Geen categorie

Persoonlijk Blog: Het Verjaardagsjurkje

19 juni 2016

Vandaag is een grote dag voor mijn kleinste meisje. Ze is jarig, 3 al! Of dlie, zoals ze zelf zegt want ze kan de R niet zo goed uitspreken. En vanzelfsprekend, voor mij dan, hoort daar een mooi jurkje bij.

Voor haar eerste verjaardag had ik het jurkje al klaar hangen: een prachtig wit jurkje die ze gekregen had van ons buurmeisje. Ik heb er nooit over nagedacht, dat had mijn buufje al prima gedaan. Zelf had ik geen mooiere jurk kunnen vinden. Deze zou ze aantrekken op haar eerste verjaardag. Het jurkje is overigens daarna weer overgegaan naar een ander buurmeisje…ook als verjaardagsjurkje. Na die buurvrouw is er weer iemand blij mee gemaakt, met andere woorden: Dit is zo’n jurkje wat zijn geld opgebracht heeft… of in dit geval: het geld van mijn lieve buufje.

Met haar tweede verjaardag is het een beetje mis gegaan. Ik had een prachtig jurkje gekocht. Zo’n jurkje waarvan je gelijk weet (of zoals later blijkt: denkt te weten), dit is het perfecte Verjaardagsjurkje. Veel te duur voor een jurkje die in de kast hangt te wachten op haar tweede verjaardag. Toen begon de uitverkoop en kwam ik nog een jurkje tegen: zelfde soort en ook zo leuk!… En ik ging overstag. Dus er hingen er twee. Ik had het voor mezelf al goed gepraat door te bedenken dat ze er 1 voor haar middagdutje aan kon en eentje erna. Toen kwam mijn schoonmoeder en zij had ook een jurkje meegenomen uit Duitsland. Merkloos en waarschijnlijk een schijntje van de prijs van de andere jurkjes, maar ik kreeg die bekende kriebel. Deze zou aangaan op haar tweede verjaardag. En zo geschiedde…..
Ik had mijn lesje wel geleerd.. Want ik heb die twee andere jurkjes nieuw verkocht op marktplaats.Nooit gedragen natuurlijk want eigenlijk ben ik niet het nette-jurkje-type-moeder.

En dan vandaag deze jurk. Ik heb het prima gedaan al zeg ik het zelf. In de afgelopen wintercollectie van Bengh zat een prachtig jurkje: het lacejurkje. Ik heb het jurkje niet gekocht al heb ik hem wel een paar keer in mijn handen gehad en gedacht: “ik wil ’t, ik wil ’t, ik wil ’t”. Maar niet gedaan. In maart zag ik hem voorbij komen op Marktplaats (of een facebookgroepje.. dat ben ik even kwijt). Dit zou haar verjaardagsjurkje worden! Gekocht, gewassen, keurig in de kast gehangen en nooit getwijfeld. Ze heeft hem aangehad met trakteren op school en dan nu vandaag op haar verjaardag.
De enige keer dat ik bijna overstag ging en hetzelfde riedeltje had bedacht als met haar tweede verjaardag, was toen ik hetzelfde jurkje in het geel voorbij zag komen. Maar ik heb het dus niet gedaan.(dat had tenslotte echt overdreven geweest).
Maar misschien, als hij nog een keer in het geel voorbij komt in een maatje groter koop ik hem alvast voor volgend jaar ….

 

Lieverd, van harte met je 3e verjaardag!

* Dit blog is van juli 2014. Mijn dochter is inmiddels bijna 5. Het jurkje hebben we dit jaar weer, in het geel en off-white :). Lang leve de facebookgroepjes en Marktplaats. 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply