MAMA-INSPIRATIE Marieke H. TRAVEL

Budapest: Zo ongelooflijk verrassend!

17 september 2019
Budapest

Zo maar een lang weekend weg naar Budapest!

Misschien een beetje naïef, maar bij Budapest dacht ik nog aan een Oostblokland. Een achtergebleven stad met armoede die mij zeker niet uitnodigde om er een bezoek aan te brengen. Maar gedurende de laatste jaren hoorde je steeds meer mensen die er waren geweest en het trok ons toch aan om eens te gaan. Het werd een lang weekend om nooit te vergeten!

Als je gaat googelen voor een hotel zul je al snel zien dat een gemiddeld hotel niet echt goedkoop is. Al snel betaal je rond de 300 euro per nacht. We lieten ons overhalen om een Apartement te huren via dFiveapartments. Dit is ons zo goed bevallen. Je hebt comfort aan ruimte, het is echt prachtig ingericht als een viersterren hotel, de ligging was perfect en je bent geheel vrij om te gaan en staan waar je wilt.

In een stad als deze houden wij van ontbijten, lunchen en dineren buiten de deur. Het is juist gaaf om de sfeer en cultuur op te snuiven van Hongarije. Overigens wie zich van vroeger de serie “Sissi, de keizerin” herinnert en dit ook net als ik geweldig vond, voelt zich direct thuis in deze stad!

Toen ik vooraf een lijstje maakte van de ‘must-visits’ was ik bang dat ik het in 4 dagen niet zou gaan redden! Wow, wat biedt deze stad een veelzijdigheid aan site-seeing. En zoveel leuke hotspots verdeeld over de hele stad dat er helaas van winkelen niets is gekomen. Persoonlijk vind ik dat dan niet zo erg, maar een shopping area met alle bekende en ook luxe winkels is er natuurlijk wel!

De klapper van ons weekend weg vond ik toch wel onze middag in het alom bekende badhuis Szechenyi. Eerlijk gezegd hebben we even niet bespaard op ons entree. De ‘full-package’ inclusief badjas, handdoek, shampoo, badkleding en natuurlijk een uitgebreide massage hebben we ons cadeau gedaan. De thermen (en ik ben eigenlijk niet zo’n zwemmer) waren naar mijn idee wel 37 graden. Heerlijk vond ik dat, of je zo in een grote badkuip liep!

Het was voor ons een onvergetelijke ervaring die ik nooit had willen missen. Mocht je meer tips willen, aarzel niet om het te vragen.

Liefs, Marieke

Budapest

Budapest

Budapest

Uitzicht vanaf de toren van de Mathiaskerk

Budapest

Mathias kerk

Budapest

Badhuis

Budapest

Parlamentsgebouw van binnen!

Budapest

New York Cafe, Must visit!

Budapest

De grootste markthal van Europa

Budapest

Kabelbaantje naar de burcht, galarij

Budapest

BudapestDali

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply