TRAVEL

De favoriete vakantiebestemming van Jolanda: Afrika

19 juli 2016
Header

We hebben zo allemaal onze favoriete bestemmingen als we op vakantie gaan. De één vliegt of rijdt naar het mondaine St.Tropez, de andere gaat voor een Griekse Salade op Zakynthos  en de ander eet friet bij Bruintje Beer in Salou. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden als het om vakanties gaat.

Wat zijn nou onze favoriete vakantiebestemmingen? Alle Shopaholieks laten jullie weten waar zij het liefst vakantie vieren en waarom en wat de highlights zijn.

Op zoek naar de ‘big five’

Goh, wat is mijn favoriete vakantiebestemming… ? Lastige vraag…  Voor mijn werk en privé heb ik afgelopen 20 jaar al veel gereisd. Heerlijk om telkens een andere cultuur en natuur te ontdekken. Eigenlijk wil ik in eerste instantie Amerika roepen..  Dat land staat na 10 rondreizen hoog in mijn top 3… Maar ik kies toch voor Afrika. Waarom? Ik ben nog nooit zo ontspannen en ‘out of every day life’ geweest als halverwege een rondreis Kenia/Tanzania. Toen een vrouw tijdens een gamedrive (in een jeepsafari op zoek naar de ‘big five’) aan mij vroeg: “wat doe je voor werk?”, toen moest ik echt even nadenken…  wat doe ik ook alweer in Nederland?…  Nou, dan heb je het ultieme vakantiegevoel te pakken! Je bent daar na een paar dagen safari zo één met de natuur…

Toen we 5 jaar geleden onze dochter Bente kregen, besloten we te blijven reizen…(mits haar gezondheid het toeliet natuurlijk). Ik vond wel dat het veilig en hygiënisch moest zijn. De eerste twee jaar hebben we rondreizen naar Amerika en Canada gemaakt. Florida is bijvoorbeeld een prima ‘USA instap-reis”. De afstanden zijn daar niet zo groot en er is veel afwisseling in de route. Toen ze net 3 was in 2014, namen we haar mee voor haar eerste Afrika reis. We besloten Zuid-Afrika en Swaziland te doen. Zonder kinderen zouden we heel Zuid-Afrika gedaan hebben qua afstand maar met kids (toen 3 en een halfzus van 14) ligt het reistempo veel lager. Je wil niet elke dag in de auto zitten, niet elke avond een ander hotel. Dus we besloten een route te bepalen vol afwisseling, niet te lange dagen, met voldoende speelmomenten en nette accommodaties. Grofweg de rechterhelft van Zuid-Afrika. We kozen accommodaties die centraal waren gelegen zodat je van daaruit excursies kunt maken zonder dat je direct moet ‘verhuizen’. Dat geeft meer rust in een rondreis.

Onze route globaal & highlights:

 • Johannesburg (enkel als luchthaven)
 • Krugerpark
 • Graskop (start van de Panoramaroute met o.a. Gods Window en Bourke’s Luck Potholes)
 • Swaziland
 • St. Lucia (bekend van de nijlpaarden die ’s nachts aan wal komen)
 • Hluhluwe Imfolozi park
 • Isimangaliso Wetland Park
 • Umhlanga (voor een dagje pretpark/dierentuin: Shaka SEA WORLD )
 • Drakensbergen met helicoptertour boven de bergen
 • Spioenkop Nature Reserve & Royal Natal (heerlijk wandelen door de prachtige natuur)
 • Johannesburg

Het is een prachtige reis geworden die we nooit zullen vergeten. Bente zal het zich later niet herinneren maar ze heeft er wel veel van geleerd. Ze begint er nog regelmatig over. De afwisseling maakte de route succesvol. Op het einde van de dag, na de 30ste olifant, waren wij nog steeds onder de indruk van het imposante dier maar Bente zei rustig: “mag ik de ipad even om K3 te luisteren?” Dus het werkt niet om de volgende dag weer de hele dag stapvoets te rijden op zoek naar een luipaard.. Er zijn prachtige parken waar je heerlijk kunt wandelen en klimmen (ook voor kinderen). Die hebben we dus ook regelmatig in de route opgenomen. Een dagje SEA WORLD was ook een aangename afwisseling. Een dagje niet rijden maar lekker kijken naar de dolfijnenshow en genieten van de attracties. Het absolute hoogtepunt was de helicoptertour boven de  Drakensbergen! Zowel Zuid-Afrika als Swaziland is prima te doen met kinderen. We hebben ons nergens onveilig gevoeld, de accommodaties zijn geweldig en de natuur prachtig! Ik hoop in de toekomst de linkerkant van Zuid-Afrika nog te ontdekken (Kaapstad, de wijnroute etc.). Maar wensen moet je houden toch?

Typisch straatbeeld in Swaziland

 

 

 

 

Sisters..

Dagje Sea World

 

 

 

Deze mevrouw wilde heel graag even knuffelen…

 

 

Lunchen op het mooiste plekje ooit..

 

Rennen in de drakensbergen met op de achtergrond onze lodge.

 

Aapjes kijken vanuit onze lodge

 

In de heli…

 

Op onze laatste dag geven we onze bal aan de schoolkinderen.

 

 

 

 


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply