Angelique PERSONAL

Kleren maken de man: overhemden ja of nee?

8 augustus 2021

Als ik in de kast kijk bij mijn man zie ik een hele rits overhemden hangen. De meeste in een lichtblauwe kleur, een stuk of 15. De volgende rits overhemden zijn wit. Dan vraag ik me dus serieus af: hoezo? Hoezo heb je zoveel overhemden die zo op elkaar lijken. Maar helemaal eerlijk is het natuurlijk niet want als je in mijn kast kijkt zie je zo’n zelfde rits blouses in het wit en zwart, want ik ben zelf natuurlijk geen haar beter. Al is het bij vrouwen wel zo dat er wel altijd verschil in de snit zit. Wijde mouw, korte mouw, roezeltje hier, roezeltje daar, glimmertje erin. Maar bij mannen is het toch allemaal hetzelfde? Of niet?

HOEVEEL OVERHEMDEN HEB JE NODIG?

Mijn man draagt bijna dagelijks zakelijke overhemden. Voor zijn werk, maar dat is natuurlijk onnodig om te zeggen bij zakelijke overhemden :). En aangezien ik niet iedere dag alles weg was heeft hij vaak meerdere overhemden nodig om de week door te komen. Maar come on: 3 blauwe en 3 witte zou dan toch echt genoeg moeten zijn. Naast de casual overhemden dan natuurlijk! Want die draagt hij gewoon lekker thuis of als we een verjaardag of feestje hebben. Zo één keer in de zoveel tijd gooi ik een paar overhemden op een stapel waarvan ik denk dat ze wel weg kunnen omdat er een vlekje of beschadiging op zit. Mijn man koopt namelijk met regelmaat nieuwe overhemden, en hangt ze dan gewoon naast de oude. Een goede regel zou zijn: als je twee nieuwe koopt, gooi dan ook 2 oude weg! Dat houdt je kast lekker overzichtelijk.

TIPS

Mijn tip qua overhemden is deze: je hebt overhemden die je niet hoeft te strijken. Dan heb je bij mij al een pluspuntje voor! Want als ik ergens een hekel aan heb is het strijken. En dan zeker overhemden. Mijn minst geliefde bezigheid in huis. En dan druk ik me zachtjes uit. Ik ben een kei in het goed ophangen van de was en ik volg altijd onze eigen wastips. Want ik weet inmiddels dat als je je was goed uitslaat en daarna op een hanger uithangt er de minste kreukels in komen. Ik strijk dus zelden, echt en kwestie van goed ophangen!

Mijn tweede tip: een man die zelf strijkt :). De mijne heeft er gelukkig geen hekel aan en strijk met enige regelmaat zelf zijn overhemden als hij dat nodig vindt. En dat doet hij hartstikke goed. Eerlijk gezegd beter dan de vrouw des huizes.

SEXY

En als laatste: ik vind een man in een goede jeans of pantalon met een goed – op maat, dus niet te klein of te groot – overhemd echt supersexy. Dus ja… kleding maakt echt de man! Ik kijk er graag naar 🙂

Liefs, Angelique

Headerpic: Shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply