TRAVEL

De favoriete vakantiebestemming van Angelique: Zeeland

5 juli 2016

We hebben zo allemaal onze favoriete bestemmingen als we op vakantie gaan. De één vliegt of rijdt naar het mondaine St.Tropex, de anders gaat voor een Griekse Salade op Zakynthos , en de ander eet friet bij Bruintje Beer in Salou. Voor iedereen is er wel iets leuk te vinden als het om vakanties gaat.

Wat zijn nou onze favoriete vakantiebestemmingen? Alle Shopaholieks laten jullie weten waar zij het liefst vakantie vieren en waarom, en wat de highlights zijn.

Ik heb veel favoriete bestemmingen, wij gaan ook redelijk vaak de hort op. Of dat nou met mijn gezin, vriendinnen of moeder is: ik ben er altijd wel voor te porren. Met mijn vriendinnen gaan wij meestal naar Ibiza, daar kom ik echt al jaren, zelfs al voor het zo mega-populair is geworden. Ook het pittoreske plaatsje Bitez in Turkije heb ik regelmatig bezocht, Sitges aan de Costa Dorada is ook zo’n plekje wat ik fantastisch vind en in Italie eet ik zoveel dat ik kilo’s zwaarder terugkom. Kan ook van de wijn zijn.

Toch ligt mijn favoriete vakantiebestemming een stuk dichter bij huis. Zeeland, Burgh Haamstede

Mijn ouders hebben daar al jaren een tweede huis, en speciaal voor ons hebben zij vorig jaar een (nog) groter huis gekocht zodat we allemaal genoeg ruimte hebben. We zijn natuurlijk met een hele invasie als wij langskomen :). Tot vorig jaar hadden zij een huisje op het park Hof van Haamstede van Landal. Sowieso zijn deze huisjes een aanrader: zo mooi en je zit lekker vrij. Op dit park zit trouwens ook een klein zwembadje en een leuke speeltuin voor de kleintjes.

Maar waarom Zeeland? Nou: het is maar een uurtje rijden, we kunnen op de fiets naar het strand, het bos zit achter ons huis, de stadjes Middelburg en Zierikzee liggen om de hoek, het weer is in Zeeland altijd beter en het heeft toch dat “toeristische” vakantiegevoel. Zodra ik de Zeelandbrug over rij ben ik op vakantie. En dat met een uurtje!

Wat doe je in Burgh Haamstede: gewoon vakantie vieren :). In het hoogseizoen is er iedere donderdag een grote markt in het kleine centrum en iedere 2e zondag van de maand augustus is er Stroa. Een mega-groot feest waar mensen uit alle windtsreken langskomen om te kijken naar de oude ambachten zoals ringsteken en het ouderwets bekappen van de Belgische knollen. Dat doet toevallig mijn zwager. Mijn zusje is blijven hangen aan een Zeeuw :). Ook hier staat die grote markt weer. Uren kun je hier struinen en eten, want die kraampjes zijn er ook volop.

Eten doe je bij de Pannenkoekenmolen: veruit het bekendste en leukste restaurant om heen te gaan met je kids. Het allerlekkerst eet je bij El Guilo richting Westenschouwen. Daar zit een heel “rondjes” met leuke restaurantjes, en daar zit vast iets bij waar je trek in hebt. Naast het Landalpark Hof van Haamstede zit trouwens een prima, goedkoop restaurantje waar je voor 10 euro een hoofdgerecht hebt. Verwacht niet te veel, maar het is allemaal wel prima! Wij zitten hier ook regelmatig als we geen zin hebben om te koken, want vaak eten de kindjes ook nog een gratis mee. En natuurlijk de Schouwse Hoeve: heerlijk eten!

Op het park van Landal is een overdekte luchtkussen-speeltuin, midgetgolf, bowlen en tennisbanen. Richting Westenschouwen zit een enorm leuk klimbos voor de wat grotere kinderen en natuurlijk zon, zee en strand.

I love Zeeland!

Zie ik jullie daar deze zomer?

Benieuwd naar de favoriete vakantiebestemmingen van de andere bloggers of wil je inspiratie opdoen? Klik dan even hier.

2010-04-27 01.41.26

Het strand is echt prachtig in Zeeland!

2010-05-28-02.07.11

Uren zijn ze zoet. En… genoeg strandtentjes

 

IMG_3409

Throw Back.. Ik denk zo’n 3 jaar geleden inmiddels :). Toen al van van de Bergsteinlaarsjes 🙂 Dit is de trap naar het strand in Westenschouwen

IMG_7269

Bollo… Al jaren zijn ze gek op die beer!

IMG_1802

Paardrijden is echt de sport in Burgh Haamstede. Deze pony’s zijn van mijn zusje. Zij woont daar gewoon 🙂

IMG_7331

En iedere dag in de vakantie animatie! Heerlijk

IMG_7674

Iedere donderdag is een een markt in Burgh Haamstede. Ook Stroa is een hele leuke feestdag daar. Ik meen de tweede zaterdag in augustus.

IMG_1181

Pasta Vongole… het lekkerst in Zeeland

2010-04-24 23.17.22

Nadeel in Nederland is vaak de regen.. Maar of de kids dat erg vinden? 🙂

2010-04-27 01.29.05

2010-04-27 01.26.11

IMG_0400

In ons vakantiehuisje vermaken de kids zich ook prima

SONY DSC

Zelfs op een grijze dag is het strand leuk

SONY DSC

De duinen ook altijd favoriet

 

 

Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply