Angelique MAMA-INSPIRATIE PERSONAL

Binnen 30 minuten een schoon huis!

1 februari 2022

Lukt het jou om je huis binnen 30 minuten schoon te maken? Met kinderen en een hond in huis zou het natuurlijk perfect zijn om je huis in zo’n korte tijd aan kant te hebben. Helaas lukt het mij nooit eerlijk gezegd. Want als ik de kamers van de kids heb gedaan kan ik weer beneden beginnen waar ze binnen no time een war-zone van de huiskamer maken. En visa versa. Het maakt niet uit. Ze laten gewoon een spoor na waar je U tegen zegt. En dan heb ik het alleen nog over de kinderen, want mijn man is er ook eentje die denkt dat er kaboutertjes in huis lopen. Yeah right. En o, ik vergeet er nog eentje: onze allerliefste hond. Wat denk je dat die mee naar binnen neemt als we een rondje park hebben gedaan? En ja… hij moet ook als het regent, want hij heeft nou eenmaal geen eigen toilet binnen.

Tips and tricks

Als je mijn verhaal hierboven leest zul je denken dat het bij ons een chaos is. Valt op zich wel mee hoor. Ik ben bovenal een meesteres in overdrijven. Leest gewoon wat leuker weg. De key is gewoon organiseren. Dat geeft rust in huis en het werkt voor mij gewoon om op bepaalde dagen bepaalde dingen te doen zodat alles toch gewoon gedaan is. Maar ik heb wel een paar dingen die ik graag met jullie deel. Die het leven wat mij betreft een stuk makkelijker maken. Kijk: het laminaat schoonmaken moet ik echt iedere dag. Met een hond kan dat gewoon niet anders. Nou hebben wij een hond die niet verhaard – een australian labradoodle – maar zijn poten blijven natuurlijk net zo vies als iedere andere hond. Iedere dag met een natte dweil met wat HG reiniger voor Laminaat door het huis is geen overbodige luxe. Niet alleen voor die hondenpootjes, maar ook de kruimels van de koekjes en chips neem ik dan gelijk mee, mits de hond ze niet opgegeten heeft. Klusje van niks eigenlijk. Paar minuutjes tijd.

Neem dus een hond: die eet werkelijk waar elke kruimel van de grond 🙂

De was hang ik altijd uit op hangers. Ik heb een rek staan bij mijn wasmachine, klop de was uit en hang het netjes uit. Serieus: je hoeft bijna niks te strijken. En de overhemden die mijn man draagt dan weer wel: die strijkt hij zelf. Dat doet hij ook echt een stuk beter dan de meeste vrouwen.

Zorg dat alle spullen een vaste plek hebben. Als ik ergens niet tegen kan is het dat spullen onnadenkend op een plek neergelegd waar zij/hij toevallig langsloopt. Hoe moet ik dan weten waar ik het moet zoeken? Echt serieus één van mijn grootste ergernissen binnen dit gezin. Want ik er heb er hier genoeg rondlopen die er niet zo over denken. Grr.. Maar goed: als je dus alles een eigen plekje geeft heb je nooit rond slingerend spul en hoef je ook nooit ergens naar te zoeken. Simpel. Maar o zo waar.

Zet je spullen gewoon gelijk in de vaatwasser. Hoe irritant is het om de spullen OP de vaatwasser te zetten in plaats van IN de vaatwasser.

Organiseer de boel in huis. Zorg voor niet te veel poespas en tierelantijntjes in je huis. Het zijn stofnesten en het oogt al snel rommelig. Koop liever wat mooie grote items en breng regelmatig wat “troep” naar de kringloop. Scheelt je stoffen! Bewaren is vaak echt niet nodig. Je kunt er beter iemand anders blij mee maken.

En eerlijk: als je iedere dag 30 minuten schoonmaakt valt dat toch eigenlijk best wel mee? Jij een kwartier en je man een kwartier.

Liefs, Angelique

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply