Angelique TIPS

Groen haar door het zwemmen in het zwembad?

30 juli 2018

DENISE HEEFT DE TIP!

Denise was onze vaste haarblogger, en omdat zoveel kindjes vast dagen lang in het zwembad zitten kwam ze met deze tip!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog/ vlog schreef voor Shopaholiek. Ik zelf vond dit altijd erg leuk om te doen, maar helaas vond Seina het niet meer zo leuk om de vlogs te maken.

Ik mocht nog een blog maken want bij mij kriebelt het namelijk nog wel. Het idee achter deze blog kwam door de zomervakantie en vooral zwembaden. We gaan even drie zomers terug maar ik zal dit zeker nooit meer vergeten. Wij waren op vakantie in Griekenland, mooi weer met leuke zwembaden. Zoals alle kinderen ( denk ik) ligt Seina echt de hele dag in het zwembad. Ze springt er na het ontbijt altijd gelijk in en ik moet haar er echt uithalen om te lunchen en om te smeren. Met Seina haar lange haren is het altijd wel een dingetje om het niet te erg te laten klitten als ze gaat zwemmen. Ik Maak daarom eerst een halve staart en daarna maak ik van het gehele haar een grote staart in haar nek. En vanuit daar doe ik allemaal elastiekjes onder elkaar met ongeveer  5cm er tussen. Zo zit het allemaal netjes strak naar beneden en kan het niet in de klit. Seina haar haar hangt zo wel de hele dag in het zwemwater, en bij sommige zwembaden is het chloor gehalte best hoog. De zon maakt Seina haar haren altijd lekker blond, zelfs zo blond dat bepaalde plukken echt wit worden. En laat het nou net zo zijn dat witte haren en te veel chloor helaas niet samen gaan.

“DE TIP”

Na een weekje met haar witte haren in het zwembad te hebben gelegen dacht ik een groene gloed te zien in de lengte en punten. Ik raakte lichtelijk in paniek en keek later nog eens goed –in nat haar zie je dat minder omdat het dan donkerder is qua kleur – en ja hoor, toen Seina haar haar een beetje was opgedroogd kon ik het pas goed zien. Haar haar was echt groen en ik was nu dus echt in paniek. Ik dacht: “ik moet ketchup hebben en snel ook” –rood is een tegen kleur van groen-. Ik ben naar het restaurant gelopen of eerder snelwandelend,  en heb daar alle zakjes ketchup die ik op dat moment kon vinden mee genomen. Die mensen in het restaurant zullen wel gedacht hebben. Ik heb haar in het appartement gelijk in bad gezet en begon het met ketchup gewassen. Ik hoor Seina nog roepen en piepen dat het zo stinkt en waarom ik haar haren met ketchup aan het wassen was. Want dat is toch om bij je eten te doen en niet voor in je haar!. Eenmaal de ketchup in haar haar schrok ik, ik dacht eerst nog even dat haar witte “groene” haren rood zouden worden. Maar dat kan eigenlijk helemaal niet. Toch deed ik voorzichtig plukje voor plukje met een beetje ketchup insmeren. Snel weer uitspoelen en daarna nog wel een keer of tien. Stiekem omdat ik toch bang was dat het rood zou worden. Rood is het zeker niet geworden en gelukkig na heel veel wassen met ketchup heb ik de groene plukken eruit gekregen en was ze weer mooi wit blond. Elk jaar als wij op vakantie gaan moet ik hier aan denken en hoop ik dat ze niet weer groen wordt. En dit jaar was dat gelukkig weer niet het geval. Maar voor het geval het jullie overkomt wilde ik jullie deze tip niet onthouden

Mocht dit ooit een keer gebeuren dan ligt er in gelukkig in elk restaurant wel ergens ketchup!.

Liefs Denise

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply