Angelique PERSONAL

Carnaval: je houdt ervan of je vindt het niks

16 februari 2020

Ik woon boven de rivieren. Mijn man komt uit Breda: je voelt hem al aankomen: hij houdt van carnaval en ik…. ik weet het niet zo goed. Ik kan niet zeggen dat het niet leuk is, maar ik denk dat als je er niet mee opgegroeid bent het toch anders is. We zijn nu een paar keer meegeweest – mijn man ben ik overigens 4/5 dagen kwijt als we in Nederland zijn – en ik moet zeggen dat ik er de charme wel van begin in te zien. Heel Breda loopt verkleed rond, van jong tot oud en iedereen doet mee. Het sfeertje is echt top en ik weet zeker dat als ik er zou wonen ik er echt wel alle dagen bij ben. Maar je “voelt’ het hier gewoon niet bij ons in het dorp – boven de rivieren – . Eerlijk gezegd krijgen we er veel te weinig van mee.

Vroeger hadden wij op school altijd één dag dat we verkleed mochten komen en dat we carnaval met de hele school vierde. Ik vond dat altijd echt wel leuk. Mijn vader hield ook van carnaval en die nam ons altijd mee naar de optocht in bijvoorbeeld Prinsenbeek. Ook dan gingen we weer verkleed in bijvoorbeeld een disco outfit. Zelf hebben we dat ook heel vaak gedaan met onze kinderen. Maar met het echte carnavalvieren heb ik pas leren kennen toen ik mijn man leerde kennen.

De laatste jaren hebben wij in Dubai gewoond en daar gebeurde er niks qua carnaval en als wij wel in Nederland waren viel carnaval altijd gelijk met de skivakantie voor ons en konden we nog niet.  Dat blijf ik altijd wel jammer vinden, want er moet dus gekozen worden: gaan we voor carnaval of gaan we skiën . Dit jaar is het een skivakantie geworden maar volgend jaar willen we zeker weer een keer carnaval gaan vieren. Gewoon lekker met de kids in Breda. Gezellig een feestneus op en meehossen.

Dit jaar vieren de kinderenmorgen juffendag en mogen ze ook verkleed naar school komen. Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar mijn kinderen vinden het nog steeds superleuk om zich te verkleden, dus zo hebben ze toch nog een beetje carnavalsgevoel.

Voor iedereen die vanavond carnaval gaat vieren: alaaf! En maak er een gezellige boel van. Houdt onze insta ook in de gaten want we gaan een carnavalspak weggeven deze week!

En voor diegene die gaan skiën: Doe voorzichtig en veel plezier!

img_8425

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Geen carnaval in 2021, wat nu? - ShopaholiekMama 10 februari 2021 at 14:03

    […] en we allemaal massaal aan de joggingpakken gingen, wat een heus thema-feestje. Het thema was Back to the 70’s waarin we ons heerlijk mochten uitdossen. Zo leuk om te zien dat iedereen zich ook altijd netjes […]

  • Leave a Reply