Angelique PERSONAL

Van winter- naar zomerkleding en andersom

21 februari 2019

Draag jij je zomerkleding in de winter?

Of je winterkleding in de zomer? Vroeger – met de kans dat ik nu als oudje bestempeld ga worden– werden onze kasten door onze moeders in de lente en herfst gesopt en uitgemest. De zomerspullen gingen naar de zolder om plaats te maken voor onze wintergarderobe’s. Ineens kon ik dan mijn favoriete witte spijkerbroek met Allstars niet meer vinden en mistte ik op een frisse lentedag mijn zachte wollen trui. Heel irritant vond ik dat.

Voor vrouwen is bijvoorbeeld een witte blouse zo’n item wat je het hele jaar door draagt. Bij Esprit hebben ze een hele fijne basic collectie mocht je toevallig nog een tijdloze tijdloze dames blouse aan willen schaffen, check dan de website van Esprit eens. Leuk betaalbaar en mooie kwaliteit. Een witte blouse is net als een spijkerblouse onmisbaar in elke damesgarderobe. Casual en kan zowel in de zomer als in de winter. Zomers draag je hem op een jeans met sneakers en in de winter onder een trui met dezelfde jeans, en dan mag je zelf kiezen of je je sneakers pakt of je lekkere warme laarzen.

Zelf schuif ik het één en ander met de kleding. Hoogzomerspul belandt in de winter, net als dikke wollen truien in de zomer,  natuurlijk bovenin de kast. Net als bikini’s en winterjassen. Maar heel eerlijk gezegd draag ik de rest van de kleding bij de kinderen – en mijzelf – het hele jaar door. Investeer dus altijd in een goede basic jeans, goede (long)sleeves, sweaters of sneaker. En wat denk je van een goede sweatpants! Ook zo’n item wat hier 12 maanden per jaar gedragen wordt en waar ze zelfs het liefst in naar school gaan. Wat overigens niet mag hoor.

Door de items zowel in de zomer en winter te dragen bespaar je op jaarbasis toch aardig wat. En als je dan toch een beetje op de kleintjes probeert te letten, check dan dit blog van ons eens over een minimalistische garderobe.

De tienertrend gaat zelfs nog een stapje verder. Ik betrap mijn oudste dochter te vaak op haar katoenen Allstars in de winter. “Schatje, dat is toch veel te koud aan je voeten”. Zo probeer ik haar nog te zeggen dat dat leren laarsje echt beter bij dit weer past. Maar dan krijg ik de look, die inhoudt dat ik het niet snap. Met daar achteraan: ” Jeetje mam, we leven niet meer in de middeleeuwen”. Zij draagt sommige kleding echt het hele jaar door. Haar Dr.Martens hebben afgelopen zomer alle festivals gezien onder zwierige zomerjurkjes en nu worden ze gedragen met jeans en wollen truien. Misschien heeft ze gelijk en zijn echte zomer- en wintergarderobes niet meer van deze tijd.

Ik vraag me dus af: hebben jullie nog een echte zomer- of wintergarderobe? Of mixen jullie ook gewoon alles door elkaar?

shutterstock_626265554

De beste basic voor alle vrouwen: de witte blouse!

pics: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply