SPEELGOED

Play-Doh Popcorn Party – voor veel speelplezier!

24 november 2019
IMG_1403

Popcorn, welk kind kent het niet!

Mijn kinderen zijn er dol op: popcorn. Ik heb sowieso goede herinneringen aan deze heerlijke lekkernij. Het brengt mij altijd terug naar waar het allemaal om draait en dat is gezelligheid. Zo stond ik vroeger altijd met mijn grote zus – tijdens een knusse avond thuis – in de keuken popcorn te poffen. Tegenwoordig stop je een zak popcorn in de magnetron en dan is het klusje zo geklaard. Maar goed dat is weer een heel ander verhaal. Mijn kinderen associeren popcorn voornamelijk met de bioscoop, misschien wel herkenbaar. Dus toen wij deze zomer tijdens hun gezamenlijke verjaardagfeestje een popcorn machine lieten komen, werden ze he-le-maal wild. Niet zozeer van de overdaad aan popcorn in de machine maar van de popcorn machine zelf! Dat vonden onze kinderen toch wel een heel erg gaaf ding! En daar heeft Play-Doh goed op ingespeeld, vanaf nu kunnen kinderen die van popcorn houden hun lol op, want met de Play-Doh Popcorn Party kunnen onze kinderen nu zelf popcorn maken van klei. En hoe gaaf is dat!

Kleien met Play-Doh geeft een hoop speelplezier!

Bij ons thuis staat kleien gelijk aan een hoop speelplezier! Kneden, klei mengen en in vormpjes duwen, met de zachte klei van Play-Doh zijn de kids urenlang zoet. Toen Roderick zijn popcorn machine uitpakte maakte zijn hartje direct een vreugdesprongetje. De blijdschap was van zijn gezicht af te lezen en hoe leuk is dat!

Wij hebben vier kinderen met natuurlijk allemaal hun eigen voorkeuren. Zo vindt Roderick het heerlijk om creatief bezig te zijn, terwijl onze oudste dochter Isabel dol is op lezen en rekenen en wat onze jongste zoon Noël betreft.. die vindt alles leuk wat Roderick doet. Dus die twee kunnen met de Popcorn Party hun creativiteit kwijt in het kleien.

Zoals ik eerder al zei was ons mannetje erg onder de indruk van de popcorn machine. Dat hij nu zijn eigen popcorn van klei kan maken is natuurlijk een groot succes! En zo mocht mama alle troep opruimen, terwijl meneertje koekepeertje al heerlijk aan het kleien was.

IMG_1407

IMG_1405

 

IMG_1403

Wat vinden wij van de Play-Doh Popcorn Party

Wat de kinderen betreft, die zijn super groot fan. Het ziet er – om mee te beginnen – vrolijk en uitnodigend uit. De klei is zacht en kneedbaar. En alles werkt zoals het moet werken. Super fijn dat je kinderen hier zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan, voor jou als ouder, maar natuurlijk ook voor het kind zelf.

Als moeder van dit kleiende stel – lees Roderick en Noël – heb ik wel een kanttekening kunnen maken. Hoewel de klei super zacht is, droogt het na een aantal keer gebruiken langzaam uit. Hierdoor wordt de klei korrelig en lag dus niet alleen de eettafel maar ook onze vloer onder met klei. Natuurlijk trek je zonder enig probleem even de stofzuiger door het huis en weg is die zooi, maar in ons geval hebben wij nog een eenjarig meisje rondhuppelen die alles in haar mond stopt. Met als gevolg dat mijn jongens er alleen mee kunnen spelen als Anne-Fleur op bed ligt.

Met dit in het achterhoofd denk ik dat Play-Doh Popcorn Party geschikt is voor kinderen vanaf drie jaar. Play-Doh Popcorn Party is onder andere verkrijgbaar bij bol.com voor € 18,74

Ik zeg ‘een super leuke cadeautip voor de feestdagen’.


Facebook Comments


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply