FOOD Marieke H.

Het is aftellen naar het grote Sinterklaasfeest!

5 oktober 2020
Sinterklaas

Sinterklaasfeest staat over twee maanden voor de deur!

Eerlijk? Ja, het is echt zo! Nog maar twee maanden en dan vieren we weer het Sinterklaasfeest. Iedereen viert het op zijn eigen manier. Ik herinner me van vroeger bij mij thuis dat er altijd surprises en gedichten waren. Tot op late leeftijd was ik nog wel een beetje zenuwachtig ook! Wat zou ik krijgen en wat zou er in het gedicht staan. Want een kleine ondertoon zat er natuurlijk altijd wel in.

Bij ons zelf thuis is dit gedeelte er een beetje vanaf gegaan. Jammer vind ik dat zelf wel, het is nu letterlijk een pakjesavond geworden. Ik vond die surprises, de zoektochten, het voor de gek gehouden worden juist wel heel erg leuk. En ja natuurlijk kan ik dat weer terug brengen, maar ben bang dat ik bot zal vangen. Twee studeren kinderen en een man die hard werkt zullen wel geen tijd hebben voor deze oude traditie.

Voor de kinderen, hoe groot zo ook zijn, blijft het een feest! Intussen zijn de mijne zo groot, dat ze zelf voor pakjes zorgen. Dat is wel weer erg leuk, want zo zit er ook een verrassing voor ons bij. Voor de kleintjes blijft het toch een geweldig feest. Je ziet de spanning in hun ogen en zijn trots als ze Sinterklaas of Piet een hand hebben gegeven, of dat ze Justin Bieber hebben gezien. Het zingen van liedjes voor het slapen gaan bij de schoen die is gezet, het liefst met iets lekkers en een tekening erin. Het blijft een mooie tijd.

En niet geheel onbelangrijk, de lekkernijen die bij Sinterklaas horen zijn ook niet vervelend! De grote brokken speculaas of juist de gevulde speculaas, ik kan het beter niet in huis halen… Maar ik ben tegenwoordig ook fan van de gekleurde kruitnoten en zag toevallig bij Kruidvat een nieuwe variant. Deze wilde ik natuurlijk even uitproberen! De smaken Unicorn en Dino lagen zo maar in mijn mandje, maar bij thuiskomst verdwenen ze direct naar de kinderkamers;). Hoe oud ze ook worden, dat verleren ze zeker niet!

Houden jullie ook zo van de snoepen tijdens de feestdagen? En zijn jullie dan team Kruidnoot of team Speculaas?

Sinterklaas

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply