DIY

Poppenhuis / Dollhouse make-over

28 oktober 2016
dollhouse

Daar ben ik dan weer met een leuke DIY. Nou ja, eigenlijk een make over van mijn dochter haar poppenhuis.

Twee jaar geleden heb ik op een rommelmarkt een lelijk, maar robuust houten huis gevonden en heb hem toen overgetoverd in een landelijk huis, wat een soort mini-versie van mijn eigen huis was geworden.De spulletjes haalde ik her en der van marktplaats en diverse online poppenhuis websites. Zoals bijvoorbeeld bij mini-klusser.

Ik ben meteen enthousiast gaan verven, vloertjes gelegd, dak gerepareerd en alle gevonden meubeltjes en accessoires zo nodig in de kleuren zwart en wit geverfd. Net een echt klushuis ?. Ik heb er wel een aantal maanden over gedaan om alles te verzamelen. Zoals kleine pannetjes, mini afwasborstel ,schaartjes en telefoon, alles even schattig.

Maar goed, inmiddels heeft mijn eigen huis al een metamorfose ondergaan dus het ging weer kriebelen. Het poppenhuis mocht ook wel iets hipper. Dus heb ik nu nieuwe grid motief vloertjes, fris wit verfje erop. Een mini tipi tent en vlaggetjes helemaal van deze tijd. Iets meer landelijk Scandinavische stijl, met posters, blank hout en uiteraard zwart wit.

Stiekem wel jammer dat ze de trendy meubeltjes van nu niet op schaal verkopen. ?

Zelf aan de slag

Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen net als ik een zwak heeft voor zwart-wit wonen. Maar het is natuurlijk ook super gaaf om de stofjes, behangetjes, printjes en kleurtjes van je eigen kinderkamer toe te passen in het poppenhuis. Zodat je helemaal je eigen stijltje creëert.

Ik ben in ieder geval superblij met het resultaat van mijn poppenhuis. Oh ja…. en mijn dochter ook. ( was even vergeten dat het huisje van haar is )

* Ben je benieuwd naar mijn andere DIY-blogs?: klik dan even op DIY Shopaholiek

 

Hoe het was, ook al leuk, maar tijd voor een update

Hoe het was, ook al leuk, maar tijd voor een update

Alles eruit gehaald en opnieuw lekker fris wit geverfd

Alles eruit gehaald en opnieuw lekker fris wit geverfd

En dit is hem dan, ik vind hem zo leuk!

En dit is hem dan, ik vind hem zo leuk!

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply