GIRL Jolanda

I’ts all about the dress…

3 mei 2017

Een echte jurkjesmama….

Jurken, rokjes, broeken.. wat dragen jullie dochters deze zomer? Jolanda is een echte jurkjesmama…  wie herkent zich in deze blog?

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een eerste blog rond dit thema, Bente was toen 4 jaar. En nu ik de zomercollectie 2017 compleet heb, kijk ik in de kast van mijn dochter en weer betrap ik me er op dat die vrijwel compleet volhangt met…. jurkjes! Niet omdat mijn dochter geen broeken aan wil, ze is nu 5 en trekt nog steeds bijna alles aan wat ik voor haar klaar leg, maar uit een soort automatisme selecteer ik in de winkel enkel de jurkjes.. en rokjes… En die hebben we dan ook in allerlei soorten en stijlen… maar meestal met een lekker kleurtje of printje! Van de knalroze B.Nosy jurk, de appelgroene Br@nd jurk tot een kobaltblauwe Waaaw jurk met panter accentjes.  Een warme kleur past nou eenmaal goed bij onze blonde dochter met een vrij lichte huidskleur. Maar omdat ik afgelopen zomer gemerkt heb dat ze snel mooi bruin kleurt, zijn er nu ook een paar lichtere varianten in de kast gekomen, zoals een prachtigeoutftit van KIEstone in off-white en een witte jurk van Like Flo (zie onder). Ik ben erg benieuwd wat uiteindelijk onze favorieten gaan worden deze zomer… Afgelopen week hebben we al veel kunnen dragen op een prachtig Grieks eiland. Binnenkort meer daarover in een travelblog! Met natuurlijk alle mooie outfits..

Bij elke jurk koop ik direct de bijpassende merklegging om het setje compleet te maken. Door de mooie afwerking en details heeft die toch mijn voorkeur. De legging heeft het echter vaak het zwaarst te verduren dus voor school/speeltuin etc. zoek ik er een budgetlegging bij, uit een winkel als bijvoorbeeld Ter Stal, Jola Mode of Wibra. Op de eerstvolgende shop-gelegenheid gaat de nieuwe aankoop in de tas mee en lukt het mij vrijwel altijd om een goed passende budget-legging te vinden voor €2,99 tot max. €8,95. Natuurlijk valt ze een gat in de merklegging in plaats van in de budgetversie.. maar ja, we hebben dan gelukkig nog een alternatief achter de hand.

Waarom ik kies voor jurkjes… ? Ik weet het niet… waarschijnlijk omdat het zo lekker girly is…  en omdat jurkjes in mijn beleving erg comfortabel zijn. Geen strakke taille, geen drukkende knoop in je buik als je gaat zitten.. geen shirt wat uit de broek kan schieten bij het knikkeren of stoepkrijten. Bovendien komt er een leeftijd dat de jurkjes vanzelf ingeruild worden voor stoere denims, sneakers en shirts.. dus we genieten er nog van zolang het kan! Ben benieuwd wanneer dat omslagpunt gaat komen..  Vorig seizoen mistte ik wel een goede broek in de kast. Dus dit seizoen ging ik op zoek en vond een pracht exemplaar van Retour, een witte stretch skinny. Deze broek draagt uiterst comfortabel! Afgelopen week op vakantie hebben wij de broek al vaak gedragen (bijvoorbeeld in de ochtend bij het ontbijt buiten omdat het toen nog wat frisjes was ’s ochtends om 9 uur). En ideaal voor de uitjes (klimmen/spelen) waar een jurk niet handig is. Ook hebben we voor de afwisseling een paar rok/shirt combinaties in de kast, bijvoorbeeld van Ninni Vi en TOPitm. Ja, laat de zomer maar komen… wij zijn er klaar voor!

Hieronder een paar snoepjes uit onze kast….

 

Outfits van links naar rechts: Br@nd, Little Miss Juliette en Like Flo

 

 Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply