EVENT

Premiere Powerpuff Girls

18 april 2016
Untitled design (4)

“Some girls are made of: Sugar and Spice and all things nice”

Na 10 jaar terug op televisie bij Cartoon Networks, vanaf 23 April iedere zaterdag- en zondagochtend om  08:30 uur!

Misschien ken je het nog van n longggg time ago….
The Powerpuff Girls is een Amerikaanse animatieserie, gecreëerd door Craig McCracken…

Vandaag 17 april om 14:30 uur was de premiere in Pathé Arena Amsterdam, waar wij, mijn dochters Siënna (10) en Faye (7) en ik Monique (40 en n klein beetje :)) aanwezig mochten zijn.

We hebben er enorm van genoten. Uiteraard de dames in spé uitgedorst volgens dresscode…. roze voor zoete Faye, blauw voor stoere Siënna… de aangeboden suikerspinnen maakten het verhaal helemaal compleet, helemaal zin in dit avontuur…

20160417_143901

Niemand minder dan Jenny Lena, bekend van the Voice of Holland, was ook aanwezig! Zíj is degene die de titeltrack heeft ingezongen voor de Powerpuff Girls… Leuk om haar weer te zien zeg, ken haar tenslotte al járen… wat een lieverd…

20160417_143430

DE SERIE: draait om drie meisjes met superkrachten die hun stad, genaamd “Townsville” telkens weer moeten redden van monsters en criminelen. De drie zijn gemaakt door Professor Utonium, die een poging deed het perfecte meisje te maken. Hiervoor mengde hij “suiker, zout en alles waar je van houdt” (naar een bekend Engels gezegde waar meisjes naar verluidt van gemaakt worden:Sugar and spice and all things nice). Toen professor Utonium per ongeluk tegen een glazen vat/fles “Element X” aanstootte dat toen in het vat met het brouwsel viel, veroorzaakte dat een explosie, en zo waren de Powerpuff Girls geboren.

De Powerpuff Girls zijn meisjes van ongeveer vijf jaar oud. Ze hebben geen vingers, tenen,oren, neus, wenkbrauwen of een realistische uitstraling, doordat ze een groot hoofd met grote ogen hebben en een erg klein lichaam en ledematen. Hun krachten lijken sterk op die van Superman. Zo hebben ze allemaal het vermogen om te vliegen, bovenmenselijke spierkracht en uithoudingsvermogen, en kunnen ze lasers afvuren uit hun ogen. Verder hebben ze elk een eigen vaardigheid.

Het is ook opvallend dat de namen van alle drie de meisjes met een “B” beginnen, en ook in de aflevering waar de Powerpuff Girls zelf een Powerpuff Girl wilde maken, ze hun “creatie” de naam “Bunny” gaven.

DE GIRLS:
BLOSSOM: is de leidster en de slimste van de drie. Ze heeft lang, oranje haar met een rode strik en een haarclipje in. Zij is de “roze” Powerpuff door haar roze oogkleur en bijpassend jurkje. Blossom is iemand die de situatie het snelst onder controle heeft, en dus het minst snel in paniek raakt en bij de feiten blijft, ze is dus ook het minst kinderachtig, al waren er genoeg momenten dat ze zich net zo gedraagt als Bubbles en Buttercup. Blossom houdt het meest van boeken lezen en leren.

BUBBLES: Hoewel de Powerpuff Girls alle drie op hetzelfde moment “geboren” zijn, kan Bubbles gezien worden als de jongste van de drie. Bubbles is kinderachtig en makkelijk bang te maken, maar ze is lief en heeft respect voor alles om haar heen. Ze heeft blond haar met twee staartjes in. Zij is de “blauwe” Powerpuff door haar blauwe oogkleur en bijpassend jurkje. Bubbles is over het algemeen het makkelijkste te verslaan in een gevecht en zou dus de zwakste zijn, ook al was er in een aflevering bewezen dat Bubbles waarschijnlijk zelfs de sterkste zou zijn. Maar haar liefelijke karakter weerhoudt haar ervan om keihard voor te gaan als Buttercup. Ze houdt het meeste van dieren en tekenen. Ze praat eekhoorntaal.

BUTTERCUP: is een tomboy met een agressief karakter. Ze lijkt niet veel op het perfecte meisje maar is een goede hulp voor de stad. Ze heeft kort zwart haar, groene ogen met daarbij weer een bijpassend jurkje. Buttercup kan, door haar agressie, gezien worden als de sterkste, maar het is ook zo dat ze aardig stom is (niet zoals Bubbles, aangezien Bubbles “kinderlijk” stom is) en er dus gewoon voor gaat zonder plan of strategie, zoals Blossom dat doet. Daardoor doet ze vaak maar wat, wat meestal wel effectief is. Nog steeds kijkt Bubbles wel naar haar op.

Maar weet je… gewoon “lekker die TV aanzetten” 23 april om 08:30 uur Cartoon Networks, weet zéker dat je kiddoo aan het genieten is én jij dus ook!

Voor meer info: Cartoon Nework.


Facebook Comments


Angelique

Owner/Founder Shopaholiek en ShopaholiekMama at Shopaholiek Kids Fashion & Lifestyle online magazine
47, 4 kids en getrouwd. Gek op Kidsfashion, reizen, eten en "leuke dingen doen". Niet te serieus, maar altijd in voor een goed gesprek met een lekker wijntje.

Latest posts by Angelique (see all)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply