Angelique SPEELGOED

“Oooo kom er eens kijken”: Sinterklaas in Dubai

30 november 2017

In Dubai komt het toch vaker voor dat ook de nog wat oudere kinderen hier wat langer in Sinterklaas geloven. Dit komt gewoon omdat hier de “echte” Sinterklaas alleen aanwezig is met de aankomst en er op scholen natuurlijk niks gedaan wordt. Ook de buitenlandse vriendjes en vriendinnetjes zijn hier niet bekend met onze Nederlandse traditie. Sterker nog:…. probeer het maar eens uit te leggen wat het precies inhoudt. Een oude man, je mag op schoot, hij geeft kadootjes aan kleine kindjes en als je stout bent moet je mee in de zak. Ik probeer het gewoon niet eens meer!  We maken het hier wel mee maar echt niet zo zoals in Nederland, dus wij kunnen de mythe hier wat langer in stand houden. Er zijn hier ook maar weinig kinderen die niet meer geloven en/of hun mond voorbij praten. Kris vindt vooral de kadootjes erg leuk maar ik proef enige vorm van twijfel.  Als wij in Nederland zouden hebben gewoond zou hij zeker weten dit jaar hebben ontdekt dat Sinterklaas niet bestaat. Maar goed: hier zijn er dus nog kinderen zat van deze leeftijd en zelfs ouder die nog steeds heilig in de Sint geloven. Heerlijk!

Mocht je overigens mijn blog over de aankomst van de Sint in Dubai hebben gemist, klik dan even op de link om terug te lezen.

Ook voor Kris heeft de Sint natuurlijk al een zak met speelgoed gebracht want dat blijft toch nog steeds het leukst van het hele feest!

  1. NERF: niks is leuker dan schieten. Heel de dag. En dan het liefst op je zusje. Je hoort hier dan ook dagelijk: “NEEEEEEE, NIET OP JE ZUS!” Al kan het geen kwaad, het blijft irritant. Maar goed: zet 3 of 4 jongens bij elkaar,  zet ze in de playground en je hebt er uren geen omkijken naar. NERF vinden ze geweldig. Ik ben benieuwd wat hij van deze gigantische NERFA accustrike Raptorstrike gaat vinden.
  2. Een Nederlands boek is belangrijk, het zal waarschijnlijk niet zijn meest favoriete kado worden, maar hij moet nou eenmaal Nederlands blijven lezen anders loopt hij te ver achter als we weer terugkomen naar Nederland. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de boomhut boeken, dus ik heb goede hoop dat hij deze wil lezen. Hij moet trouwens gewoon. Punt.
  3.  Een Skylandersfiguur voor zijn Playstation. Kan hij uren zoet mee zijn.
  4.  Doggy Soggy: ik had er al zoveel over gehoord én het spel is speelgoed van het jaar 2017 , dus ik verwacht dat we hier wat gezellige avondjes mee zullen doorbrengen.  Mandy was er ook zo enthousiast over. Mocht je hier meer over willen lezen, lees dan even dit blog.
  5. Ook voor Kris heb ik de Sint-dvd. Hoort erbij!

IMG-4844

IMG-4843

IMG-4415

IMG-4396

Pics: LiveLoudGirl

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply