Angelique BABY

45 en zwanger van de 6e: Ons geheim

15 oktober 2017

Zes weken zwanger.

Het is zes april, onze dochter vraagt op de man af of we niet iets te vertellen hebben? We zijn slechte leugenaars, dus binnen enkele minuten had ze ons geheim ontfutseld. We zijn zwanger. Haar reactie was overweldigend: “ik word 2e moeder” roept ze, “wat geweldig!” We stonden er nogal klunzig bij toen ze ons feliciteerde en een beetje blij stond te doen. Dit was voor ons ook het keerpunt dat we er ook echt oprecht blij over konden zijn. We spreken af dat alleen wij drieën het nog weten en pas als we zeker weten dat het 100% gezond is gaan we het aan de anderen vertellen.

Dat is nogal een geheim. Want het betekent dat ik de wijntjes zal moeten afslaan die ik normaal erg graag drink en mijn keuzes bij het uit eten gaan zullen opeens veranderen. Dat is Miranda helemaal niet. Onze vrienden kijken me vragend aan en ik geef er maar een draai aan: dat ik even een periode gezond wil leven in combinatie met het sporten. Ik moet er natuurlijk wel strak uitzien als ik op vakantie ga. Ik geloof niet dat ze het echt vertrouwen als ik dat zeg. Sterker nog, ze vragen aan onze dochter of ik zwanger ben, want zij zal dat toch zeker wel weten? Ook zij houdt haar kaken stijf op elkaar. Ze gaat mee naar de eerste echo’s en ze is superlief voor me. We zijn al stiekem samen in een babywinkel geweest en stralen allebei. En niemand die iets weet. Het is ons geheim.

Uiteraard blijft het alleen nog maar bij kijken en rondneuzen tussen al die schattige babykleertjes en knuffeltjes want ik wil nog niks kopen voor de baby, noem het bijgeloof. Binnenkort de verloskundige maar eens bellen want ik ben zo benieuwd naar haar reactie. Alhoewel ik eigenlijk wel weet dat ze net zo enthousiast zal zijn als wij en dat ze zal zeggen “Deze moet er nog zijn in jullie gezin, jullie zijn uitverkoren om hem het leven te geven” Hoe mooi is dat!

Liefs,

Miranda

Meer lezen over Miranda’s zwangerschap? Klik dan even hier.

Pic: Shutterstock

Facebook Comments

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Missdior 15 december 2018 at 03:04

    Hoi, ik heb een vraagje ik ben ook 45 jaar ik heb 4 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik wil zo graag nog een kindje erbij. Omdat dat is mijn kinderwens. Aangezien dat jij ook op je 45 zwanger werd. Vraag ik me af, heb je ook laten onderzoeken. Van je vruchtwater? Omdat ik wil weten als ik zwanger word. Dat ik een gezonde kindje krijgt.
    Ik hoor het wel. En wat heb jij allemaal gedaan om.een gezonde baby te krijgen.

  • Leave a Reply