FOOD MAMA-INSPIRATIE Marieke H.

Gourmetten: Het beste kerstdiner voor de kinderen!

12 december 2019
Gourmetten

Ook in 2019 blijven we gourmetten met Kerst

Vraag aan de kinderen wat zij het liefst eten met kerst? Vertrouw me, dat is echt niet het 7-gangen culinaire diner. Kinderen willen graag eten wat zij lekker vinden en het liefst willen ze nog mee helpen ook. Hoe graag willen ze niet koekjes bakken? Zo ook met het avond eten. En niets is er gezelliger dan samen aan tafel en dat iedereen actief bezig is. Gourmetten blijft hoog in het vaandel staan.

En als je het mij eerlijk vraagt? Gourmetten vraagt wel om het een en ander voor te bereiden, maar het is een stuk minder werk dan dat topgangen diner in elkaar draaien. En zelfs mijn volwassen kinderen vinden gourmetten nog altijd leuk en lekker. Bovendien heb je zelf in de hand wat en hoeveel je eet. Je kunt namelijk ook tegen jezelf zeggen “ik maak drie super lekkere pannetjes en dat is het”. En als je vegan gasten hebt, is dat helemaal geen probleem.

Om jullie een beetje op weg te helpen heb ik een paar leuke ideetjes van 24Kitchen bij de hand, die wij natuurlijk ook zelf even hebben uitgeprobeerd! Zo geef je toch een culinaire twist aan het kerstdiner!

Wat dachten jullie van Hollandse gehaktballen met Boerenkoolchips? Polentafrietjes met Rodepestodip, Kebab op Indiase wijze, Kidsproof maispannenkoeken met kip of oesterzwammen, Saté Lilit, Hertenbiefstuk met compote van rode uien en vijgen, zalmburger met tabascomayonaise, Vietnamese rijstrolletjes met kip, Saoto-Saté van kip, taco’s met chorizo, Thaise viskoekjes met mango en rodekoolsla of gewoon lekker “Fish and Chips” met tartaar saus? Hé ik hoor jullie denken “dat gourmetten is zo slecht nog niet“! Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat deze gerechtjes wel wat extra voorbereiding eisen, maar goed dan eet je wel echt lekker.

De recepten zijn terug te vinden op de site van 24Kitchen.

Succes met de Kerstdish!

 

Gourmetten

Zalmburgers!

 

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply