Angelique TIPS

Hoe verzorg ik het haar van mijn kind? 3 tips!

4 februari 2022

Het haar van je kind gaat door heel wat veranderingen heen naarmate ze ouder worden. De meeste baby’s worden met relatief weinig en dun haar geboren. Uitzonderingen daargelaten. Naarmate je kind ouder wordt, zal zijn haardos echter steeds dikker en langer worden. Dan begint ook de noodzaak om deze op de juiste manier te verzorgen. Hoe je het haar van je kind moet verzorgen, hangt volledig af van de structuur en dikte van het haar. Zo hebben kinderen met krullend haar een geheel andere verzorging nodig dan kinderen met stijl haar.

Om je de haargroei van je kind te stimuleren, is het belangrijk dat hier vanaf zeer jonge leeftijd aandacht aan geschonken wordt. Ook kan het slim zijn om met name meisjes vanaf zeer jonge leeftijd te leren hoe ze hun haar op de beste manier kunnen verzorgen. Dit voorkomt problemen op latere leeftijd. In dit artikel geven we enkele handige tips & tricks die helpen bij de haarverzorging van je kind.

Haren wassen

Zodra je kind een redelijke haardos heeft, wordt het ook belangrijk om deze regelmatig te wassen. Dit hoeft echter helemaal niet zo vaak. Veel volwassenen wassen hun haar te vaak. Hierdoor zijn ze hier afhankelijk van geworden. Bijvoorbeeld omdat het haar snel vet wordt. Je kunt dit al op jonge leeftijd voorkomen door minder vaak de haren te wassen. Doe dit maximaal 1 á 2 keer per week. Zo voorkom je uitdroging en blijft het haar gezond.
Vergeet ook zeker niet om de juiste producten te gebruiken. Je kunt het best voor hypoallergene haarproducten kiezen of L’Oréal shampoo die speciaal geschikt is voor het haartype van je kind. Pas wel op met sommige haarproducten die kunnen prikken in de oogjes van je kind. Gebruik indien nodig een washand voor de ogen om pijn te voorkomen.

Gezonde voeding

Gezonde voeding is voor ieder kind van belang. Niet alleen voor de groei en de algehele gezondheid, maar ook voor een betere haargroei. Hierbij zijn enkele vitamines extra van belang. Denk hierbij vooral aan vitamine B. Deze is van essentieel belang voor kinderen en werkt perfect om de haargroei te stimuleren. Vitamine B vind je in allerlei verschillende producten. De belangrijkste hebben we op een rijtje gezet:

Bananen
Tomaten
Volkoren brood
Eieren
Kaas
Yoghurt
Vette vis zoals zalm

Veel klitten?

Vooral bij langere haren zie je al snel klitten verschijnen. Dit kan erg pijnlijk zijn. Veel kinderen vinden het borstelen van hun haren dan ook verschrikkelijk. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om klitten zoveel mogelijk te voorkomen. Ook bij lang haar. Allereerst is het belangrijk om een goede borstel aan te schaffen. Er zijn speciale anti-klit borstels verkrijgbaar. Hiermee kun je de klitten er heel eenvoudig uitkammen, zonder dat dit al te veel pijn hoeft te doen.
Daarnaast zijn er ook producten die je kunt gebruiken om het haar makkelijker doorkambaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan kokosolie of conditioner. Zorg er bij kinderen met lang haar tevens voor dat het haar in een losse vlecht zit voor het slapengaan. Zo voorkom je klitten doordat je kind wild met zijn of haar hoofd beweegt tijdens het slapen.

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply