LEZERSBLOG

De garderobe van Sharon haar dochters Giulia en Cherell

28 november 2016
wolf-hound-1

IS DEZE MINIMALISTISCH?

Eerder dit jaar schreven wij een blog over de minimale wintergarderobe voor een kind. Vorige week liet onze volger Rita al zien hoe zij deze uitdaging heeft beleefd, jij leest de blog hier na. Vandaag is haar vriendin Sharon aan de beurt.

Een Shopaholiek? Tja, daar herken ik mijzelf wel in!

Toen er ergens in juli een blog kwam over de minimale wintergarderobe zei ik direct tegen mijn collega en vriendin Rita dat we daar wel aan mee konden doen. Misschien zou het dan toch nog goed komen met ons? 😉

Zo gezegd, zo gedaan. Tien mooie setjes voor mijn dochters Giulia (4) en Cherell (6) was mijn doel! Een paar items had ik nog liggen van vorig jaar, zoals een wit Mc Gregor blousje, een spijkerblousje en giletje, Clic laarsjes en gympen, Scotch shirtje en rokje,  zwart Vingino rokje en 2 jurkjes van Flo van Cherell die nu goed bij Giulia passen en een gave D-zine trui. Deze kleding tel ik wel mee in de setjes.

giulia-en-cherell-samen

Maar jeetje wat een uitdaging. Het begon natuurlijk al in de zomer te kriebelen toen er overal sale was. In de sale kun je natuurlijk ook wel leuke items scoren voor de winter. Maar ik hield voet bij stuk, want ik wilde natuurlijk wel tien mooie setjes en geen dingen waar ik later spijt van zou krijgen. Vanaf september begon ik eigenlijk al snel in te slaan. Als eerste was natuurlijk de winterjas belangrijk! Na een lange zoektocht kwam ik uit op de winterjassen van Moodstreet! Wat zijn die gaaf. Voor Cherell een prima jas, maar voor een wildebras als Giulia toch niet zo’n goed idee, dus maar snel omgeruild voor een stuggere kwaliteit van Cars.

Zwart/wit sprong er direct al boven uit! Zo zie je hierboven op de foto Cherell in een gaaf jurkje van Djools! Ik kwam het merk bij toeval tegen, echt gaaf! Het jurkje van Flo blijft ook echt een toppertje, nu prima te dragen met een bloesje eronder. Een zwarte gecoate legging was een musthave, die kon ik bijvoorbeeld combineren met een rood/zwart blousje van de Primark, maar ook met bijvoorbeeld een leuk shirtje en fluffy vest van Saar & Suus met daaronder gave zwarte Puma sneakers.

snel-mooi-en-makkelijk

 

Eerst maar eens kijken wat we nog hebben en wat er valt te combineren. Het gave spijkerrokje van Vingino was vorig jaar nog wat te groot, maar past nu prima! Leuk met het shirtje van Scotch ‘R Belle en het spijkergiletje. Zo’n spijkergiletje kun je met veel dingen combineren, echt een musthave, ook de zwarte gecoate legging komt hier weer terug.

wolf-hound

Voor beide meiden had ik cognac laarzen gescoord bij Ziengs, want die passen tenminste bij alle kleuren kleding. Belangrijk omdat ik zocht naar een balans tussen de zwart/wit kleding en kleur. Voor Cherell kocht ik daarom een gaaf fel oranje jurkje van Birds by D-rak, weer zo’n leuk merk die ik nog niet echt kende. Giulia draagt een spijkerpak van Jilly, met een glitterriempje en een hoedje erbij een super set!

snel-mooi-en-makkelijk-1

Hoe makkelijk is het ook dat onze meiden BIJNA de zelfde maat hebben! Giulia is 116 cm en Cherell 120 cm lang! Veel dingen kunnen ze dus van elkaar aan, eigenlijk heb ik hierdoor extra voordeel, want zo kunnen ze alle setjes bijna afwisselen met elkaar! En dat gebeurt ook zeker wel (in goed overleg)! 😉

snel-mooi-en-makkelijk-2

Ik merkte aan mezelf dat ik aan het begin wel meer ging kijken naar wat duurdere en kwalitatief betere kleding, maar al snel wisselde ik het toch wel weer af met wat goedkopere items. Het gaat om de combinatie denk ik die het leuk maakt. Zo heb ik bijvoorbeeld deze grijze trui gekocht bij de Kruidvat voor 4,99!! Maar hoe leuk is deze met het witte Mc Gregor blousje eronder? Het setje dat Giulia op de foto links aan heeft is van Ter Stal, die maken tegenwoordig echt gave meisjes kleding en tenminste betaalbaar!

snel-mooi-en-makkelijk-3

Ik heb mijn doel qua kleding wel behaald, ik heb zelfs nog iets ruimte over! Vooral doordat ik veel van de kledingstukken van de meiden kan combineren en ze sommige kleding allebei aan kunnen, maakte het voor mij wel makkelijker om mij aan de setjes te houden. Alleen qua schoenen komt er misschien nog wat bij. Het blijft namelijk wel lastig om de cognac laarzen mooi netjes te houden (zoals je op de laatste foto al wel kunt zien), dus misschien nog een aanvulling straks uit de sale :).

 

 


Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply