DIY GIRL

Zomerse ruffles

2 april 2018

Heb jij ook al zo’n zin in de zomer? Met de eerste lekkere dagen raak ik al helemaal in de stemming! De zomerstoffen komen volop binnen en ook worden er weer nieuwe zomerse patronen gelanceerd. Zoals dit pareltje, de Robin Jurk van Oekeboeleke. Mèt Ruffles!!

2018 maart robin dress6

Normaal naai ik veel met tricot, ook wel jersey genoemd. Dat is een rekbare stof, t shirt stof zeg maar. Toen ik 7 jaar begon met naaien, naaide ik alles in katoen; dat was toen heel normaal! Maar tegenwoordig is het dus omgekeerd. Veel rekbare stoffen, voor het comfort en draaggemak.

2018 maart robin dress4
Dit patroon is wèl gemaakt voor katoen, en eigenlijk naait katoen ook veel makkelijker dan tricot. Er zijn zoveel leuke katoentjes te vinden, wij kozen er een met neon stipjes. Een bijpassend garen was even zoeken, maar ook dat vond ik in een van mijn laatjes vol met garen en andere snuisterijen. Hij matcht perfect! Inmiddels heb ik neon garen aangeschaft voor in de shop!

2018 maart robin dress2

Ruffles, die kan je echt niet missen deze zomer! Je ziet ze overal, en wij vinden ze leuk!! Bij dit jurkje kan je kiezen of je een variant met of zonder roezels neemt. Wij probeerden eerst de versie zonder roezels uit voor de pasvorm, en met een V rugsluiting. Kijk voor deze foto’s onderaan de pagina. Nadat de pasvorm goed was, gingen we voor de roezel! Je kan een aantal keuzes maken, je kan de roezel omzomen, de roezel dubbel maken, maar ik vond het wel leuk om er een neon rolzoom aan te maken, dan valt hij wat meer meer op!

2018 maart robin dress3

En dan de sluiting aan de achterzijde, normaliter maak je knoopsgaten. Maar ik was toch bang dat het mijn jurkje zou verpesten, als het knoopsgat mis gaat ……..  Ik naaide er met de hand aan de binnemkant drukknoopjes in. De knoopjes die je aan de buitenkant ziet, zijn wel echte knoopjes maar dienen nu voor de sier. Het zijn wit glanzende hartjes.

2018 maart robin dress oekeboeleke stoffenfeest

De onderkant van de rok werkte ik ook af met eenn rolzoom, dit komt dan mooi weer terug!

Hieronder de basic versie, zonder roezels. Dit jurkje is gemaakt van een hele dunne viscose met pastelkleurtjes en er loopt een gouden lurex draad doorheen. Het rokje heb ik gevoerd met witte katoen, die neem je dan gewoon dubbel. Anders scheen hij door!

2018 maart robin dress versie 1 2

Hier ze je de achterkant van dit jurkje met de V sluiting. Dit patroon heeft veel opties, lange- korte mouw of mouwloos. Met of zonder roezel, met of zonder striklint. Zoveel varianten zijn ervan te maken!

2018 maart robin dress versie 1

Hier zie je de gouden draden met lurex even van dichtbij. Bij de overgang naar de aangerimpelde rok.

2018 maart robin dress versie 2

 

Wat heb je nodig om deze jurk ook te maken?
Het patroon: Papieren patroon Oekeboeleke
Katoen of 100% viscose, in vele varianten te verkrijgen bij Stoffenfeest
Neon Roze Garen

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply