Angelique LEZERSBLOG

PAPA BLOGT: Shoppen op marktplaats door de ogen van Maikel

23 januari 2016
IMG_3556

WAT VINDEN VADERS NOU VAN MARKTPLAATS?

Van de week moest ik van mijn vrouw even langs een adres in Leiderdorp rijden om een rokje voor mijn dochter op te halen. Dit had ze geregeld via marktplaats. Dit is vanaf mijn huisadres 17 kilometer rijden. Dat is best ver rijden voor een rokje, maar dit was volgens mijn vrouw dan ook echt een top rokje!

Aangezien ik elke vorm van discussie over kinderkleding met mijn vrouw uit de weg ga, besloot ik deze opdracht uit te voeren. Ik stapte dus in de auto om 17 kilometer te gaan rijden voor een rokje van 10 euro. Aangekomen op het adres belde ik aan. De vrouw die het rokje verkocht deed open. De vrouw had gelijk door dat ik voor het rokje kwam. Het gekke is dat vrouwen die kinderkleding verkopen daar ook ontzettend blij van worden. Ik kan wel zeggen dat ik aardig wat ervaring heb met marktplaatst-spullen ophalen, maar vrouwen die kinderkleding verkopen zijn het vrolijkst. Je moet het ook altijd bekijken. Ze willen laten zien hoe mooi het is. Vaak krijg je opmerkingen als:”Dit was mijn lievelings jurkje” of “Deze stond mijn dochter zo leuk”.

Vol trots liet deze vrouw dan ook het rokje aan mij zien. “Kijk eens dit is hem”. Als een net gewonnen trofee hield ze het jurkje omhoog. “Wat is die mooi hé, echt een top rokje”. Ik knikte beleeft en gaf de vrouw de tien euro. Ik zag dat de vrouw teleurgesteld was over mijn reactie. Ze had een andere reactie verwacht. Ik zag zelfs even twijfel in de ogen van de vrouw. Ga ik dit mooie rokje aan deze man mee geven?

Om te voorkomen dat ik het rokje niet mee zou krijgen (en ruzie met mijn vrouw zou krijgen) gaf ik mijn meest enthousiaste reactie:”Hij is super leuk hoor! Ik denk dat het mijn dochter erg leuk zal staan”. Ik zag een opgeluchte blik in de ogen van de vrouw. Mijn rokje komt goed terecht.
Gelukkig was mijn reactie enthousiast genoeg! Het is namelijk voor een man erg moeilijk om enthousiast te reageren op kinderkleding wat op dat moment niet gedragen wordt. Een man ziet namelijk alleen de kleur en het type kledingstuk. Ik zag dus een groen rokje. Uit ervaring weet ik dat een vrouw dat heel anders ziet. Je moet het vergelijken met een vrouw en een auto. Als ik aan mijn vrouw vraag in welke auto ze net heeft gezeten, zal ze antwoordden:”Een grijze” of “Een blauwe”. Nooit zal ze het merk of type noemen. Nou dat hebben mannen dus met kinderkleding.

Ik liep terug naar mijn auto en zag dat ik vier berichtjes had gemist van mijn vrouw:
Is het gelukt?
Kan je het vinden?
Is het een leuk rokje?
Kijk je even of die wel netjes is?
Vier berichten om te kijken of ik wel in staat ben om een rokje op te halen. Drie jaar geleden ging ik een auto kopen in Brabant en toen kreeg ik niet één berichtje.
Dit moet wel een heel bijzonder rokje zijn! Ik ben vervolgens naar mijn werk gereden. Ook op mijn werktelefoon kreeg ik die avond nog twee berichtjes
Vergeet je dat jurkje niet mee te nemen?
Laat je het rokje niet in je auto liggen.
Thuis gekomen van mijn werk heb ik het rokje op de tafel gelegd. Toen ik de volgende ochtend wakker werd liep ik naar beneden. Ik zag dat het rokje weg was. Ik vroeg aan mijn vrouw hoe ze het rokje vond.
Mijn vrouw haalde haar schouders op:”Mwhaaa. Ik heb er niet echt een leuk truitje dat er bij past”.

Het ergste van dit hele verhaal is, is dat de kans groot is dat ik dit rokje nooit meer terug zie. Ik zie thuis vaak kinderkleding binnen komen en vaak zie ik deze kleding nooit meer terug. Waar het blijft? Geen idee. Ik heb soms het vermoeden dat mijn vrouw gewoon kinderkleding spaart. Dat ze ergens een geheime kast heeft vol mooie kinderkleding om naar te kijken, want het is namelijk onmogelijk dat mijn dochter alle kleding die hier binnenkomt zelf draagt. Al zou ze zich twee keer op een dag omkleden dan nog haalt ze het niet.
Maar erg vind ik het niet. Mijn dochter loopt er altijd stralend bij in haar mooie kleding en als ik mijn vrouw moet geloven is dat hard werken. Ik draag daar dan ook graag mijn steentje aan bij.

Maikel

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply