REVIEWS TRAVEL

Martinhal Cascais: de perfecte luxe familievakantie

13 november 2016
img_9722

PURE VERWENNERIJ IN MARTINHAL CASCAIS

Martinhal is een concept waar ze de perfecte luxe familievakantie neerzetten onder het genot van maar liefst vijf sterren. Ze hebben vier luxe resorts in het prachtige Portugal. Dit hotel in Cascais staat al heel lang op mijn lijstje om eens te bezoeken, zeker nadat ik al de prachtige jaloersmakende reviews over dit hotel voorbij zag komen. Mijn kids zijn best druk, zoals de meeste waarschijnlijk, en het idee van een totaal verzorgde vakantie waarbij ik mijn kinderen met een gerust hart kan achterlaten om zo wat quality-time met mijn man te hebben (niet gelijk gekke dingen denken… ik heb het gewoon over normaal rustig eten, of de spa in), sprak mij enorm aan. Dus toen ik gevraagd werd om een paar dagen alle luxe van deze familievakantie te mogen ondergaan, zei ik natuurlijk geen nee. Ik moest alleen wel zonder kinderen gaan, het zou tenslotte een echte persreis worden. Gelukkig ging Marieke van ShopaholiekMama mee, dus dat was dan wel weer heel gezellig.

Wij kozen voor Martinhal Cascais. Zoals jullie misschien weten, ben ik op dit moment erg druk met de voorbereidingen voor ons vertrek naar Dubai waar mijn man inmiddels al woont. De zorg van mijn vier kinderen (en mijn vijfde kind: shopaholiek) komt dus volledig op mij neer. Al helpen mijn ouders waar ze maar kunnen, want zonder hun hulp had ik natuurlijk nooit naar Lissabon kunnen afreizen.

Waarom Martinhal Cascais? Het is daar zo vreselijk mooi, relaxed en ligt rustig gelegen, waardoor ik dit verkoos boven het bruisende stadsleven in Martinhal Chiado*. Ik moest echt even een beetje bijkomen van alle drukte en dan is Martinhal Cascais echt dé plek.

Het concept van Martinhal is eigenlijk simpel en te gelijkertijd erg slim: als de kids het fijn hebben, hebben de ouders dat ook. De kinderen kunnen elk uur van de dag op verschillende manieren vermaakt worden, terwijl jij ondertussen lekker kan relaxen, en misschien zelfs eens een boek kan lezen ;).Bij Martinhal word je serieus in de watten gelegd.

Het resort is een lust voor het oog: prachtige design en heel ruim opgezet. Martinhal Cascais is voorzien van een prachtige spa Finisterra. Toen wij er waren, waren wij de enige en dat gaf helemaal het ultieme relax-gevoel. Alle denkbare behandelingen kan je daar reserveren en wij kozen voor een relax back massage (45 euro). Zelfs een moeder-kind massage (65 euro) is mogelijk, als ik mijn dochter bij me had, had ik dit zeker gedaan. Zwemmen kun je ook genoeg in Martinhal Cascais. Er is een binnenbad en er zijn 2 buitenbaden die enorm kindvriendelijk zijn en vanzelfsprekend is er een hele mooie buitenspeelplaats die geheel afgesloten is, zodat weglopen er absoluut niet bij is.

Voor alle kids is er een speciale speelruimte waar zij zich kunnen vermaken onder het toeziend oog van begeleidsters. Er is zelfs een special baby-ruimte waar je je baby kunt brengen vanaf 6 maanden, een speelruimte voor kinderen tot 6 jaar, eentje voor de wat oudere kids en er is zelfs aan de tieners gedacht. Ook bij de 3 restaurants kun je rustig eten en als je kids klaar zijn kunnen ze in de speelruimte spelen zodat je rustig na kunt tafelen. Het restaurant is echt luxe te noemen, de gerechten zijn instagramwaardig, zo mooi! Wil je wat simpeler eten, kies dan voor het Italiaanse restaurant waar je ook gewoon een pizza kunt bestellen. In alle restaurants kun je trouwens gepureerd eten voor de allerkleinste kinderen vragen. Het ontbijt is werkelijk hemels! Verzin het en het is er. Ik ging los op de wafels die vers gebakken werden voor je en oké…. ook het engelse ontbijt sloeg ik niet over. Marieke ging meer voor het fruit, yoghurt en de chia-zaadjes. Ieder zijn ding he?! 🙂

De kamers zijn abnormaal groot en heel comfortabel ingericht. Alleen het bed is al ruim 2 meter breed. Op de kamer staat een Nespresso-machine, heerlijk, en kun je thee zetten. En dan de badkamer: niet normaal, het lijkt wel een balzaal zo groot. Via het balkon kijk je zo de prachtig aangelegde binnentuin in met prachtige waterpartijen. Het klinkt bijna poëtisch, maar het is toch echt zo, die vijf sterren krijgen ze natuurlijk niet zomaar. En dan zaten wij nog maar in de “gewone” kamers. Er zijn namelijk ook appartementen en villa’s. Die hebben dan een aparte kamer op liggen apart gelegen.

De omgeving  is ook wel de moeite waard om te vermelden. Martinhal Cascais ligt op een half uurtje rijden van het vliegveld (45 euro met de taxi), zo’n vijf minuten (7 euro met de taxi) vanaf het leuke dorpje Cascais, waar je overigens zo op de metro stapt (3 euro) naar bruisend Lissabon. Daar ontdek je de stad per TukTuk. Wij kozen voor een complete tour van 4 uur (65 euro p.p.) waarin wij alle hightlights hebben gezien. Echt een vette aanrader! Het is serieus net alsof je in een kermisattractie zit :). Sintra is een dorpje waar je ook echt heen moet: check het filmpje op ons youtube-kanaal maar om te zien hoe prachtig het daar is.

Direct naast het resort ligt ook een mooie golfbaan en met de taxi (6 euro) rij je zo naar het strand van Cascais waar je lekker kunt winkelen en heerlijk kunt eten.

Samen met Marieke heb ik meer dan genoten, ben ik opgeladen en ….. zou ik zo weer terug willen. Martinhal is echt een luxe resort die haar 5 sterren echt verdiend. Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan want goedkoop is het niet. Als je het kan betalen, durf ik jou te garanderen dat je een fantastische vakantie zult hebben en dat je uitgerust terugkomt. Het ontbreekt jou en de kids aan niks, want Martinhal doet er alles aan om je een ontspannen gevoel te geven. Bij mij is dat in ieder geval helemaal gelukt!

Hieronder zie je een kleine vlog over Martinhal zelf. Binnenkort laat ik jullie de vlogs zien waarin je kan zien wat we allemaal gedaan hebben en vooral wat we gezien hebben. Wil je dat nu al zien? Check dan eens ons Youtube-kanaal. Want ja… ook wij zullen af en toe een vlog gaan maken. Des te ouder, des te gekker :).

Boeken doe je trouwens o.a. bij Martinhal zelf.

*Martinhal Chiado is overigens wel dé plek waar je moet zijn als je met je gezin een echte citytrip doet. Dit hotel opende pas in september haar deuren en ik kan je zeggen dat dit hotel enorm bruist en een echt city-gevoel geeft. Midden in het centrum van Lisboa waar ontzettend veel te ontdekken is en ook in dit prachtig ingerichte designhotel kun je je kids met een gerust hart achterlaten en samen met je man bijvoorbeeld een museum bezoeken of lekker uit eten.  Ook hier geldt het concept van een luxe familie-vakantie en staat het vermaak van de kinderen hoog in het vaandel.

Of nog beter: combineer je citytrip met aanvullend een aantal dagen Martinhal Cascais om even tot rust te komen in de spa, het zwembad of een lekker stranddagje.

Martinhal Cascais

We hadden wel een beetje pech met het weer….. regen, regen en regen….

Martinhal Cascais

Dan maar de fantastische spa in ….


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply