Angelique MAMA-INSPIRATIE

De sneaker is de basis

28 januari 2022

De sneaker mag dit voorjaar en deze zomer echt niet in je garderobe missen. De sneaker is wederom de perfecte tool om je outfit een finishing touch te geven. Je spiced je outfit helemaal op door een statement sneaker te dragen of je houdt de hele boel juist in toom door bij je spicy outfit een goede basic sneaker te dragen. Een sneaker is bij alle mogelijke outfits te dragen en op dit moment in zoveel verschillende stylen, prints en kleuren dat er voor ieder wat wils is.

Hoeveel paar sneakers heb jij in je kast?

Bij een rondvraag tijdens een drankje met vriendinnen met de vraag: hoeveel paar sneakers heb jij in de kast staan die ze op dit moment vaak dragen sloeg ik toch wel een tikkie stijl achterover. De meeste van mijn vriendinnen bezitten toch zeker wel een paar of 8. Van chunky sneakers tot een paar classis tennisschoenen. Best veel toch? Nou moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat veel van mijn vriendinnen echte fashionata’s zijn en er zitten er zelfs bij die hun geld verdienen met het influencen van vrouwen dus die zijn niet echt een graadmeter. Maar toch: zelf bezit ik ook zeker een paar of 10. En nee: daar zitten geen oude exemplaren bij, want die tel ik niet eens mee. Nee, dit zijn echt de sneakers van nu, die ik het afgelopen jaar of misschien iets langer geleden heb gekocht en zelfs al twee paar nieuwe, die ik de afgelopen weken heb ik gekocht: musthave sneakers van 2022.

Wat zijn jouw favo sneakers?

Mijn favoriete sneakers zijn toch wel die chunky sneakers. Ze worden ook wel eens Dad sneakers genoemd. Omdat ik tegenwoordig in een winkel werk heb ik gekozen voor een paar Via Vai sneakers in nude tinten die ik bij veel outfits kan dragen. Via Vai staat natuurlijk bekend om het comfort en het oog wil ook wat: dan zit je bij Via Vai goed, want ze hebben echt de meest hippe modellen. Verder ben ik fan van de Diadora sneakers, de hoge basketballsneakers staan hoog op mijn lijstje. Beetje een knipoog naar mijn jeugd, toen waren die hoge Nike Air Max echt de musthave! Een ander merk waar ik ook wat sneakers van heb is Copenhagen. Vorig jaar heb ik dit merk ontdekt en naast de sneakers hebben zij ook fantastische chelseaboots. Zij hadden de echte musthave chelsea van het afgelopen seizoen. Tip: hou dit merk in de gaten. Ze hebben de beste basics en comfort en zijn enorm trendy.

Wat zijn de laatste trends op het gebied van sneakers?

De high top sneakers. Oftewel de hoge sneaker. Hierboven zei ik al dat deze op mijn lijstje stond. Kies hem in klassieke stijl of ga voor een paar met een chunky zool.

Duurzaam. maar om dat nou een trend te noemen? Dat loopt natuurlijk al een hele tijd. Denk aan Veja en Womsch. Wil jij een beetje meehelpen de wereld te verbeteren? Dan zit je met deze schoen helemaal goed.

Colourblocking: mijn favoriet trend deze zomer is toch wel de sneaker met zoveel mogelijk kleuren. Het kan niet vrolijk genoeg deze zomer. En makkelijk: want goed te combineren met veel items uit je garderobe.

Klittenband. Ja hoor! Ook weer terug van weg geweest: de klassieke tennisschoen met klittenband is echt trend voor deze zomer. Kies de sneaker spierwit en combineer met een jeans. Altijd goed. Ook handig voor je kids die geen zin hebben om hun veters te strikken.

Sneakers a la Spice Girls. Je houdt er van of je gruwelt er van: de plateauzool. Ook bij sneakers geldt dit seizoen des te hoger des te beter. Ik krijg er een beetje het spice girl gevoel van van lang lang geleden. Toen sloeg ik deze shoenentrend over en dat ga ik dit keer maar weer doen. Maar wie weet is het wel helemaal jouw ding!

Lang verhaal kort: alles sneakers kunnen! Er zit overigens wel een nadeel aan het dragen van sneakers. Als je eenmaal gewend bent om op sneakers te lopen wil je eigenlijk niks anders meer. En ja… dan is het eigenlijk logisch dat je meer dan 8 paar in je kast hebt staan. Toch?

Liefs, Angelique

P.S: dit is het paar sneakers van Via Vai wat ik besteld heb.

Photocredits: Omoda

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply