TRAVEL

Uitstapjes in het Noorden van het land

13 augustus 2016
5x uitje in het Noorden

VIJF TIPS VOOR VERMAAK IN NOORD NEDERLAND

Als Zwolse kan ik mij nog net tot het Noorden van het land rekenen, wij vallen in ieder geval wel in die vakantieregio. Vriendinnen die tien kilometer verderop wonen al niet meer. Anyway; als Noordelingen maken wij regelmatig uitstapjes in het Noorden van het land. Deze zomer gingen wij ook nog eens op vakantie in onze buurprovincie en ‘mede-noordenaar’ Drenthe. In het prachtige Huisje van Hout (dikke aanrader, echt even kijken) in de bossen van Norg hebben wij ons ondanks de regen prima vermaakt. Je leest de blog over deze vakantie hier na. En tja regen, dus onze uitstapjes hielden al rekening met herfstachtig weer. De volgende tips voor uitstapjes zijn dan ook heel geschikt voor de komende maanden en de herfstvakantie.

Landgoed Nienoord

Naar Nienoord gingen wij op een dag dat er zowel zon als regen was voorspeld, wisselvallig dus. Het landgoed bestaat uit een prachtige borg, een speelpark en een zwembad. Het landgoed en de borg zijn echt super mooi en groot. Ook is het landgoed zeer geschikt om aan te doen tijdens een fietstocht. Wij kozen voor een combinatiekaartje zwembad en speelpark. Deze liggen een stukje uit elkaar, prima te lopen, maar er rijdt ook een treintje tussen beide punten. Wij startten in de speeltuin die mooi onderhouden en ruim opgezet is. Thijs van negen zag ook gelijk speeltoestellen die hem erg aanspraken zoals de vulkaan en de hoge glijbaan waar je met een matje vanaf gaat. Aan de kleinere kinderen is uiteraard ook gedacht. Super handig, zeker met betrekking tot het Nederlandse weer was het overdekte deel waar je lekker kon klimmen, knuffelpaardje rijden en vliegen in een traphelikopter. Thijs en Linde vonden de expeditie Nienoord ook geweldig. Een mooie en avontuurlijke wandeling door de natuur langs koeien en paarden over stapstenen en boomstammen door het ‘drakenmoeras’. Het zwembad is eenvoudig, maar de kinderen hebben zich prima vermaakt. Er zijn twee leuke glijbanen en de opblaasstormbaan vonden ze het einde. Tonny wilde wel mee zwemmen, dus greep ik mijn kans om een lekker kopje thee te drinken op een terras met prachtig uitzicht op het landgoed. Ik vond dit echt een topuitje.

Landgoed Nienoord

Gevangenismuseum

Op een dag dat het echt alleen maar regende, regende en nog meer regende gingen wij naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Ik had hier al vaker enthousiaste verhalen over gehoord en mijn man Tonny zag het als persoonlijk begeleider in een TBS kliniek en voormalig rechtbankjournalist helemaal zitten. Bij de kassa kregen de kinderen een speurtocht, hier zag ik veel kinderen enthousiast mee bezig. Helaas wilden onze kids niet, waardoor ze nogal snel door het museum gingen. Doordat het erg druk was vond ik dit ook wel best. Even spelen op het buiten terrein zat er door de regen ook niet in. En de plekjes voor een ritje in de gevangenisbus waren allemaal gereserveerd en hiervoor moest je apart betalen. Het klinkt vast door in mijn verhaal, maar ik vond dit uitje minder geslaagd. De rest van het gezin is wel enthousiast. En wie weet als ze de speurtocht wel hadden gedaan, het minder druk was geweest en het ook nog even droog was geweest, had ik er heel anders over gedacht.

Gevangenismuseum

Joytime Outdoor Klimpark

Op een bewolkte maar droge dag gingen wij naar het klimparcours in Grolloo. Dit was op de dag dat wij het Huisje van Hout verlieten. We waren er aan het einde van de ochtend en het was nog heerlijk rustig. Thijs heeft al eens eerder geklommen en keek net als Linde, die eindelijk groot genoeg was, ontzettend uit naar dit uitstapje. De locatie is heel mooi aan een meertje in de bossen, met een super gezellig terras. Voor Linde kochten we een kaartje voor het klimparcours voor kinderen van vier tot acht jaar en Tonny en Thijs gingen samen klimmen op het andere parcours in het klimbos. Deze bestaat uit vijf banen, waarvan drie voor Thijs goed te doen waren. Omdat het klimmen erg goed ging, mocht hij ondanks dat hij net iets te klein is (minimale lengte 140 centimeter) toch baan vier proberen. Hier zat één onderdeel in dat te moeilijk en spannend was voor hem. Linde vermaakte zich prima op het parcours voor de jongere kinderen. Deze bestond uit vier kortere banen en ze was al gauw zo bedreven dat ik het kijken naar haar afwisselde met lezen in mijn boek. Ze heeft alle banen meerdere keren gedaan en kreeg er geen genoeg van. Zelf vond ik het een goede voorbereiding voor haar op het grote klimparcours. Het is erg belangrijk dat je jezelf steeds op de juiste manier vastmaakt. Joytime heeft ook een belevingspark en dit zag er ook te gek uit. Tonny en ik vonden de locatie beide ook zeer geschikt voor een bijvoorbeeld een personeelsfeestje. Wij sloten dit actieve uitje af met een drankje en hapje op het terras aan het water. De kinderen vermaakte zich op de trampoline en met mooi weer hadden ze vast ook heerlijk gespeeld aan het water op het zandstrandje. Erg enthousiast ben ik over dit uitje.

Outdoor klimpark Grolloo

Orchideeënhoeve

De Orchideeënhoeve ligt in het plaatsje Luttelgeest in de Noordoostpolder (Flevoland). Vanaf het Huisje van Hout in Norg is dit een uur een een kwartier rijden. Misschien wat ver, maar echt zo de moeite waard. Wij zijn er zelf niet tijdens ons verblijf in Drenthe heen gegaan, maar wel eerder al deze vakantie met Thijs en zijn neef Iven. De Orchideeënhoeve is volledig overdekt en er waren heel wat regenachtige dagen op te vullen. De hoeve bestaat uit een aantal werelden waarin van alles te doen en te zien is. In de Tropische tuin en het Amazone regenwoud wandel je over trapjes, een wiebelbrug, door een grot en langs een waterval door tuinen vol prachtige bloemen en planten. Ook kom je aapjes tegen. En; vergeet geen kleingeld mee te nemen zodat je de vissen en schilpadden kunt voeren. Ben je niet zo avontuurlijk, dan volg je het gewone pad. In de citruslaan kun je allerlei fruitplanten en -bomen zien. Onze favoriet is de ananasplant. In de vlindertuin kunnen de kids zich weer uitleven op de spannende paden en natuurlijk genieten van de vlinders. Vooral de grote blauwe Morpho menelaus is prachtig. In de Lorituin is het erg leuk om de vogels te voeren, ze komen dan op je hand of hoofd zitten om met hun dikke tong sap uit het bakje te drinken. En man o man, wat maken die beesten een kabaal, mijn kinderen zijn er niets bij vergeleken. Ook is er in de Orchideeënhoeve een super leuke binnenspeeltuin die geschikt is voor zowel grotere als kleinere kinderen. Vergeet als afsluiter niet naar de show te gaan kijken waarbij je een echte slang kunt vasthouden. Dit is weer een uitstapje waar ik echt heel erg enthousiast over ben, dikke aanrader.

Orchideeënhoeve

Dinoland

Als echte Zwolse kan ik onze nieuwste attractie hier in de stad natuurlijk niet overslaan. Het voormalig museum Ecodrome is omgebouwd tot Dinoland. Een park waar je zowel binnen als buiten kunt spelen en alles in Dino stijl uiteraard. Naast het spelen kun je edelstenen, goud en fossielen zoeken. Een potje midgetgolf, de klimmuur en het klimparcours zijn ook leuke attracties in het park. Je krijgt hiervoor een stempelkaart bij je ticket zodat je alles één keer kunt doen. Als volwassen krijg je ook zo’n kaart, dus als je zelf niet wilt klimmen kan je kind toch nog een keer. Het park ziet er erg leuk uit en bij het fossiel zoeken werden wij geholpen door een enthousiaste jongen die ons nog allerlei leuke informatie wist te geven over Dino’s. Het park ziet er mooi en nieuw uit, een klein deel is nog niet helemaal klaar. Je hoeft voor Dinoland geen Dino fan te zijn om je er goed te vermaken. Minpunt vond ik de midgetgolf baan, deze was nu al (het park is nog geen jaar open) erg beschadigd. Al met al zeker een leuk park voor een dagje uit.

Dinoland

 

 

 

 

 


Facebook Comments


Annemarie

Annemarie

Lieve volgers, mijn naam is Annemarie en ik ben gek op kindermode en hou jullie graag op de hoogte van alle leuke dingen die ik tegen kom in deze wereld. Ik heb een zoon, Thijs, en een dochter, Linde, en zij helpen mij vaak mee om de leukste setjes aan jullie te laten zien. Wil je niets missen volg ons dan op Instagram @annemarie_thijs_linde.
Annemarie

Latest posts by Annemarie (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply