EVENT Family Jolanda KERST TIPS

Bezoek de MADURODAM WINTERWEKEN!

20 december 2017

Een magisch uitje voor het hele gezin…

Het Haagse themapark Madurodam kennen we natuurlijk allemaal. Maar misschien kennen jullie de Madurodam Winterweken nog niet.. Shopaholiek was afgelopen weekend te gast bij de Madurodam Winterweken om de het echte wintergevoel te proeven. En ook een bezoek aan het Cool Event Scheveningen stond op het programma!  Kijk je mee naar onze ervaring?

Toen ik aan onze dochter vertelde dat we naar Madurodam gingen, was ze door het dolle heen! Ze heeft er al veel van gehoord en gezien en om een keer echt ‘een reus’ te zijn, leek haar erg leuk! Dus op zaterdag na de lunch in de auto en op pad! Door de enorme kerstboom bij de entree van het park hebben we direct het warme kerstgevoel te pakken, ondanks dat het toch echt heel fris is buiten. Maar we zijn goed aangekleed dus er kan ons niks gebeuren! Om 15.00 uur activeren we onze pas en starten de Winterweken speurtocht: op zoek naar de 9 sneeuwpoppen… Omdat dochter Bente van 6 jaar nog nooit in Madurodam is geweest, willen we het park ook in daglicht meemaken. Het park is op deze speciale avonden tot 20.00 uur geopend dus we hebben geen haast. We kunnen alle attracties beleven en doe-dingen rustig doen. Nu het nog licht is, kunnen we al goed zien hoe sfeervol het park er uitziet.. overal ligt sneeuw, staan kerstbomen en hangen er lampjes die vanavond ongetwijfeld voor een magisch gevoel gaan zorgen…

Bente huppelt van het ene naar het andere, ons vragend welk gebouw/kerk/kasteel het is. We lezen haar voor uit het informatieboekje zodat ze er ook nog wat van opsteekt en hetgeen ze ziet ook meer gaat ‘leven’. Plotseling wordt onze aandacht getrokken door een lekkere beat…  Het blijkt één van de leuke interactieve dingen in het park te zijn: zelf je eigen beat mixen! En je kunt je zelfgemaakte track via de gescande pas naar jezelf of je vrienden mailen. Mede door haar oorwarmers (het lijkt toch net een koptelefoon), komt er een echte ‘Armin’ in haar naar boven en moeten we haar na 10 minuten toch echt meenemen omdat andere kinderen ook heel graag achter de draaitafel willen… Wat een top attractie!

Het is en blijft Nederland dus ineens staan we midden in een hagelbui..  We snellen ons de attractie Nieuw-Amsterdam binnen die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York. We genieten daarna nog van een warme choco & appeltaart in het gezellige restaurant. Even later is het weer droog en inmiddels ook donker geworden. Het park is hierdoor omgetoverd in een sprookjeswereld.. We kunnen niet wachten om weer verder te gaan… We hebben immers nog niet alle 9 sneeuwpoppen gevonden!

In het donker ziet alles er anders uit. We kijken naar de vliegtuigen op Schiphol, we zetten de kleurrijke miniatuurkermis aan en Bente laat de windmolens draaien door middel van het bedieningspaneel. Rond het warme kampvuur genieten we van heerlijke poffertjes. En stiekem mama nog het meest… Wanneer om 20.00 uur het park gaat sluiten hebben we ruim de tijd gehad om alles goed te zien en te beleven! Met een warm kerstgevoel verlaten we het fantastische park! Morgen weer een dag…  op naar het Cool Event!

Praktische informatie (zoals de data van de avondopenstellingen) vind je onderaan de blog.

 

Madurodam

Overal ligt sneeuw, hangen lampjes en staan kerstbomen…

 

Madurodam

Mix je eigen beat!

 

Madurodam

Ze leert hoe sluizen werken en krijgt klompjes uit de klompenfabriek…

 

Madurodam

Duizenden lampjes zorgen voor een ultieme kerstsfeer…

Madurodam

 

Madurodam

Wat hebben we genoten van deze heerlijke dag!

 

Cool Event Scheveningen

Wat een prachtige dag was het in Madurodam! En hoe lekker is het dan als je niet anderhalf uur naar huis hoeft te rijden…  We hadden namelijk gezien dat er naast de Madurodam Winterweken nog een leuke attractie is in Scheveningen: het Cool Event. Een ideale invulling voor de zondag dus we besloten er een ‘weekendje weg’ van te maken. Na een fijne overnachting in het Bilderberg hotel Scheveningen gingen we na het ontbijt als eerste naar de schaatsbaan. Want dat was na Madurodam voor Bente het hoogtepunt van het weekend! Het Cool Event bestaat uit drie attracties: een grote schaatsbaan, de Ice Expo en een Roetsjbaan. De stad aan zee is hiermee omgetoverd tot een gezellig winter wonderland!

Het Kurhausplein; wat een geweldige locatie om te schaatsen! Zo’n 600m2 schaatsplezier op een overdekte ijsbaan! We halen onze schaatsen op bij de verhuur en gaan direct de baan op. Met een gezellig kerstmuziekje op de achtergrond genieten we van deze ochtend op het ijs. Dochterlief test haar rolschaats-trucjes op de schaats en dat gaat haar vrij aardig af al gaat ze regelmatig onderuit.. Een ijzer onder je schoen is toch net wat anders dan 4 wieltjes. Om je heen zie je gezinnen lachen en plezier hebben,  schaatsen met vallen en opstaan en genieten van winterse hapjes en drankjes op de verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein.

Na de lunch gaan we door naar de tweede attractie van het Cool Event: de Ice Expo. Je vindt deze tentoonstelling op het strand naast de Pier. Het is een ijssculpturen expositie met het thema ‘Feest aan Zee – 200 jaar badplaats’. Je verwacht natuurlijk dat het heel koud is in de ruimte en dat is het ook..  zo’n 10 graden onder nul. Maar wat een belevenis… Onze dochter die al gek is op ijsklontjes in haar drankje loopt met open mond langs de enorme ijssculpturen. De tour neemt ons mee langs alle hoogtepunten van toen en nu. Zo zien we bijvoorbeeld de Nieuwjaarsduik, het Circustheater en de Red Bull Knock Out race (strandrace) en nog veel meer… Ik laat expres niet teveel foto’s zien want dit moet je echt met eigen ogen zien! Wat een unieke manier om Scheveningen en Den Haag wat beter te leren kennen!

In de Ice strandtent warmen we op met een lekker hapje en drankje! Doordat we een tijdje in een ijskoude omgeving zijn geweest, voelt het buiten nu veel warmer. We lopen (50 meter) naar de laatste attractie van vandaag: de Roetsjbaan! Dit is een 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard. Voor de veiligheid krijgen de kinderen een helm op en glijden maar. Bente roetsjt 5 keer op een tube over de ijsglijbaan naar beneden. Wat een ijspret! Een mooie afsluiting van een heerlijk winters weekend Scheveningen!

 

Cool event scheveningen

Wat een geweldige locatie om te schaatsen…

 

Cool event scheveningen

Nu we er toch zijn, wandelen we natuurlijk even over het stand…

 

Cool event scheveningen

Wat was dit cool!

 

Praktische informatie:

Madurodam:

Beleef de Madurodam Winterweken nog tot en met 7 januari 2018. Laat je tijdens de kerstvakantie schminken en maak een sfeervolle winterse familiefoto in de speciale photobooth. Van 24 tot en met 26 december kun je zelfs op de foto met de Kerstman! Koop hier je tickets online met korting.

Openingstijden:

Vrijdag 22 december: 11:00 – 20:00 uur*
Zaterdag 23 december: 10:00 – 20:00 uur
Zondag 24 en maandag 25 december: 10:00 – 17:00 uur
Dinsdag 26 – zaterdag 30 december: 10:00 – 20:00 uur
Zondag 31 december: 10:00 – 17:00 uur
Maandag 1 januari: 11:00 – 17:00 uur
Dinsdag 2 – zondag 7 januari: 10:00 – 20:00 uur

Voor meer informatie, bezoek de website.

Cool Event: De Ice Expo en Roetsjbaan zijn open tot en met 14 januari. De schaatsbaan op het Kurhausplein is open t/m 21 januari 2018. Voor meer informatie, bezoek de website hier.

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply