Angelique FOOD

Hoe maak je een succes van een avond barbecueën in de tuin?

22 mei 2022

In de zomer is het heerlijk om van tijd tot tijd de barbecue aan te slingeren in de tuin. Hoewel je er wat simpele spiesjes op kwijt kunt, is het toch wel leuker om echt uit te pakken met zo’n avondje grillen. Hoe je dat het best aanpakt? Dat leggen we hieronder uit.


Kwalitatieve barbecue


Het begint natuurlijk allemaal met de barbecue. Kies idealiter voor een kwalitatieve barbecue, die het vlees en de andere ingrediënten écht lekker klaarmaakt. Zo’n barbecue gaat jarenlang mee: het is de investering dan ook zeker waard. De Big Green Egg is enorm geliefd. Je kunt er alle kanten mee op – en het design is ook nog eens hartstikke stijlvol. Een parel in de tuin dus. Maar ook met een barbecue van Weber kun je goed grillen. Denk niet alleen na over het merk, maar bijvoorbeeld ook over de gewenste grootte van de barbecue. Hoeveel eten wil je erop kwijt kunnen? Dit is in ieder huishouden weer anders.

Gezellige groep uitnodigen


Je maakt pas echt een feest van een avond barbecueën als je verschillende mensen uitnodigt. Familieleden,vrienden, sportmaatjes of collega’s: je weet zelf het best wie je in je tuin wilt hebben zitten. Nodig af en toe eens een gezellig groepje mensen uit voor een avond barbecueën. Het is een toffe bezigheid!


Gevarieerde gerechten


Uiteraard moet er goed worden gegeten tijdens de barbecue. Zorg het liefst voor gevarieerde gerechten. Zo is het verleden tijd om enkel stukken vlees op de barbecue te plaatsen. Een stukje vis of groente kun je ook goed kwijt op de grill. En denk verder aan de bijgerechten: van stokbrood met dips tot een verse salade. Smullen maar!


Inspiratie uit kookboeken


Vind je het lastig om steeds maar weer iets nieuws te bedenken voor op de barbecue? Geen nood: er zijn veel barbecueboeken te vinden. Dit zijn kookboeken, speciaal bedoeld voor het barbecueën. Heel handig! Koop zelf zo’n boek, of vraag er bijvoorbeeld eentje voor je verjaardag. Zo kun je altijd inspiratie opdoen.


Drankjes erbij


Naast het eten is ook het drinken belangrijk. Zorg dat de koelkast is gevuld – met zowel drankjes met als drankjes zonder alcohol. Je kunt ook vooraf aan je gasten vragen wat ze het liefst drinken, zodat je hier rekening mee kunt houden. Wil je echt uitpakken? Een ronde cocktails misstaat niet op zo’n zomerse avond in de tuin!


Knusse zithoek

Zorg dat je gasten een beetje comfortabel kunnen zitten in de tuin. Een grote tafel met voldoende stoelen is sowieso noodzakelijk, maar maak er ook absoluut een gezellig hoekje van. Met een mooi tafelkleed, zachte kussens in de stoelen en kaarsen op tafel bijvoorbeeld. Om maar wat te noemen!


Buren inlichten


Heb je het idee dat het weleens laat kan worden tijdens die barbecueavond? Dan is het wel zo netjes om de buren even in te lichten. Dat kan sowieso geen kwaad. Of nodig ze zelfs uit om erbij te komen zitten!

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply