Jolanda PERSONAL

De pakketbrievenbus

13 juni 2018

Nooit meer thuis blijven voor een pakketje

Hoewel ik zelf nog het liefste naar de stenen winkel ga om te shoppen, want ik wil de stoffen echt zien en voelen, is het online shoppen niet meer weg te denken uit ons shopgedrag. Zo stond ik twee maanden geleden in de Bijenkorf in Eindhoven en was de Benetton jas die ik heel graag wilde hebben, niet meer in mijn maat aanwezig. De verkoopster nam me mee naar een computer die op een zuil in de winkel stond. Samen voerden we in 5 minuten de gegevens in, ik rekende in de winkel af en een dag later werd de jas thuisbezorgd. Hoe handig! Het was een vrij lange trenchcoat, een behoorlijk pakket dus. Die ging natuurlijk nooit door de brievenbus. Gelukkig heb ik sinds een jaar een pakketbrievenbus…

Je hebt het zelf ook vast wel eens meegemaakt. Je weet dat je pakketje wordt bezorgd, maar je moet nog snel even naar school, naar de supermarkt, etc.. En net in die 10 minuten die je weg bent, komt de pakketbezorger en ligt er bij thuiskomst een briefje in je bus. Enorm balen, zeker omdat je naar je pakket hebt uitgekeken of omdat je het nodig had in verband met een verjaardag (cadeautje). Voorheen liet ik wel eens iets bij mijn moeder bezorgen. Die had een perfect plekje achter haar huis waar de pakketbezorger het kon neerzetten zonder dat het zichtbaar was vanaf de straat. Maar toen wees iemand me op de pakketbrievenbus! Het leek me in eerste instantie een onveilig idee dus ik dook er even in om er meer van te weten.

Hoe werkt dat dan? Nou, heel simpel. Je zet de deur van je pakketbrievenbus op een kier. De box oogt dicht maar de deur zit net niet in het slot. De pakketbezorger maakt het deurtje open, legt het pakketje in de box en sluit vervolgens het deurtje door het dicht te drukken. Het deurtje valt dan in het slot en je kunt het enkel zelf nog openen met een sleuteltje. Als er een uur later nog een bezorger komt van een andere pakketdienst, dan heb je pech.. het deurtje gaat niet meer open. Natuurlijk zijn er pakketbrievenbussen met meerdere deurtjes maar dat is mijn geval niet nodig. Ik vind het gewoon een fijn gevoel dat ik er niet voor thuis hoef te blijven en ik er niemand in de buurt mee lastig val. Qua formaat heb ik een medium genomen. Een schoenendoos moest er in kunnen, dat was mijn voorwaarde. En manlief kon dit formaat nog net verdragen in de tuin…

Er zijn veel aanbieders van pakketbrievenbussen, in alle soorten, maten en prijsklassen. Passend bij jouw shopgedrag. Google maar eens, dan kom je er vast wel uit.

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

pakketbrievenbus

 

pakketbrievenbus

De brievenbus staat op een kier, klaar voor gebruik. De deur waait niet open en er kan geen water in maar de bezorger kan het deurtje wel gewoon openen.

 

pakketbrievenbus

De (bijgeleverde) sticker op de voordeur wijst op de aanwezigheid van de pakketbrievenbus.

 

pakketbrievenbus

Kijk! Hier worden we blij van bij thuiskomst. Met een sleuteltje maak je de deur open.

 

pakketbrievenbus

Mooi plekje toch? Natuurlijk kan de pakketbrievenbus ook gewoon bij je voordeur gehangen/gemonteerd worden.

 

 

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply