TRAVEL

Glamping bij FarmCamps

12 juni 2017
Farmcamps

FASHION GIRLS OP DE BOERDERIJ

Samen met mijn gezin woon ik in Zwolle, niet in een vinexwijk, maar in een volksbuurt pal naast het centrum. En al is Zwolle geen wereldstad, het platteland is ver te zoeken. Wel ben ik opgegroeid op het platteland, nee niet in een dorpje, echt hardcore tussen de boerderijen. Blaffende honden, koeien die de weg versperren en wilde ganzen waar je snel voorbij fietste waren vroeger voor mij dagelijkse kost. Toen FarmCamps ons vroeg één van hun accommodaties uit te testen leek mij dat best leuk, heerlijk toch zo’n trip down childhood memory lane. Best leuk zeg ik, want camps…kamperen…dat is voor mij toch eigenlijk kramperen. Ik weet het hoor, menigeen is er gek op, maar het woord kramperen staat ook vast in de Dikke van Dale. Ben toch niet de enige die daar niet van houdt? Nu ga je niet naar camping, maar naar de glamping bij FarmCamps. Het luxe kamperen, een term die ik steeds vaker en met interesse voorbij zag komen de laatste jaren. Een sfeervol en luxe onderkomen gecombineerd met de vrijheid en het buitenleven van kamperen. Jaaaah, glamping bij de boer dat leek mij wel wat. En zo togen wij in de Pinkstervakantie (onze kids hadden een weekje vrij) richting de boerderij BoeBaDoe in het Noord Limburgse Beringe.

De accommodatie

Bij aankomst op boerderij BoeBaDoe, met zeven tenten de kleinste glamping van FarmCamps, werden we hartelijk welkom geheten door boer Bart en boerin Floor. Onze kinderen kijken altijd enorm uit naar het verblijf op onze vakantiebestemmingen, hoe zou het er nu weer uitzien? Zij renden vast vooruit en wij hobbelden er achteraan over het mooi aangelegde terrein. Langs de paarden, het gezellige terras, de tipi en de trampolines richting het mooie en ruime veld met zeven enorme tenten. Naast één tent stond een paardentrailer en dit was onze Ranchtent. De tent voor de echte luxe paarden, vandaar die trailer natuurlijk.  De tenten staan op een vlonder en hebben een mooi terras. Binnen is voldoende ruimte om relaxt te zitten, aan tafel te eten, te koken en slapen doe je in een fijn bed met zachte matrassen en dikke dekbedden. Voor de kinderen is er een superleuk stapelbed. De tussenwanden en meubels zijn van steigerhout en dit geeft de tenten een hippe en romantische uitstraling. Stromend, warm water, verlichting, elektriciteit, een kachel, een koelkast, zelfs een toilet is aanwezig in de tent. Als klap op de vuurpijl staat naast de Ranchtent een tot badkamer opgebouwde paardentrailer, hoe leuk?! Thijs laat het jullie allemaal zien in het filmpje dat wij gemaakt hebben. Niet alle tenten hebben een eigen wasruimte, maar het sanitairgebouw op de camping is gelukkig ook erg mooi en luxe.

Farmcamps

Wat is er te doen

Op het terrein van FarmCamps BoeBaDoe kun je heerlijk spelen. Linde was niet weg te slaan bij de twee grote trampolines en Thijs vindt het heerlijk om lekker rond te struinen. Er is een glijbaan op een heuvel, een bandschommel, een modderkeuken (lees: zandbak met heel veel zandspeelgoed), skelters en je kunt hutten bouwen. Bij warm weer kun je lekker glijden op de boeren waterglijbaan (kijk daarvoor ook het filmpje). Verder mag je de boer en boerin overal bij helpen, wil je koeien melken, dieren voeren of meerijden op de trekker, geen probleem. Kinderen die echt dol zijn op het boerenwerk mogen ook helpen met de stallen schoonmaken. Je kunt ook lekker knuffelen met diertjes, dit vonden onze kids ook echt super. In de tipi op het terrein woont een groot konijn met een heel aantal cavia’s. Verder zijn er geiten, ezels, varkens, paarden en natuurlijk koeien. In de moestuin mag je plukken of rooien wat je wilt eten en in het kippenhok kun je op zoek naar een vers eitje. Boer Bart en boerin Floor zijn aan het werk op de boerderij en roepen wel wanneer ze gaan voeren. Is het tijd om koeien te melken, dan loop je naar de stal en help je mee. Wil je op de trekker, dan zwaai je even en hop daar ga je. Linde heeft ook nog een paardrijles gehad en je kunt een tocht maken op de huifkar. De dag wordt afgesloten met een kampvuur, zo gezellig met elkaar en lekker marshmallows roosteren.

Farmcamps

Knuffelen met de cavia’s en het konijn in de tipi.

Lekker eten

Lekker eten hoort er ook altijd bij op vakantie toch? Bij boerin Floor kun je warme broodjes bestellen voor het ontbijt of zelfs een uitgebreid boerenontbijt. Bij je tent zit ook een barbecue, misschien heb je wat lekkers bij je, maar anders bestel je gewoon een BBQ pakket. Op de BoeBaDoe boerderij van FarmCamps zit ook een gezellig theehuis met terras. Een lekker kopje koffie, limonade met wat lekkers, een ijsje of een tosti voor de trek, je kunt het hier rustig verorberen. Ze hebben zelfs een kleine campwinkel met net die dingen die je natuurlijk vergeten bent mee te nemen. Uiteraard is er in de omgeving ook voldoende gelegenheid om uit eten te gaan.

De beleving

Glamping bij FarmCamps leek mij vooraf al ontzettend leuk, maar het was nog leuker dan ik verwacht had. En dan zat het ons niet eens mee, want het was ontzettend stormachtig weer in de vier dagen dat wij op de BoeBaDoe boerderij verbleven. ’s Nachts suisde de wind om de tent en kletterde de regen op het dak. Maar als je dan in een comfortabel warm bed ligt, met het dekbed over je oren heen is dat gewoon heel gezellig. Overdag is het eigenlijk opvallend vaak droog op zo’n regenachtige dag en zijn de kinderen gelijk buiten te vinden. Schuilen deden ze in de tipi vol cavia’s lekker knuffelen en aaien. Het woord tablet heb ik niet gehoord en de paardentrailer met bad hadden we echt nodig, want oooh wat waren ze vies ’s avonds. Aan fashion hebben we niets gedaan, gewoon rood overall aan en gaan. De boer en boerin waren erg gastvrij en altijd vriendelijk, niets was te veel en overal mogen de kinderen bij helpen. Het knuffelen en de omgang met de dieren, het veel buiten zijn en het gebrek aan wifi vond ik echt heerlijk relaxt. Glamping bij FarmCamps is vrij kleinschalig en ook dat vind ik fijn, niets massaal, gewoon rust en toch wat gezelligheid.

Farmcamps

Lekker badderen en douchen in de paardentrailer naast onze tent was wel nodig na een dag op de boerderij.

Wat kun je doen in de omgeving

Wij waren vier dagen aan het kamperen bij FarmCamps en eigenlijk hoef je het terrein niet af, zo veel is er te beleven op de boerderij. Maar het is natuurlijk wel leuk om de omgeving ook te bekijken. Wij hebben een tochtje naar Tegelen gemaakt om lekker te spelen in de grote bosrijke speeltuin Klein Zwitserland. De speeltuin heeft ook nog een klein zwembad en mooie midgetgolf baan. Een greep uit andere activiteiten in de buurt zijn attractiepark Toverland en Irrland, nationaal park De Grote Peel, het Aardbeienland en openluchtmuseum Eynderhoof. Ook binnen- en buiten zwemmen is geen probleem in de omgeving van de boerderij. Je vindt alle tips en info in de informatiemap in je tent.

FarmCamps boeken

Ben je na het zien van deze foto’s en het lezen van dit blog zo enthousiast geworden dat je ook wel eens een FarmCamps boerderij wil bezoeken? Kijk dan even op hun site voor de verschillende locaties en natuurlijk de prijzen.

Website Farmcamps

Facebook Farmcamps

Instagram Farmcamps

Slotwoord

Thijs vindt mijn blogs meestal nogal overdreven. En dat snap ik, welke tienerjongen, houdt nu van zwierige rokjes en mooie jurkjes. Dit blog wilde hij even checken op overdrevenheid en gelukkig, geen woord gelogen volgens hem.

Farmcamps

Koeien melken.

Farmcamps

Fruit plukken, om op te eten natuurlijk.

Farmcamps

Eitjes zoeken, niet gevonden helaas, zelfs niet als ze gelijk ’s ochtends gingen kijken.

Farmcamps

Wat een schatje hè, dit kleine kalfje.

Farmcamps

Serieuze zaak, paardrijden

Farmcamps

Ook onze tiener vermaakte zich nog prima.

Farmcamps

Zo uit bad, haren nog ongekamd, snel naar het kampvuur. Perfecte afsluiting van een mooie dag.

Farmcamps

Na een dag buiten spelen en werken val je zo in slaap.

 

 

 

 


Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply