Angelique PERSONAL

De coronakilo’s moeten er weer af

16 maart 2021

Nu hopelijk het einde van de lockdown er aan lijkt te komen begin ik me toch een beetje druk te maken. Het afgelopen jaar heb ik geleefd in een joggingpak of liep ik te lang in mijn pyjama. Ook heb  ik van mijzelf een soort sterrenchef gemaakt en is koken echt wel een hobby van me geworden. Ik voel me een soort tweede Miljuschka. Ik heb me vooral toegelegd op het maken van toetjes. Heerlijk met roomboter, chocola, suiker. Drank :). Maakt mij niet uit. Ik draai mijn hand er niet meer voor om. En ik eet het ook allemaal op, want het is zonde om weg te gooien. Maar… van al dat eten word je natuurlijk niet slanker. Sterker nog… ik ben echt wel een aantal kilootjes aangekomen. En dan precies op die plekken waar je het niet zo graag wilt. Mijn borsten zijn huge en ik heb ineens een muffin boven mijn broek hangen. Ik kan je zeggen: die hing er vorig jaar echt niet. Toen was het nog een klein champignonnetje. Inmiddels is het een “probleemzone” dus. Tel daarbij de overgang op en je weet: ik moet echt aan de bak!

Mijn vriendin heeft haar garage omgebouwd tot sportschool. Zo met die corona wilde haar enorm sportieve kids aan hun spierballen werken en je weet: al die sportscholen gingen dicht. Maar goed: als je zo’n groot huis hebt en je weet toch niet wat je met alle ruimte moet doen? Dan maak je toch gewoon een sportschool zodat die kids ook wat te doen hebben. Ze kocht wat fitness apparatuur en de kids konden verder met trainen. Voor haarzelf kocht ze 2 trampolines.  Eentje voor haarzelf en eentje voor haar dochter. Ik kon echt alles volgen op insta, want sinds dit jaar is iedereen natuurlijk ook fitgirl geworden en dragen ze allemaal van die strakke pakkies met blote buik en zo’n strak topje erop. En echt.. je zag de meeste vrouwen – lees vriendinnen – met de week strakker worden.  De filmpjes vlogen over mijn beeldscherm. Niks geen filmpjes meer over drankfeestjes met klinkende glazen wijn en lallende mensen of van die statieportretten van groepen mensen die een gezellige avond hebben. Nee… gesport moest er worden. Oke.. even wennen hoor!

Of ik dat ook niet even wilde komen uitproberen bij mijn vriendin in de schuur? Tuurlijk. Ik gelijk googlen voor zo’n kek pakkie. Gelijk maar besteld want ik wilde toch wel een beetje leuk voor de dag komen. Dat is niet gelukt. Pakje is gelijk retour gegaan. Het was pijnlijk duidelijk dat ik moest gaan sporten vóór ik zo’n kek pakje aan kan.  Mijn joggingpak uit de wasmand gevist en met lood in mijn schoenen ging ik. Vreselijk! ik kan echt niet anders zeggen. Ik vind er echt niks aan. Kan er echt niet meer van maken. Ik ga ook niet meer terug. Hoe gezellig het verder ook was. Ik ben geen fitgirl. Van mij zul je geen filmpjes op insta vinden terwijl ik aan de gewichten hang of mijn sixpack laat zien – dat laatste zou ik stiekem wel graag willen hoor.

Wat ik wel gedaan heb: Ik ben, net als de andere helft die dat fitgirl gebeuren niks vinden, gaan wandelen. Gewoon in mijn lekkere kleding, sneakers aan, podcastje op en wandelen maar! 10 duizend stappen per dag. En ik zal je zeggen: heerlijk! Kan het iedereen aanraden. Sindsdien laat ik steeds vaker de auto staan en neem ik de benenwagen. Verder heb ik de app Eetmeter op mijn telefoon gezet en ben ik wat meer gaan kijken wat ik nou precies in mijn mond stopte en heb ik een tijdje mijn calorieën bijgehouden. Daar valt sowieso al veel te winnen 🙂

Ik ben nog maar net begonnen maar het gaat langzaam de goede kant weer op. We moeten gewoon weer even resetten naar het “gewone normale” leven. Het afgelopen jaar was natuurlijk geen graadmeter van hoe het was en hoe het weer gaat worden. Ik hoop ook dat snel alle winkels weer open gaan want in de stad maak ik toch nog steeds de meeste stappen en zit ik sowieso al snel  aan die 10 duizend stappen :). Lekker even ergens lunchen of koffie drinken. Kom maar op! Ik ben er weer klaar voor.

En mijn bikini: nou…. dat gaat dit jaar gewoon een corrigerend badpak worden. Ook prima toch?

Liefs, Angelique

Headerpic: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply