DIY

Maak je eigen pegboard

17 augustus 2017
Pegboard

EEN BLIK IN THIJS ZIJN KAMER

Je weet het vast wel, die Thijs van mij wordt groot, een echte tiener. Toen hij tien werd, in maart alweer, kreeg hij dan ook een echte stoere tienerkamer. Met een bureau, een bureaustoel, stoer bed en een pegboard. Eindelijk, eindelijk heb ik de tijd om zijn kamer aan je te laten zien. Ik hoop er veel mensen mee te inspireren. Zelf deed ik mijn inspiratie op, op Instagram, waar je ons zelf ook kunt vinden. Kijk hier maar eens, kun je gelijk Thijs zijn nieuwe sweater checken.

Thijs heeft maar een kleine kamer, vier bij 2,5 meter. Hij had daarom een hoogslaper, een Mickey Mouse kasteel. Dit klinkt heel suf, maar het was echt een tof kamertje. Niet in de stijl van Micky Mouse Clubhuis, maar meer de preppy Donaldson stijl. Ik heb hem weggegeven via Facebook en had er binnen een kwartier een enorme rij belangstellenden voor. Nu slaapt het zoontje van een vriendin erin. Anyway, of Mickey nu tof is of niet, voor mijn tiener kon het natuurlijk echt niet meer. En die hoogslaper bleek ook ruimte in te nemen in plaats van te besparen. In zijn nieuwe kamer kozen we dan ook voor een laag bed met bedlades voor bergruimte. En ook zijn bureau heeft lades om spullen in op te ruimen. Op de stoere legergroene stoel had ik echt mijn zinnen gezet om zijn kamer af te maken. De kleur komt mooi terug in de geschilderde lambrisering.

Pegboard

Maar de echte eyecather in Thijs zijn kamer is wel het pegboard. Geïnspireerd op het systeem waarop je in de schuur het gereedschap hangt. Als je regelmatig op Instagram kijkt, zie je snel wat de trends zijn. En natuurlijk hoef je niet aan elke trend mee te doen, maar als je iets heel gaaf vindt, is het natuurlijk wel tof. En die pegboards vind ik dus echt heel gaaf en de mooiste (in mijn ogen) hangt in het huis van Jenny van Huisgeluk. Met wat tips van haar, heel goed kijken en een handige schoonvader hing het pegboard hier voordat ik het wist aan de muur. Inmiddels heeft Jenny een hele handige do it yourself blog geschreven, deze lees je hier. De DIY is voor een kleiner pegboard dan die van Thijs. Je kunt de maten aanpassen aan je eigen wensen. Wil je graag de maten van Thijs zijn pegboard stuur dan een berichtje naar Annemarie@shopaholiek.nl.

PS: voor wie zich afvraagt of Thijs zijn kamer altijd zo netjes is? Het antwoord is nee, helaas, het is één grote Lego landmijn.

PegboardPegboardPegboardPegboardPegboardPegboard

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply GabrielBom 4 april 2020 at 00:22

    ссылка на гидру – hydra зеркала, тор гидра

  • Leave a Reply