Anouk PERSONAL

Sinterklaas bestaat niet… of toch wel?

12 november 2016
sinterklaas

Sinterklaas bestaat niet…

De eerste keer dat ik die zin uit de mond van mijn oudste hoorde schrok ik enorm! Maar gelukkig was mijn schrik van korte duur, het bleek een loze kreet, want geloven deed hij nog steeds.

Vorig jaar begon hij steeds vaker te twijfelen, maar toen de Sint eenmaal in het land was, was alle twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen en genoot hij met volle teugen van de gezelligheid, pakjes en pepernoten. Zou het het laatste jaar zijn dat hij in Sinterklaas geloofde? Ik wist het niet en weet het nog steeds niet.

Inmiddels zit Thije in groep 4 en ik merk dat zijn Sinterklaas-geloof meer en meer wankelt. Bij het schrijven van deze blog gelooft hij nog (denk ik ;-)), maar ik heb het gevoel dat dé dag er echt aan zit te komen. Laatst zei hij uit het niets dat Sinterklaas een ‘verklede man’ is, maar toen ik hem vroeg wie dan toch al die cadeautjes kocht, was zijn antwoord heel duidelijk: die verklede man natuurlijk! Of dat een kwestie is van echt geloven of graag willen geloven, zal de komende tijd uitwijzen…

Even googlen leert mij dat de meeste kinderen rond groep 4 echt hard gaan twijfelen en dat klopt dus wel met mijn eigen ervaring tot nu toe. Ik ben erg benieuwd hoe de komende weken zullen gaan en wanneer dan echt hét moment aanbreekt dat we hem moeten vertellen van het grote geheim.

Zelf herinner ik me nog goed hoe bijzonder ik het vond dat ik wist dat mijn ouders de cadeautjes kochten en mijn vier jaar jongere broertje nog niet. Wat voelde ik mij speciaal als ik mijn moeder mocht helpen met het inpakken van de cadeautjes voor pakjesavond. Ik hoop dat Thije (en ook Benthe, wat iets in mij zegt dat zij na Thije heel snel volgt ;-)) dit ook zo zal ervaren.

Voor nu geniet ik nog maar heel even van drie gelovende kinderen, want het blijft een enorm bijzondere periode.

Hoe kwamen jouw kinderen achter het ‘geheim van de Sint’? En wanneer was dat moment aangebroken? Deel het met ons onder het Facebookbericht van deze blog!


Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply