Jolanda MAMA-INSPIRATIE PERSONAL

Fase 2, Sapvasten!

27 november 2019

-/- 5 kilo in 11 dagen…

De 5 dagen voor de sapfase, heb ik mijn lichaam ‘voorgereinigd’. In deze afbouwfase at en dronk ik onder andere geen koffie, suiker, zuivel, vlees en tarwe. Je gaat in deze fase terug naar een eenvoudige, gezonde, groene voeding die bestaat uit onder andere groente, fruit, zaden en noten. Ik verloor in deze eerste fase 2,4 kilo aan gewicht. 

Voor het sapvasten binnen de Innerwave kuur zijn er twee opties: of je maakt de sapjes zelf met een blender of slowjuicer of je koopt diepgevroren slowjuice sapjes. Als ‘niet keukenprinses’ was voor mij deze keuze heel makkelijk! Ik koos voor de sapjes van Cooljuice in het detox pakket. Ik werd namelijk direct overtuigd door de leuke namen van de drankjes als Carrot Cool, Minty Broccoli en Spicy Pineapple. Dat moest wel lekker zijn! De dag voor de sapfase werden de bestelde sapjes thuisbezorgd. Ze konden direct de vriezer in want ze waren netjes ingevroren. Drie sapjes heb ik direct in de koelkast gezet voor de eerste sapdag.

De sapjes zijn handmatig koudgeperst. Door deze methode blijven de vitaminen en mineralen maximaal bewaard. In de vriezer blijven ze zelfs 6 maanden houdbaar. Je drinkt dus drie sapjes (of 4 als je dat nodig hebt) op een dag en dat vul je aan met Innerwave voedingssupplementen. Deze zorgen ervoor dat de gifstoffen die vrijkomen tijdens de sap/detox kuur, goed afgevoerd worden door het lichaam. Een flesje Cooljuice geeft je overigens net zoveel vitaminen, mineralen en enzymen als 1 kilo groente en fruit. Ter aanvulling kun je er ook nog voor kiezen om je darmen te spoelen (met een klysma), maar daar kies ik in deze eerste detox kuur niet voor.

De dagen zijn voorbij gevlogen. Donderdag was mijn eerste dag en maandag de laatste. Er zat dus een weekend in mijn sapfase. Van de ene kant lastig door de leuke uitjes, een feestje etc. maar ik hield me aan mijn plan. Op het feestje dronk ik 4 glazen groene thee en genoot van het het jarige jobje en het fijne gezelschap! Het weekend heeft ook voordelen. Je hebt alle tijd om rustig een eind te wandelen wat extra goed is voor je darmen of om een lekker lang bad te nemen.

Al met al is het me heel erg meegevallen! Ik had nog een paar flesjes over dus ik heb er zelfs nog een 6de sapdag aan vastgeknoopt. Ik heb geen enkele last gehad van eventuele bijwerkingen. Natuurlijk had ik soms wel zin om wat te snoepen maar dat heb ik ook als ik normaal eet. Ik ben nou eenmaal een snoepkont. In deze fase verloor ik 2,6 kilo waardoor de teller nu na 10 dagen op precies 5 kilo staat. Het was niet mijn grootste doel maar welke dame wil er niet een paar kilo kwijt voor de feestdagen? Ook die ene spijkerbroek die altijd wat te strak zat, zit nu weer heerlijk. Losjes zelfs. Toch een fijne beloning voor mijn ‘harde werken’! Natuurlijk zijn er ook veel gifstoffen weggespoeld. Dat was namelijk mijn grootste doel. Helaas kan ik dat niet meten maar ik voel me heerlijk!

De volgende en laatste fase is de opbouw. De komende 4 dagen ga je je lichaam weer langzaam laten wennen aan vast voedsel. Ook heerlijk natuurlijk om weer ‘normaal’  voedsel te mogen eten en weer lekker te kauwen!

Klik hier om te zien welke detox kuur ik volg.

Wil je dagelijks op de hoogte zijn, volg me dan op insta.

www.innerwave.nl

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

Cooljuice

Ik heb in de vriezer alvast setjes per dag gemaakt. Uiteindelijk koos ik voor drie 3 sapjes per dag i.p.v. vier. Daar had ik genoeg aan.

 

Cooljuice

 

Cooljuice

Ontdooid, even schudden en klaar voor gebruik!

 

cooljuice

Ook op je werk… keuzes… gelukkig zit de letter nog steeds in de verpakking!

 

Innerwave

 

Cooljuice

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply