TRAVEL

De favoriete vakantiebestemming van Barbara: Texel

22 juli 2016
Texel header

We hebben zo allemaal onze favoriete bestemmingen als we op vakantie gaan. De één vliegt of rijdt naar het mondaine St.Tropez, de anders gaat voor een Griekse salade op Zakynthos , en de ander eet friet bij Bruintje Beer in Salou. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden als het om vakanties gaat.

Wat zijn nou onze favoriete vakantiebestemmingen? Alle Shopaholieks laten jullie weten waar zij het liefst vakantie vieren en waarom, en wat de highlights zijn.

 

“Sweeping white-sand beaches,

wildlife-rich nature reserves,

sun-dappled forests and quaint villages

are among the highlights of Texel….”

 

Deze “romantische” quote staat in de Lonely Planet. Texel staat op nummer acht van de lijst van mooiste vakantieplekjes op aarde. Wat zijn we trots!! Alhoewel voor ons gezinnetje is het de absolute nummer 1! Dat ze dat nou niet zien..

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en behoort tot de provincie Noord-Holland. Het eiland heeft een landoppervlak van ongeveer 170 km². De hoofdstad van Texel is Den Burg en het bekendste badplaats is De Koog en daar zitten wij dus in de buurt!

Ik kom al vanaf mijn twaalfde op Texel. We gingen elke zomervakantie twee weken naar dat huisje in het bos, vlakbij het strand en De Koog. Ik heb daar warme herinneringen aan. Van fietsen over het schelpenpad, pannenkoeken eten bij de Catharinahoeve, ijsje eten in het bos of natuurlijk met mooi weer liggend aan het strand bij Paal 17. Nu jaren later kom ik er nog steeds, maar nu met man en drie dochters. Ja, we zetten het voort deze Texelliefde.

Gelukkig is Texel voor de kids één groot speelparadijs! Je kunt eindeloos struinen over het strand op zoek naar verborgen schatten of een ontdekkingstocht maken in het Texelse bos. Heb je al eens kennisgemaakt met de Sommeltjes? Die geheimzinnige wezentjes die dansen in het maanlicht? Op het Sommeltjespad kom je ze misschien wel tegen;) Mijn kindjes willen daar absoluut elke vakantie naar toe! Ook een aanrader is een tochtje met een garnalenkotter of rondvaartboot. In Oudeschild is daar alle mogelijkheid voor om dat te regelen.

Bij minder goed weer hoef je je op Texel ook niet te vervelen. Wat dacht je van een bezoekje aan Ecomare? Je zult oog in oog staan met de zeehonden die er verblijven. Ook kun je gaan knutselen en creatief bezig zijn bij Landgoed de Bonte Belevenis. Hier kunnen je kindjes zelf broodjes bakken, zeepjes of kaarsen maken en ben je klaar dan kun je naar de grote binnentuin en weiland en genieten van een lekkere picknick.  Echt super om naar toe te gaan.

Op het eiland is ook een zwembad, Calluna en laten wij daar nou lopend naar toe kunnen. Zo goed als elke dag gaat papa met de kindjes even zwemmen. Ik heb dan me-time, oh wat heerlijk!! Wat wij echt elke vakantie doen, en wat vooral een idee is van papa en mama, is loungen bij Strandpaviljoen Kaap Noord, paal 33. Dit ligt op het Noorderlijkste puntje van Texel. Daar kun je heerlijk aan het grote brede strand zitten. Weg zakken in de grote kussens, eten en drinken tot je erbij neervalt en zwaaien naar Vlieland.

Zoals jullie in mijn voorgaande blog hebben kunnen lezen is Nepal mijn mooiste herinnering, maar met mijn gezinnetje zoek ik het dus véél liever wat dichter bij huis. Wij zijn nog lang niet uitgekeken op Texel. Het is zoals Jochem Myjer ooit introduceerde het “Ibiza van het Noorden” en zo is het!!

 

de bonte belevenisBrood bakken bij de Bonte Belevenis

Oudeschild In Oudeschild naar de vissersboten kijken

Paal 33Ons Ibiza-gevoel

Texel huisBij ons huisje vermaken wij ons ook prima;)

 

 


Facebook Comments


Barbara van Schaik

Barbara van Schaik

Getrouwd en trotse moeder van drie prachtige meiden van 10, 8 en 5 jaar. Ik ben gek op fotograferen en het vastleggen van de tofste kindermode! Ik kan me helemaal uitleven met m'n drie dames, dat begrijp je!
Barbara van Schaik

Latest posts by Barbara van Schaik (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply