Angelique

Dutch Dream Denim helpt Albino’s in Tanzania

28 maart 2016

DUTCH DREAM DENIM IN ACTIE

Wij waren zo onder de indruk van dit lieve gebaar van Dutch Dream Denim dat wij besloten hebben hier een heel artikel aan te wijden  Wil jij ook iets doen voor deze kindjes of wil je meer info: neem dan contact op via info@shopaholiek.nl. Doneren mag natuurlijk ook altijd: SMS  VEILIG naar 4333. Doneren kan al voor € 3,– via het Liliane Fonds.

“Deze maand heeft DUTCH DREAM DENIM een bijzondere reis afgelegd: een reis naar Tanzania! Tijdens deze reis is er veel aandacht besteed aan kinderen die het misschien wel het moeilijkst hebben in Tanzania: namelijk kinderen met albinisme. Albino’s hebben vaak een zwaar leven in Afrika omdat ze op allerlei manieren worden bedreigd.

Om te beginnen komt het vaak voor dat albino’s geboren worden op plaatsen waar er weinig over de aandoening bekend is en mensen niet of nauwelijks geschoold zijn. Hierdoor worden albino’s beschouwd als ‘eng’ en worden ze verwaarloosd, of worden ze juist gezien als ‘’gelukbrengers’’ met als gevolg dat ze zelfs worden vermoord voor hun lichaamsdelen. Bovendien hebben ze met een aandoening te kampen die ervoor zorgt dat ze slecht tegen de zon kunnen door een gebrek aan melanine. Albino’s maken geen pigment aan en hebben heel lichtblond haar, lichtblauwe ogen die rood oplichten en een hele lichte huid die nooit bruin wordt. Door dit gebrek aan melanine hebben zij een zeer kwetsbare huid en verbranden ze dagelijks onder de felle Afrikaanse zon. Dit zorgt voor veel huidproblemen en huidkanker. Naast de huidproblemen, hebben albino’s ook oogproblemen. Sommigen zijn praktisch blind, anderen ervaren pijn bij fel licht. Het is dus duidelijk dat albino’s in Afrika vaak met ongelofelijk veel pijn en angst moeten leven.

Gelukkig doen de overheden hier steeds meer aan, door de kinderen met albinisme in bescherming te nemen. Dutch Dream Denim komt in actie en begint met een steentje bij te dragen door lange broeken en shirts met lange mouwen te doneren. Deze kinderen hebben natuurlijk veel meer nodig zoals zonnebrandcrème, hoeden of petten en beschikking tot constante gezondheidszorg en bescherming. Dutch Dream Denim hoopt om in de toekomst veel meer te betekenen voor deze kinderen in nood. Houdt DDD’s Facebook pagina in de gaten voor de updates en om te zien wat ook jij kan doen om te helpen!”

 

IMG_8144 IMG_8138

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply