ik je aan om er voering tegenaan te naaien, zodat de pailletten niet kriebelen. Je kan ook alle pailletten langs de hele rand weghalen!

imme jurk kerst feestjurk zelf kleding naaien maken dochter jurk makkelijk

Nog een tip: je hoeft niet altijd goed te kunnen naaien om stof ergens voor te gebruiken! Om in de feeststemming te komen, ligt er bij ons op tafel al een gezellig tafelkleed! Dit is een stuk decoratiestof wat ik afknipte, en gewoon zo over de tafel heen heb gelegd. Hier overheen heb ik een stuk doorzichtig tafelzeil gelegd, zodat het langer mee kan gaan dan een ochtend!
Zo wisselen we elke paar maanden het tafelkleed af!

Wij wensen jullie een gezellige kerstdagen, met veel homemade lekkers en moois!!

Shoppen:
Paillettenband & Paillettenstof
Digitale tricot

Het strikje in haar haar heeft ze zelf verzonnen, dit kwam van een doosje bonbons!

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply