LEZERSBLOG

De minimalistische garderobe van Rita en haar dochter Julia

18 november 2016
wolf-hound

IS HET RITA GELUKT NIET TEVEEL TE SHOPPEN?

Het verslag van Rita:

Een minimalistische wintergarderobe, hoe moeilijk kan dat zijn? Ik heb me verdiept in de betekenis van minimalistisch en ik moet je zeggen: wat een uitdaging! Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik echt van shoppen hou. Helemaal blij word ik van het scoren van leuke items voor een fijn prijsje. Het is haast een sport geworden. Voor veel van jullie vast heel herkenbaar. Het hoeft dus ook niet allemaal merkkleding te zijn, maar vooral lekker mixen & matchen. Maar in het verleden kocht ik ook erg veel en er bleven geregeld items ongedragen in de kast liggen. Omdat het niet de duurste items waren, deed het niet altijd pijn. Maar toch hartstikke zonde natuurlijk. Ik had me voor deze uitdaging dan ook al voorgenomen om iets minder te kopen, maar dan wel items die van goede kwaliteit zijn. Het leek me in combinatie met de minimalistische garderobe een mooie uitdaging en uitgangspunt.

De bedoeling is om 10 sets/outfits bij elkaar te combineren. Check hier het blog op de website van Shopaholiek waar de garderobe uit mag bestaan. Een paar schoenen. Eentje maar? Er is zoveel keuze! Maar dan gaan we voor een neutrale kleur die overal bij past: cognackleurige laarzen. De perfecte laars is gauw gevonden en besteld. Maar als ik ’s avonds op de bank lekker aan het neuzen ben op verkoophoekjes op Facebook, kom ik prachtige blauwe Mim-pi laarzen met glitters tegen. Ik hou echt van Mim-pi en mijn dochter ook. Ach, donkerblauw is ook een makkelijke kleur en laarzen moeten ook af en toe luchten, toch? Het tweede paar is gauw gescoord. En dat begin augustus.

Voor ik begon met het verzamelen van items, heb ik een aantal tips gekregen van Shopaholiek Annemarie. Een aantal musthaves voor de minimalistische garderobe: een neutraal jurkje dat gecombineerd kan worden met diverse kleuren leggings en vestjes. Ik vond een superleuk sweatjurkje in de kleur grijs. Met een cognackleurig label past het perfect bij de laarsjes die ik al heb aangeschaft. Verder kan ik het ook mooi combineren met donkerblauw.

Het probleem is dat ik van verleiding naar verleiding rol. Zelfs als mijn dochter niets nodig heeft, zie ik overal prachtige schoenen, jurkjes, van alles! Tijdens een familiebezoek kom ik toevallig in een outlet store terecht waar ook alles erg verleidelijk is geprijsd. Een stemmetje in mijn hoofd probeert me nog wel te weerhouden van de aankoop. Maar ik kan me echt niet inhouden. Want deze gave zwarte PUMA sneakers kan ik toch niet laten liggen voor die € 13,-? Vol trots loop ik naar buiten met slechts de zwarte sneakers. Ik ben al aan het bedenken wat ik hierbij kan combineren.

Lukt het allemaal? Bijna. Inmiddels heb ik het volgende aangeschaft. Van Retour had ik een tijdje geleden een mooi groen vest gezien. Die stond in ieder geval op mijn ‘wishlist’. Ik heb daar het volgende bij gekocht:

 • Een beige bontachtig giletje
 • Een groene longsleeve
 • Cognackleurig ‘leren’ rokje
 • Groen shirt met korte mouw
 • Beige maillot van Flo met gouden randje

Allemaal super te combineren met elkaar en om nog wat meer setjes te kunnen maken heb ik het volgende gekocht:

 • Zwarte ‘leren’ legging van Jubel
 • Poederroze lange trui/jurk van Retour (met goudkleurige lurex en voorzien van een zwarte ‘leren’ letter R op de voorzijde)
 • Zwart imitatieleren rokje van Name It
 • Gestreept shirtje van Name it

Ik moet nu alleen nog een simpel zwart vestje scoren.

Van Mim-pi de mooie zwart-witte jas met neonroze sjaal van Z8 gekocht en voor erbij een gave groene parka van de Primark. Beide jassen zijn mooi te combineren met de laarzen/schoenen die ze heeft.

Tuunte verkoopt het leuke merk ‘Saar & Suus’. Hier heb ik een felle koraalkleurige longsleeve van gekocht en een groene trui met figuurtjes. Deze kunnen we mooi dragen op de zwarte imitatie leren rok en op de ‘leren’ legging en dan uiteraard met de gave zwarte PUMA sneakers. Het bontje van vorig jaar past ook leuk op de koraalkleurige longsleeve.

En last but not least……heb ik een mooie jurk van B-nosy met legging gekocht. Deze is wat kleurrijker en leuk voor de afwisseling met het vele zwart dat ik heb gekocht. Staan erg leuk bij de Mim-pi laarzen met glitters.

Uiteraard heeft Julia nog broeken die haar passen. Deze kan ze ook dragen en combineren met de nieuwe items. Deze tel ik niet mee met de 10 setjes, maar zie ik als een bonus.

Wij van Shopaholiek stelde Rita ook nog wat vragen:

Wat is je doel, hoeveel setjes kleding wil je maximaal in de kast?

Mijn doel is maximaal tien setjes en een jurkje.

Wat had je nog liggen en ga je weer gebruiken van vorig jaar?

Een mooi zwarte bontgiletje.

Tel je dit mee met de maximale hoeveelheid?

Nee, die zie ik als ‘bonus’.

Ging je anders winkelen dan normaal, op wat voor manier?

Jazeker, ik werd wat kieskeuriger en ging nu alleen voor wat ik ECHT heel mooi vond!!

Kocht je ook duurdere dingen, betere kwaliteit nu je in totaal minder kocht?

Ja, juist doordat ik niet teveel wou kopen, keek ik nu ook meer naar merkkleding. Ik vond het groene vest van Retour super!! En daar wilde ik perse het cognackleurige rokje bij. Normaal gesproken zou ik dit pas in de sale kopen (vest was € 59,95 en het rokje € 54,95), maar heb het nu eigenlijk meteen gekocht. 

Heb je je doel behaald, niet overschreden? En hoe bevalt het?

Mijn doel is net niet behaald…..heb als laatste toch nog een B-nosy jurkje (met bijpassende legging van B-nosy) gekocht. Die heeft ze aangehad tijdens haar kinderfeestje. Vond het best moeilijk om eerlijk te zijn. Er is gewoon zoveel ontzettend leuks te koop. Het bevalt overigens wel goed. Ik hoef ’s avonds minder lang na te denken over wat ik klaar zal leggen aan kleren voor de volgende dag.

Ga je de sale nu overslaan?

Dat ben ik wel van plan.

De verjaardagsjurk

wolf-hound-1

1 rokje, 3x anders

snel-mooi-en-makkelijk-1

Het bontje van vorig jaar

snel-mooi-en-makkelijk-2

Toch net iets te veel schoenen

img_4535

Met een leerlook legging kun je alle kanten op

 

 

 

 

 


Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Eerder dit jaar schreven wij een blog over de | Shopaholiek 28 november 2016 at 18:43

  […] Shop de nieuwste items in onze Shopaholiek Shop! Ga naar de shop .shop-button { display:block; border: 1px solid; font-size: 10px; text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px; font-family: "Lato"; font-weight: 700; text-align: center; margin:25px 0; padding: 16px 0; color: white; background: #dd7777; border-color: #dd7777; } .shop-button:hover { text-decoration:none; } […]

 • Leave a Reply