Angelique SPEELGOED

LEGO: Never out of style, never out of fashion

7 april 2016
KRIS TESTTEGO DIMENSIONS

LEGO DIMENSIONS: DE NIEUWSTE ENTERTAINMENT ERVARING VAN LEGO


Al 18 jaar struikel ik hier al over de LEGO-blokjes. Mijn oudste zoon was heel fanatiek als het om LEGO gaat. Gek werd ik ervan en ik heb op menig blokje gestaan. Herkenbaar? Dat doet zeeeeeer!! En ik heb dan ook wat geschreeuwd: “ruim je rotzooi op“.  Oké… soms ook iets minder aardig, maar ik denk dat menig moeder zich hierin kan vinden: LEGO-blokjes opruimen is ruk! Overal pluk je die blokjes vandaan: onder de bank, tussen de pannen en in de planten. Maar goed… ik heb er ook uren “rust” voor terug gehad. Uren kon hij bouwen, afbreken en weer nieuwe creaties maken. Verjaardagen, kerst, sinterklaas, zwemdiploma of een goed rapport stond vaak gelijk aan een nieuwe LEGO-doos. Niet altijd even goedkoop, maar echt onverslijtbaar. En ik kan het weten…..

LEGO gaat natuurlijk met haar tijd mee, en ook LEGO is meegegaan in de digitale wereld met LEGO® Dimensions. LEGO zonder rotzooi dus 😉 Ik vind het  nu al leuk! Kris is nog ietwat klein en krijgt hulp van zijn grote broer. Hoe cool is dat?! Zo’n grote broer die je helpt.

Wij hebben gekozen voor de Starter Pack voor de Playstation 4, maar je kunt dit spel op ieder device spelen.

Het houdt je  jong zullen we maar zeggen: deze nieuwe entertainment ervaring is weer iets compleet anders dan traditioneel gamen. Het combineert het fysieke bouwen met LEGO en een interactie game. 14 iconische “helden” komen in dit spel bij elkaar, denk aan o.a. Scooby-Doo, The Lord of the Rings, Ghosbusters, The Wizard of Oss, Lego Ninjago en The Simpsons die uit hun wereld worden “gesleurd”. Vrienden Batman en Gandalf gaan erachteraan en maken een reis door onverwachte werelden en als bondgenoten willen ze dan natuurlijk de kwaadaardige Lord Vortech verslaan.

Het idee is echt zo superleuk dat zelfs ik wel snap dat dit iets is wat de kinderen lekker bezig houdt. Kris is wel wat jong, dus die kent niet alle helden in de context zoals wij hen kennen. Hij vindt dat zelf overigens geen probleem, maar voor de grotere kids is dat wel een heel erg leuke bijkomstigheid. Alle helden in één game in alle werelden. Vandaar ook de slogan #BreakTheRules. Alle helden door elkaar, die met elkaars voertuigen rijden en elkaars gadgets gebruiken, want er zijn geen regels in LEGO® Dimensions. En als kinderen iets leuk vinden zijn het wel GEEN REGELS!

Toch zijn er hier in huis wel een paar regels: gamen doen we hier niet te lang, dus hoe leuk het spel ook is: wij hebben een tijdslimiet. Af en toe spelen is echt niet erg, maar niet te lang. Want we weten het zo ondertussen wel he?! Alles waar te voor staat is niet goed.

Slim van uitgever Warner Bros is natuurlijk dat deze interactieve game uit te breiden is met van alles. Daar zit uiteraard een prijskaartje aan. LEGO is sowieso al niet goedkoop en interactief gamen ook niet, dus dit zal geen kadootje zijn wat je geeft als je kind gevallen is of niet gehuild heeft bij de tandarts. Toch zal dit weer zo’n uitgave zijn, net als de originele LEGO, die zijn geld waard is. Je schaft één keer zo’n LEGO® Dimensions Starter Pack aan en vult hem verder aan met andere packages. Net als bij gewoon LEGO kun je hier oneindig lang plezier van hebben. Alleen of met vriendjes, want je kunt dit ook samen spelen. En hoe leuk: die aanvullingen zijn ook weer leuke dingen om aan te schaffen met kerst, verjaardagen of het behalen van een zwemdiploma. Weet je gelijk weer een leuk kado voor bijvoorbeeld de jarige job! Echte LEGO-fans doe je hier waarschijnlijk een groot plezier mee. En jezelf… want geen rondslingerende LEGO meer!

LEGO® Dimensions heeft een leeftijdsadvies vanaf 7 jaar. Kris wordt in oktober pas 7 en had nog iets moeite met het spelen van de game. Maar met wat hulp van zijn broer heeft hij snel veel geleerd en kan hij de simpele dingen van het spel prima alleen spelen. Dus een beetje hulp op jonge leeftijd is wel nodig.

SONY DSC

Kijk hem blij zijn! Geslaagd kado dus 🙂

SONY DSC

Het bouwen gaat Kris met gemak af! Ook al is hij nog maar 6, in oktober wordt hij 7

SONY DSC

SONY DSC

“Klaar mam! Mag ik nu op de playstation?” Please……..

SONY DSC

Hij vindt het echt reuze spannend om op de Playstation van zijn grote broer te mogen spelen. Dit is zijn allereerste game voor de Playstation.

SONY DSC

Handig zo’n grote broer 🙂

 

*SPONSORED POST

 

 

 


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply