Geen categorie

Brief aan meisjesmama’s Barbara en Mandy: Hallo lieve meiden…

24 maart 2017

MIJN TIENERZOON

Ik heb werkelijk waar ontzettend in een deuk gelegen Barbara, wachtrijen voor de badkamer… Die arme Harrie, komt hij nog wel op tijd op zijn werk;) Kleine diva’s in de dop zijn het al zie ik. Verkleedpartijen, hun eigen kleding uitzoeken, jouw make-up plunderen, nagels en vingers lakken, als het maar goed zichtbaar veel roze is, ha ha, écht, ik vind het hilarisch. En Mandy een tienerdochter is toch wel heel anders dan het hebben van een tienerzoon als ik je brief door lees, alhoewel hij niet zo snel de deur uitgaat als zijn haar niet à la coupe maffia zit… Ja ja, ook de jongens zijn heuse ijdeltuiten!!

Maar toch, hebben ze stiekem best wel wat kleine overeenkomsten:

 • Bijvoorbeeld de telefoon! Dit ding is heilig, vanuit zijn eigen bank al liggend appen, filmpjes kijken en  YouTuben ze samen heel wat af. Groep-apps, chatten, Google, spelletjes, Apps, Itunes, muziek downloaden, weet ik veel wat ze nog meer met dat ding kunnen en doen… Wij zijn serieus blij dat we er een abonnement met een limiet op hebben genomen.
 • Zijn kapsel, sinds de stoere lok de plaats heeft in genomen van de langharige surf-look moet hij een kwartiertje eerder zijn bed uit komen, elke morgen dus weer een gevecht en race tegen de klok.
 • Kleding, felle kleuren en prints vindt hij kinderachtig.
 • Make-up is uit den boze, haarlak daarentegen is wel toegestaan. Hij gaat voor strak en plat, ik pleit ondertussen weer voor de surflook.
 • Je had het over loslaten Mandy, dat je dat lastig vond. Nou, wees dan maar blij dat je niet net als ons middenin de grote stad woont. Ik heb vaak geen enkel idee waar hij uithangt met zijn oudere tienervrienden… Lang leve de app “zoek mijn vrienden.”
 • Free-runnen, doet jou dochter dat ook Mandy?! Of ligt ze liever te chillen op de bank? Houdt mijn tienerzoon ook best van, uren brengen ze erop door met hun telefoon. Zelfs de honden nemen dit gedrag over…
 • Barbara, jij had het over spelletjes, creatief bezig zijn. Meisjes zijn dol op knutselen. Armbandjes maken, glitterlijm, plakken, kleuren. Mijn zoon is ook best creatief. Hij bouwt hele steden met minecraft. Wil je meedoen, of in de zelfgebouwde stad wonen, hebben ze bedacht dat je belasting moet betalen. Ken je niet?? Snap ik hoor, laat de meisjes maar lekker knutselen, belasting betalen komt later wel.
 • De Playstation4, het liefst online, gezellig samen spelen, samen gamen met vriendjes. Ze schieten elkaar overhoop, rammen elkaars auto en beroven elkaar. Verdienen ze dus extra punten mee, tof spel hoor en wat een leuke samenwerking mannen!!
 • Warempel, in één keer vind hij het leuk om te gaan winkelen, want wat zijn vriendjes aan hebben wil hij ook. Lekker makkelijk en snel klaar, denkt hij.
 • Kleding leg ik nog elke ochtend voor hem klaar, ssstttt!!
 • Het enige “speelgoed’ wat een tienerzoon heeft is een telefoon, een voetbal en de Playstation4.
 • Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Maar als je net als ik alleen thuis tussen de mannen zit, neem je hun gedrag vanzelf een beetje over, als je begrijpt wat ik bedoel;)
 • Het is nooit stil in huis, want naast een tienerzoon, staan tiener-vriendjes en tiener-buurjongens. Het wil allemaal blijven eten en slapen. Dan heb ik ook een wachtrij voor de badkamer hoor Barbara!
 • Meisjes vinden zij nog steeds stom, maar pesten, klieren en uitdagen doen ze maar al te graag:)

Ondanks hun eigen manier van denken en doen, lach ik heel wat af met die stoere gastjes. Grote mond en hele kleine hartjes, maar mama is nog steeds de mooiste en allerliefste. Heerlijk hoor al die mannen in huis;)

Mandy, wat is het telefoonnummer van (tiener) Senna vraagt Seb… Oeps.

Liefs katja

Facebook Comments Box
Katja
Laatste berichten van Katja (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply