Angelique BLOGGEN

HOE BEGIN JE EEN KIDSFASHION BLOG?

21 april 2016

WIL JIJ GRAAG EEN BLOG BEGINNEN?

Misschien niet eens perse een kidsfashionblog, maar misschien wel een mamablog of een beautyblog? Eigenlijk begint het allemaal op dezelfde manier. Vaak heb je een interesse in iets en vind je schrijven leuk en moet je tijd hebben… veel tijd. Want eerlijk gezegd begint het daarmee.

Een tijd terug kreeg ik van een lezer de vraag: Hoe begin je nou zo’n blog? Nou: zo ben ik dus begonnen:

Ik heb een vriendin met een kinderkledingmerk, best een groot en leuk merk overigens 🙂 en ik vind het leuk om tekstjes te schrijven. Zij zei tegen mij: “Liek: waarom ga jij niet bloggen?” Ik had serieus geen idee waar ze het over had: Bloggen?? Ja jongens… ik was toen al over de 40 he?! Ik zat echt niet in zo’n hip wereldje. Googlen dus. En het leek me eigenlijk wel grappig, en waarom niet?! Tijd had ik zat en veel geld investeren was niet nodig.  Dus ik kocht een domein. Dat dan weer wel, je kunt gratis bloggen via Blogger.com of WordPress, maar ik heb ervoor gekozen om een eigen domeinnaam te kopen. Staat toch net wat “echter”. Ook heb ik mijn logo laten ontwerpen door Dagmar. Mijn eerste insteek was overigens niet eens echt Kids Fashion, ik vond het gewoon leuk om grappige verhaaltjes te schrijven, en die gingen over het algemeen over kinderen en kinderkleding. Ik ging outfits posten van mijn eigen kids in mijn eigen kleding. Daar werd echt heel leuk op gereageerd en stimuleerde mij eigenlijk om meer van dit soort reviews te maken.

Omdat het voor mij echt allemaal hartstikke nieuw was, ben ik contact gaan zoeken met andere bloggers, Linda van Mamaliefde bijvoorbeeld, heeft mij aardig wat tips gegeven en Nicole van Bloggen en Loggen hielp mij regelmatig uit de brand. Netwerken dus! Want buiten dat ik niks wist van Bloggen wist ik ook niets van IT. En ik kan je zeggen: inmiddels ben ik er zelfs goed in. Dus alleen dat vind ik al een gewin voor mijzelf! Want heel eerlijk: ik dacht af en toe dat ik gek werd. Er werden dingen aan me gevraagd waar ik echt nog nooit van gehoord had. Ik heb wat lopen vloeken hier. Dat schrijven vond ik leuk, de foto’s maken ook, maar dat IT-gedeelte: Men! wat een hell is dat! Nog steeds af en toe trouwens. Gelukkig heb ik inmiddels wat mensen die mij met raad en daad bijstaan. Special thanks to Klaas en Rick.

Door veel te googlen en vragen te stellen kwam ik er achter dat het handig was om me in te schrijven bij PR-bureaus, agenten en….. ik ben merken gaan aanschrijven of ze niet wat samen met mij wilde doen. En echt… dat wilde ze! Ik snapte er niks van: ging dat zo makkelijk? Niet allemaal in het begin natuurlijk maar wel een paar echt leuke merken wilde met Shopaholiek samenwerken (lees hier mijn bedankblogje). In het begin was het wel zo dat ik de kleding terugstuurde en dat ik al blij was dat ik een persbericht kreeg. Tja… ik moest het leren he?!  Inmiddels weten de meeste merken en P.R.bureaus mij te vinden en werken we op een gelijkwaardige basis. We werken samen! Maar… daar zit inmiddels ruim 1,5  jaar bloed, zweet en tranen tussen. Daar heb ik echt hard voor gewerkt, laten zien wat ik kan en heb ik hulp gekregen van mijn allerliefste bloggers Annemarie, Mariette, Katja, Mandy en Claudie en sinds kort nog een aantal gastbloggers, Anouk, Jolanda en Barbara.

Eerlijk gezegd denk ik dat ik op de juiste tijd ben gaan bloggen. Of misschien net op tijd, want op het moment vliegen de blogs uit de grond en wordt er gewoon schaamteloos gekopieerd in elke blogniche. Bloggen is ook niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt echt een hoop discipline, geduld en tijd… want het komt je echt niet aanwaaien. Een dikke huid is ook echt wel handig net als het opbouwen van je lezersaantallen. Want je bent natuurlijk niet interessant voor bedrijven als je weinig volgers hebt. Buiten dit alles is het ook belangrijk om je gezicht te laten zien en de mensen waar je mee werkt wat beter te leren kennen. Dat werkt ook echt een stuk leuker voor beide partijen. Bloggen neemt de laatste maanden een vogelvlucht en merken/shops zien duidelijk de meerwaarde van het samenwerken met een leuk blog, dus er is nog steeds ruimte voor leuke blogs.

Het allerbelangrijkste is trouwens dat je een passie voor iets moet hebben, en dat moeten je “volgers” kunnen voelen. En… wel dicht bij jezelf blijven. Wij hebben ervoor gekozen om met meerdere bloggers te werken om zo ook meerdere stijlen te kunnen laten zien. Wij hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde smaak en zo kunnen wij “breder” kidsfashion laten zien, voor ieder wat wils en voor elk budget.

Wil jij een blog beginnen? Leuk! Gewoon doen. Twijfel je nog? Vraag anders eens aan een blog wat je leuk vindt of volgt of je een beetje mag oefenen met het maken van gastblogs. Dat mag ook bij ons!

Vragen?! Let me know 🙂

Groetjes, Angelique

Volgende maand staat er een interview over Shopaholiek in onze plaatselijk Glossy BrAM Magazine, en daar moesten afgelopen week foto’s van gemaakt worden. Beetje wennen, maar achteraf vond ik het toch wel heel erg leuk om te doen. Zo voor de camera staan is toch anders dan zelf foto’s maken 🙂

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marguerita 23 april 2016 at 19:11

    Mooi om te lezen, volgens mij volg ik je ook al (ongeveer) 1,5 jaar. Dacht dat je al veel langer bezig was. Hoop fat jullie nog lang doorgaan en doorgroeien 🙂 Heerlijk al die inspiratie!

  • Leave a Reply