FOOD

Sinterklaas kapoentje

24 november 2016
img_1949

     SINTERKLAAS KAPOENTJE, GOOI WAT IN MIJN SCHOENTJE

Maar dan wel het liefst de huisgemaakte kruidnoten Sinterklaasje.

Hebben jullie ze ook al gemaakt? De pepernoten, en dan heb ik het niet over het kant en klaar pakket dat je koopt in de supermarkt, maar je eigen gemaakte kruidnoten. Samen met je zoon of dochter de keuken in om gezellig pepernoten te bakken. Het leukste wat er is (wat mij betreft dan 😉 ). Onze kinderen vinden het pepernotendeeg zo lekker, als ik niet op let zit de helft van het deeg al in hun buikjes. Maar gebakken gaan ze er ook wel in hoor.

En wat drinken wij er altijd bij? Ja natuurlijk, warme chocolademelk en dan het liefst de witte chocolademelk. ( november en december mogen we ons laten gaan, toch?)

Kruidnoten deeg:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr lichte bruine basterdsuiker
  • 100 gr koude boter (blokjes)
  • 6 el melk
  • 3 el speculaas kruiden
  • Snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 c

Meng eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar, voeg daarna de melk en koude boter toe en kneed tot een grote bal. Draai er vervolgens pepernoten van en leg ze op de bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 20 tot 25 min.

Witte chocolademelk:

  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 staafje Anijssuiker 30 gr witte chocolade (klein gehakt)
  • 30 gr witte chcolade

Verwarm de melk. Hak de witte chocolade klein. Doe de anijssuiker in een beker, giet hier de warme melk op en roer door. Voeg de witte chocolade toe en roer even goed door. Maak hem af met een beetje geraspte witte chocolade.

img_1913-edited


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply