Angelique BOEKEN MAMA-INSPIRATIE

De moedermafia – Anita Terpstra

11 mei 2020

Bij het horen van deze titel wist ik al dat ik dit boek wilde lezen. Want wie is er niet bekend met de Moedermafia? Leuke woordspeling voor al die moeders dit het beter weten en van wie de kinderen altijd beter, knapper, slimmer en sneller zijn met alles dan andere kinderen. Die moeders die ervoor zorgen dat je altijd denkt dat je iets fout doet. Irritante mensen dus.

Iedere moeder doet het op haar eigen manier. En wat is nou fout en wat is nou goed? Leven en laten leven is het motto toch?

Anyway: een heerlijk boek om weg te lezen in de tuin of stop hem in je koffer voor de vakantie zodat je wat te lezen hebt op het strand.  En de kinderen: die laat je heerlijk op de iPad en Switch en die hoor je dan ook de eerste paar uur niet meer. Kun jij lekker je boek uitlezen – Ik hoor de moedermaffia al denken: dat kan echt niet!

Je shopt vanaf 23 april De Moedermaffia van Anita Terpstra o.a. bij Uitgeverij Cargo.

Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een cursus zwangerschapsyoga, waar buiken in alle maten op haar wachten. Ze ontmoet Lies, Wendy, Marjet en Ilona, geen van allen het type vrouw waar ze vriendschap mee zou willen sluiten.
Nog voordat Merel ‘baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Ik heb het boek inmiddels gelezen en ik kan je vertellen dat het enorm herkenbaar is. Zeker de moeite waard om te lezen of om kado te geven een een zwanger vriendin of iemand die net bevallen is – hoewel? Dan heeft ze waarschijnlijk niet veel tijd om te lezen, maar baby’s slapen veel toch? Dan laat je de was maar even liggen en ga je lekker dit boek lezen om te ontspannen!

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply