Angelique MAMA-INSPIRATIE

Tijd voor een nieuwe bril

22 juli 2019

Als moeder ben je soms zo druk in de weer met de kinderen, dat je jezelf wel eens vergeet. Dan komt het moment dat je in de spiegel kijkt en je realiseert dat het toch echt tijd wordt voor een nieuwe, modieuze bril. Een paar jaar geleden schreef ik nog een artikel over hippe brillen voor kids, nu ben ik zelf aan de beurt!

Het leek me overigens ook hoog tijd om mijn ogen weer eens te laten meten. Al sinds groep 5 van de basisschool draag ik een bril. Om de paar jaar laat ik mijn ogen even checken, want ik wil graag goed zien. Dus ben ik naar de opticien gegaan voor een oogmeting. Blijkt dat de sterkte van mijn bril nog helemaal in orde is! Maar ja, ik heb mijn zinnen al gezet op een hipper model. Het is me opgevallen dat het aanbod aan monturen enorm is, dus ben ik me wat verder gaan verdiepen.

Lekker rondstruinen

Inmiddels weet ik dat ik een modieus, maar niet te opvallend montuur wil. Daarom ben ik in de trends gedoken en lekker gaan rondstruinen in het online aanbod van Mister Spex en heb na de meting ook even het assortiment van de opticien bekeken. Er is zoveel keuze!

Audrey Hepburn

Tijdens mijn zoektocht stuitte op een leuk artikel in de Libelle met de brillentrends van dit moment. Het viel me op dat het vooral retro is wat de klok slaat en dat je veel jaren 70-kleurtjes ziet. Voor mij is het belangrijk dat ik de bril kan combineren met meerdere outfits, dus hij moet hip maar tijdloos zijn. Daarom valt een cateye-bril wat mij betreft af. Hoewel Audrey Hepburn werkelijk een plaatje was met die (zonne)bril, is deze trend me een beetje te opvallend. Toch net iets te kattig voor mij, ik
ben (meestal) poeslief!

Transparant, semi-randloos of tweekleurig?

Toen ik nog even verder keek, kwam ik erachter dat transparante brillen ook in de mode zijn. Leuk, maar ik wil een beetje meer kleur! Bovendien vind ik dat je zo bleekjes wordt van een transparante bril. Semi-randloze brillen zijn eveneens hot en happening, maar daar gaat mijn hart ook niet sneller van kloppen. Bij het zien van een tweekleurige bril maakte mijn hart wel een klein sprongetje. Bij deze modelletjes ben ik even (lees: heel lang) blijven hangen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik een montuur wil waarbij twee kleuren vloeiend in elkaar overlopen. Daarbij twijfel ik nog over de vorm en wel tussen een ovaal of rond montuurtje. Ook ben ik er ook nog niet helemaal uit welke kleur ik neem. Ik zit sterk te denken aan een bril met een montuur dat onderaan zachtroze is, dat heel subtiel overloopt in helderrood. Dat zal hem wel gaan worden, nu nog de knoop doorhakken over de vorm.

Tips!?

Ik zou het leuk vinden als je in de comments laat weten wat voor bril je zelf hebt. Of welke je wilt gaan kopen. Ook zijn tips van harte welkom, want bij mij is de kogel nog niet door de kerk. Dus dames, wordt het ovaal of rond? En wat vinden jullie van de door mij gekozen kleuren? Als je een leuk alternatief weet, sta ik ervoor open.

Ik lees het wel!

Headerpic: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply